El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
45 protestes convocades per tot Catalunya sota el lema “La mala gestió mata”
  • CA

Diverses organitzacions de l’esquerra independentista han convocat per aquest dimarts a les 20 hores 45 concentracions arreu de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa per recuperar el carrer com a espai per expressar la crítica després de dos mesos de confinament a casa. Els promotors de la iniciativa expliquen en un manifest, #RecuperemElscarrers, que “es tracta no només de tornar als carrers, sinó de forçar canvis en la situació política dels nostres països i alhora acompanyar-nos en aquest moment sense precedents, que ens ofega entre morts i precarietat”. Arran, Alerta Solidària, l’ANC, la CUP o el SEPC figuren entre el centenar d’adhesions al document.

Els convocants demanen que els manifestants portin mascareta i mantinguin la distància de seguretat de dos metres.

La convocatòria d’aquest dimarts se celebrarà sota el lema “La mala gestió mata” i busca denunciar “que han gastat els nostres diners en CIES, tancs, macroconcerts… i ens han deixat sense EPIs, UCIs, tests i respiradors” i assenyalar els “responsables polítics”. Els convocats demanen “invertir en la vida; als hospitals, als barris però també al mediterrani i als territoris en guerra”.

Una desena de les concentracions estan convocades a diversos punts de Barcelona, on la setmana passada hi va haver una protesta que va acabar amb una detenció. Totes les concentracions convocades han estat recollides en un mapa del col·lectiu L’Alerta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa