Centenars de persones fan costat als 9 de Lledoners al jutjat

Centenars de persones s’han concentrat a primera hora d’aquest matí a les portes del Jutjat de Manresa en suport als 9 de Lledoners. Tots nou s’enfronten a acusacions per desordre públic, atemptat a l’autoritat i lesions per haver participat en la protesta pel trasllat dels presos polítics de Lledoners a Madrid per celebrar el judici al Tribunal Suprem el passat 1 de febrer de 2019. Consignes en favor de la llibertat d’expressió, contra els “muntatges policials”, crits de suport i el cant dels Segadors han acompanyat l’entrada dels encausats que seuran a la banqueta dels acusats del Jutjat Penal 2 durant dos dies.

La vista ha requerit habilitar dues sales per acollir públic, premsa i acompanyants. De fet ha començat 40 minuts tard amb les qüestions prèvies de les defenses, amb impugnacions de la prova i dels atestats policials, claus de l’acusació sobre les suposades lesions dels agents de l’ARRO denunciants. Un dels problemes més destacats són els documents que descriuen els fets per part dels mateixos policies i la baixa d’una doctora forense que va reconèixer les lesions dels Mossos. A més un dels Mossos implicats no s’ha personat i vol declarar a distància, fet que els lletrats de la defensa han retret a la vista que es perdria un element fonamental, “la immediació” de les seves explicacions.

Centenars de persones fan costat al 9 de lledoners al Jutjat | Quico Sallés
Centenars de persones fan costat al 9 de lledoners al Jutjat | Quico Sallés

La logística de la vista s’ha capgirat i es preveu que a la jornada d’avui primer s’expliquin els testimonis i no sigui fins demà que declarin els imputats que s’enfronten a penes de fins a 7 anys de presó, a més de multes i indemnitzacions de responsabilitat civil. El Ministeri fiscal i l’advocat de la Generalitat s’han oposat aferrissadament a les peticions de nul·litat de proves de les defenses. Especialment dur ha estat el lletrat del Govern que ha retret a les defenses que no hagi impugnat fins ara uns vídeos que estaven a la causa. La jutgessa ha suspès per cinc minuts la vista per analitzar les qüestions prèvies plantejades.

Comentaris

  Un mosso Novembre 02, 2021 | 11:24
  Centenars de persones???? però tu estàs a Manresa ara??? sou molt patètics
   Manresà Novembre 02, 2021 | 16:06
   Tu com a molt ets un mosso... d'un magatzem. Saps comptar ? Fora el lawfare espanyol !
   Magda Novembre 02, 2021 | 16:40
   On era el "mosso" a primera del matí ? Quarts de de dotze no és pas primera hora del matí ruc, tu on eres a les 11:24 ? Des de l'espanyolisme sou patètics, no teniu cap argument i sempre amb cara de pomes agres intenteu treure'n suc infructuosament de qualsevol cosa. Foteu pena, la vostra insuportable Espanya fot pena com vosaltres. Us penseu que tothom és pixavagant com vosaltres, ve-t'ho aquí.
  Clar Novembre 02, 2021 | 11:28
  Més ignominia espanyola contra Catalunya.
  Una Novembre 02, 2021 | 11:56
  Hi havia cap ex-pres/a " política"?
  Luisnomeacuerdo Novembre 02, 2021 | 12:34
  Mortadelo palo y zanahoria es lo que os va a los fascistas independentistas.
  ramón Novembre 02, 2021 | 13:06
  los 4 perroflautas de siempre que al salir de ahi se fumarán 4 canutos, se beberán 3 birras x barba y pa casa. y los perros seguirán llenos de pulgas y roña
   camión Novembre 02, 2021 | 16:15
   viva españa, ramón de españa, via españa pa siempre olé tus güevos
  Gonzalo Novembre 02, 2021 | 13:44
  Como estaba la plaza? Abarrotá!
   Ot Novembre 02, 2021 | 16:45
   Ho has clavat. Amb els barrots d'Espanya, així és com us agrada veure els que no pensen com vosaltres. Sou patètics, un detallet per si no te n'havies adonat, som al segle XXI, on la teva vetusta, i plena de floritura, Espanya ja no hi té cap lloc ni res a fer.
    Gonzalo Novembre 02, 2021 | 19:16
    No cuela, laZinaZi, que si estos están frente a un juez es por cometer delitos. La gran mayoría de separatistas no estáis imputados por ningún delito, y eso que pensáis diferente. Es más, fijate que cárcel más extraña es esta, que tenéis mayoría separatista en el parlamento regional catalan. Venga. A qué esperáis?
  Llibertat Novembre 02, 2021 | 16:12
  Els grups de suport dels Nou dels Lledoners han convocat una concentració davant el jutjat de Manresa avui i demà 3 de novembre, al matí, abans de començar el judici polític.

Nou comentari