El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
50 euros de multa per dir “chulins” i “putos espanyols” a dos mossos
  • CA

Dir “chulins” i ” putos espanyols” a dos mossos té multa, concretament una de 100 euros que, si es paga d’entrada, queda reduïda a 50 euros. És l’experiència d’un ciutadà que la Diada de l’any passat es va enfrontar a dos agents dels Mossos d’Esuqdra després que hi hagués hagut una intervenció policial en què, segons ell, un company dels policies “amb la cara tapada” hagués colpejat manifestants.

Segons l’expedient sancionador, al qual ha tingut accés El Món, els fets es van produir l’11 de setembte del 2019, quan el ciutadà denunciat es va aturar davant d’uns agents que feien un control estàtic al passeigs Lluís Companys i els va dir: “On és el vostre company amb la cara tapada que anava fotent hòsties a tothom?”. Un dels agents li va dir que continués el seu camí i els deixés fer la seva feina, però segons l’expedient ell va insistir a increpar-los. Els va dir que eren “uns chulins” i “putos espanyols de merda”. I aquí es va acabar la festa: els agents van demanar-li que s’identifiqués per denunciar-lo per la llei mordassa, la 4/2015 de seguretat ciutadana. Se’l considera autor d’una infreacció administrativa lleu per falta de respecte i consideració a agents d’un cos policial en exercici de les seves funcions.

Fragment de l’expedient sancionador en què es narren els fets

La multa per aquesta infracció és de 100 euros però, com que el ciutadà es va avenir a pagar en 15 dies un cop comunicada la sanció, el cost final de la sanció va ser de 50 euros, en aplicació de la reducció del 50% per pagament voluntari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa