Ábalos diu que “no treballa en una llei de regulació de lloguers” sinó que vol anar “molt més enllà”

El ministre de Transports afirma que pretén "frenar les pujades abusives fomentant el parc públic d'habitatge"

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha afirmat que “no treballa en una llei de regulació de lloguers” sinó que pretén fer un text que “va molt més enllà”. “El govern està treballant en un esborrany d’avantprojecte de llei pel dret a l’habitatge”, ha dit aquest dimarts al Senat sense concretar quan estarà enllestit. Ábalos ha assegurat que la norma cercarà “frenar els augments abusius de lloguer fomentant el parc públic d’habitatges i també prohibint la venda d’aquests habitatges de lloguer social”. Unides Podem, ERC o EH Bildu, entre altres, així com entitats socials reclamen al PSOE que també inclogui la regulació de preus de lloguer. Ábalos ja s’ha mostrat en anteriors ocasions reticent a “imposar” la limitació de preus.

Ábalos ha insistit, en resposta a una pregunta de la senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà, a la sessió de control, que cal garantir que la llei sigui “forta” i “sòlida” perquè no sigui “recurrible”. El ministre també ha assegurat que treballa per “donar compliment” a l’acord de coalició i que s’ha avançat en matèria de desnonaments.

Comentaris

    Esquerres per la misèria i la beneficiencia absoluta 09/03/2021 7:10 pm
    Donar habitatge públic als emigrants no espanyols, no es constitucional, o sigui, els que ho fan, que els hi paguin de la seva butxaca. Som pobres de solemnitat, cada espanyol te un deute de 27.000 euros i aquestes esquerres gasten i gasten, pensant que gastar i malgastar els fa més homes
    Jeroni Munyós 09/03/2021 6:50 pm
    El mateix engany de sempre. Fer-se el milhomes per a no moure res. Aquests espanyolistes haurien de llegir-se l'article 47 de la seva constitució: "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics." No cal afedir-hi res més. Salut i independència !

Nou comentari