El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos admet que l’actuació del Tribunal de Comptes és una “pedra al camí” per al diàleg
  • CA

El ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha admès aquest divendres en una entrevista a la Ser Catalunya que l’actuació del Tribunal de Comptes, que persegueix excàrrecs de la Generalitat per l’acció exterior del Govern, és una “pedra al camí” del diàleg. “Jo no qüestionaré la funció dels òrgans jurisdiccionals”, ha afirmat, “però sabíem que aquestes causes, que no deixen de ser pedres al camí, hi eren, i ara “ens correspon anar desempedrant aquest camí des del reconeixement dels òrgans i la legalitat”.

Per altra banda, ha assegurat que els discursos que els presos polítics van pronunciar quan van sortir de les presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses “eren previsibles“. “No ens sorprenen”, ha dit en referència al govern espanyol. Ha assegurat que es pot entendre “que un procuri donar-li tota l’èpica possible a aquest moment”.

Sobre els indults, Ábalos ha justificat l’alliberament dels presos polítics perquè “es feia més mal tenint aquestes persones a la presó que fora”. Segons ell, “això és treballar per la unitat” d’Espanya. A més, ha criticat el PP per “oposar-se sempre a qualsevol avanç social en matèria de drets civils”. “És lamentable que persisteixin en això”, ha afegit. I ha insistit que “el que no guanyen políticament intenten judicialitzar-ho, curiosament el partit que té tantíssims problemes judicials”. No obstant, ha opinat que el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, hauria de tornar a l’Estat per ser jutjat. Ha tancat qualsevol porta a l’amnistia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 25, 2021 | 12:19
    Ricard juny 25, 2021 | 12:19
    En canvi el cinisme i desvergonyiment de les paraules dels castellans mai deixen de sorprendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa