El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
4.000 persones fundaran el partit de Puigdemont
  • CA

 

Carrer Roger de Llúria 119 de Barcelona. Seu de la Crida Nacional. Està tancada. Un rètol escrit a mà informa que estan de congrés constituent on atendran els interessats. Dilluns ja tornaran al local. Aquest cap de setmana se’l passaran al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. La  formació política independentista celebra el seu congrés constituent. Una formació que no vol ser un partit, malgrat que la realitat és prou tossuda. De les presentacions territorials es desprèn clarament que per estructura és un partit pel gran consum independentista. 

 

 

Una formació republicana que de ben segur no és comunista, però poca cosa més se sap del seu cos ideològic més enllà que és independentista i amb el lideratge de Carles Puigdemont, un home que per a gran part del sobiranismes és l’únic que ha guanyat alguna cosa en els darrers mesos. De fet, és el partit de Puigdemont amb l’especial col·laboració de Jordi Sànchez. 

 

De moment, s’han inscrit unes 4.000 persones per fundar-lo. Amb el títol ‘Unitat, llibertat i república’, el congrés només permetrà la votació presencial amb urna i mà alçada, de manera que els seus líders, Puigdemont, Sànchez i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, no podran participar de la votació. Ara bé, la cloenda de l’acte anirà a càrrec de Puigdemont, Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra.

 

A la votació de les eleccions de la Crida hi haurà dues urnes, tal com expliquen des de l’organització. En una es votaran els aspirants a la presidència i la secretaria general. A l’altra urna s’hi votaran la resta dels membres de la direcció. Els 19 més votats -el govern el formen 21 noms, presidència i secretaria general inclosos- entraran a formar part de l’executiva. Cal destacar que només la meitat de membres de la futura direcció poden tenir, a més, altres càrrecs institucionals o en entitats.

 

Segons dades facilitades per l’organització, fins aquest dimecres més de 50.000 persones s’han adherit al manifest fundacional de la Crida, s’han registrat 16.000 persones fundadores i 903 voluntaris. Les inscripcions al congrés constituent estaran obertes fins minuts abans que aquest comenci. L’associació, ja registrada com a partit polític, s’ha presentat els darrers mesos arreu de Catalunya i té previst estrenar nou web aquest mateix dissabte.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa