A presó un quart detingut pel cas dels semàfors

Les compareixences judicials han finalitzat aquesta matinada

 

Un altre dels detinguts de l’operació policial d’aquesta setmana en diversos municipis de l’Estat per la compra fraudulenta de diverses aplicacions informàtiques per instal·lar en semàfors ha ingressat en presó provisional sense fiança després de passar a disposició del jutge del jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona, segons han informat fonts judicials. En les darreres hores, el jutge ha pres declaració en els darrers sis últims detinguts d’un total de 15. El detingut que ha entrat a presó és una persona resident a Lleó i amb ell ja són quatre els que han ingressat en un centre penitenciari en el marc d’aquesta operació. Per a altres tres dels que han passat a disposició judicial –fins a tres quarts de quatre de la matinada- han quedat en llibertat amb mesures cautelars com la retirada de passaport i compareixences periòdiques.

Aquest grup de sis detinguts posats a disposició judicial tenen les seves residències a Lleó i A Corunya. En total, dels 15 detinguts que han estat posats a disposició, el magistrat ha acordat quatre presons (provisionals, comunicades i sense fiança) i mesures cautelars per a la resta. En el marc de la causa que investiga Instrucció 2 de Badalona i continua secreta, s’han practicat 55 entrades i escorcolls a diverses comunitats autònomes, 19 requeriment d’informació i una cinquantena de detencions.

 

La causa està oberta pels delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, malversació de diners públics, tràfic d’influències, revelació d’informació privilegiada, falsedat documental, suborn, alteració de preus de concurs públic i pertinença a organització criminal.

Nou comentari