Ábalos diu que “no hi ha cap problema” en modificar l’estat d’alarma

El ministre de Transports afirma que "no hi ha cap drama" en canviar el decret però remarca que cal respectar el consens autonòmic

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha afirmat que “no hi ha cap problema” en modificar el decret d’estat d’alarma “si hi ha acord” entre les autonomies sobre avançar el toc de queda a les 20h. “Clar que pot ser modificat”, ha dit, ja que “no hi ha cap drama” en fer-ho perquè el propi decret “estableix que moltes de les mesures podran ser modificades pel govern sense necessitat d’anar al Congrés”. Ábalos ha subratllat que la qüestió és fer-ho amb consens. “La qüestió és que tots els governs autonòmics assumeixin els acords que assoleixin, si s’assoleix un acord i després es tracta d’imposar singularitats per fora de l’acord, això és el que no té sentit”, ha afirmat en una conferència organitzada per la ‘Cadena SER Extremadura’.

Ábalos ha insistit que el Consell Interterritorial de Salut està per intentar arribar a acords i que cal respectar-los perquè “el que faci una comunitat autònoma condiciona a les altres”. En aquest sentit, ha defensat que hi hagi una “visió integradora”. El Consell Interterritorial abordarà aquest dimecres a la tarda la possibilitat d’avançar dues hores el toc de queda.

Nou comentari