El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
45.000 adherits al Pacte pel Referèndum en 24 hores
  • CA

 

El Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha superat les 45.000 adhesions aquest dijous al migdia, l’endemà d’haver iniciat la campanya per sumar suports de la societat civil i polítiques al Manifest d’aquest òrgan que coordina Joan Ignasi Elena. El propi PNR ha informat a través d’un tuit que s’havien superat les 40.000 firmes, però fonts del PNR han assegurat a El Món que ja s’han assolit les 45.000 signatures.

 

L’objectiu del PNR és ampliar el consens per assolir una solució democràtica al futur polític de Catalunya, d’acord amb l’encàrrec sorgit de la cimera del desembre. Fonts del PNR consultades per El Món han subratllat que la campanya buscarà el màxim de suports per forçar un referèndum pactat amb Madrid.

 

I és que aquest és el mandat que té el Pacte. Així, fins que no hi hagi una ordre diferent, l’òrgan que coordina Elena se centrarà en explicar arreu de l’Estat (i també a la comunitat internacional) que el referèndum acordat és possible, que es pot fer amb l’actual marg legal, i que si no es du a terme és per falta de voluntat política.

 

D’aquesta manera el PNR intenta deixar sense arguments el govern espanyol, per demostrar que des de Catalunya s’està fent tot el possible per buscar un acord amb Madrid per a realitzar el referèndum.

Esquivar la unilateralitat

 

La campanya del PNR fa una crida perquè entitats, ajuntaments, diputacions, electes i persones a nivell individual se sumin a totes les adhesions que ja ha rebut el manifest del Pacte, aprovat l’1 de febrer. El text fundacional del PNR recull el pla d’acció per arribar a la celebració d’un referèndum “efectiu i vinculant políticament” que, de moment, esquiva la via unilateral.

 

Des del PNR asseguren a El Món que s’insistirà en buscar un acord amb l’Estat fins l’últim moment. O, almenys, fins que dels partits i entitats que formen el Pacte en sorgeixi un nou mandat que avali Elena per treballar per la unilateralitat. Això, però, allunyaria els Comuns, que a principis de febrer van demanar que es mantingués la unitat entorn del PNR, ja que apostava per aquest pacte amb Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa