Ábalos assegura que l’estat d’alarma no afectarà el transport de mercaderies

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, ha assegurat a l’empresa UNO Logística que l’estat d’alarma pel coronavirus no afectarà el transport de les mercaderies. Així ho explica la patronal de logística en un comunicat aquest dilluns a la tarda, on afirma que Ábalos ha traslladat a UNO que tots els cossos policials garantiran la llibertat per al transport de tot tipus de mercaderies. UNO, a més, ha demanat a les administracions locals flexibilitzar les restriccions a la circulació de camions i furgonetes per facilitar el repartiment nocturn, i la tasca d’abastiment als supermercats i botigues d’alimentació.

Segons UNO, Ábalos ha subratllat que el reial decret d’estat d’alarma “no estableix cap limitació per al transport de mercaderies”. L’empresa va demanar informació al ministeri després que les autoritats aturessin alguns dels camions logístics a les carreteres, tal com ha criticat l’empresa. Així, UNO ha sol·licitat al ministeri un protocol amb directrius per facilitar la tasca d’aquestes patronals de logística i mercaderies. L’empresa insisteix que, “ara més que mai”, cal assegurar la “màxima coordinació” de tots els cossos policials per garantir l’activitat de les empreses de logística i transport, que estan sent “clau” per al subministrament.

UNO és l’organització empresarial dels operadors de logística i transport, i gestiona més de 500 milions d’enviaments anuals a Espanya, amb més de 850.000 treballadors.

Nou comentari