El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La directora del Carlos III: “El gran valor de l’estudi serològic és la representativitat”
  • CA

El Ministeri de Sanitat contactarà, a través dels departaments de les comunitats autònomes, amb més de 36.000 llars per tal que 90.000 ciutadans de l’Estat participin a l’estudi serològic impulsat pel govern espanyol. Així ho ha explicat aquest dilluns en una rosa de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa la directora de l’Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, que ha afirmat que “el gran valor d’aquest estudi és la seva representativitat”. S’hauria elaborat amb experts en estadística per tal de tenir un retrat acurat de la societat espanyola.

[r:1]

Yotti ha explicat que a aquestes llars un dia sonarà el telèfon i se’ls demanar permís per participar en aquest estudi. Les proves de detecció d’anticossos es farien fins a tres vegades, ja que podria ser que el primer cop que s’extreu sang en un pacient no s’hi trobin anticossos, però sí en una segona o tercera vegada. “La participació és voluntària”, ha volgut recalcar la doctora.

L’objectiu de l’estudi és conèixer la dimensió de l’infecció a Espanya i estimar les persones que han tingut el virus i saber qui ha desenvolupat anticossos”, ha explicat Yotti, que també ha afegit que “és important conèixer la dimensió de l’epidèmia en diversos llocs d’edat i també saber si la transmissió ha estat a nivell comunitari o si n’hi ha hagut dins dels habitatges”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa