Aragonès defensa la tornada a les escoles dilluns i diu que seran “el darrer servei públic a tancar”

El vicepresident reivindica l'educació com a "dret fonamental que cal preservar sempre"

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat el retorn a les escoles a partir de dilluns. “Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar”, ha reclamat en una roda de premsa aquest dissabte. Després que epidemiòlegs i diversos experts demanessin aquesta setmana que els estudiants no tornin encara a les aules per tal d’evitar contagis de Covid-19, Aragonès ha assegurat que “les escoles són segures” i “un espai de protecció social per als alumnes més vulnerables”. A més, ha dit que des del Govern estan “amatents a tota la situació epidemiològica” amb la voluntat de garantir “serveis públics fonamentals com és el de l’educació”. El dirigent d’ERC ha assenyalat que el 99,39% de centres “han continuat fent classe sense haver de tancar” i que quatre de cada cinc alumnes i nou de cada deu professors “no ha hagut de passar ni un sol dia a casa com a causa de la pandèmia”. “Per tant, el sistema funciona bé i és un dels grans èxits contra la pandèmia”, ha conclòs. És per això que ha agraït a la comunitat educativa haver-ho “fet possible” i ha reivindicat l’ensenyament com a “un dels pilars” del programa electoral d’ERC, que estan elaborant de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer. “És un dret fonamental que cal preservar sempre”, ha afirmat.

Preguntat per aquests comicis, Aragonès ha indicat que “ara no hi ha indicadors que diguin que les escoles no puguin obrir” i que les restriccions actuals pel coronavirus “haurien de permetre les eleccions del 14-F”. No obstant això, ha puntualitzat que dependrà de la situació de la pandèmia durant aquelles dates i del que s’acordi “per consens” a la taula del Govern amb els grups parlamentaris. “Caldrà fer un seguiment de les condicions epidemiològiques, però cal garantir el dret de vot de tothom”, ha afegit.

Comentaris

  JOSEP 09/01/2021 11:43 pm
  LES ESCOLES ARA SERAN TAN SEGURES CON U SON LES RESIDENCIES DE LA GENT GRAN ..No nomes ja una FORTA PUJADA DE CONTAGIS Tenin una FORTA NEVADA . Molt de fret i vent . Sortir al CARRER EL LUNES . Sera un PERILL U MIRUS PER UN U MIRIS . Si obren les Finestres de les Escoles SIBIRAN LOS REFRIADOS LA GRIPE
  mestre_emprenyat 09/01/2021 9:04 pm
  El que estan fent amb les escoles és una barbaritat. Fan tornar als centres als docents vulnerables amb malalties cròniques força greus i els més grans de 60. Estan tombant les baixes via ICAM. Els de riscos dels Serveis Territorials no funcionen o no tenen personal. Avui han fer anar a més de 15.000 persones ales opos de secundària en plena pandèmia i amb el temporal. Aquesta setmana volen obrir les escoles dilluns amb glaçades importants i finestres obertes per ventilar. No hauríem de votar mai més a aquesta colla d'irresponsables.
  Veritas 09/01/2021 8:37 pm
  ERÑ = TRIPARTIT + TRAïCIÓ AL 1Oct + SÍNDROME D'ESTOCOLM
  Josep 09/01/2021 7:26 pm
  Que voleu.... els caps de setmana es dedica a dir bestieses el barrufet
  JOSEP 09/01/2021 7:15 pm
  Amb la gran Pujada de Contagis que tenin a Catalunya , i si no es fan EL PCR ELS MESTRES Millor no OBRIR ESCOLES NI GUARDERIES ,NI INSTITUTS NI UNIVERSITATS .. Ja perill es poguin produir CONTAGIS . ES UN ERROR .Obrir de aqui 15 dies no perjudica la educació LES Retallades si ba fer mal a la Educació
  Ramon 09/01/2021 6:05 pm
  La nit de les municipals, aquest mindundi fent-se el milhomes per tapar l'apoteòsic èxit de Puigdemont a les europees va facilitar l'acord de Colono's amb la Comuna Pudent a Barcelona.
  Angelblau 09/01/2021 4:33 pm
  La veu del IBEX -Ferrovial
  Ramon 09/01/2021 3:20 pm
  ERC va posar-hi de responsables una dona i un musulmà. Així, les crítiques a la primera serien masclisme. I les crítiques al segon, racisme.
  Eulalia Ciutadella 09/01/2021 2:12 pm
  El to xulesc i mal comunicador del personatge predisposa a no creure'l. Els arguments de sentit comú no es poden contrarestar amb prepotència. Que escoltin els entesos si us plau. El doctor Clotet, el doctor Mitjà... fins els que fan càlculs de probabilitats parlen d'una manera molt entenedora. Hi hauria fórmules per minimitzar l'impacte amb augment de classes online pels més grandets, establint torns graonats.... Com pot ser que el govern-salut-erc vingui assumint la responsabilitat de víctimes mortals amb aquesta fredor i inconsciència?
  Ramon 09/01/2021 1:59 pm
  Les ordres són de fer-li quanta més propaganda, millor. Però amb la imatge que dóna tinc la sensació que quant més el posen a l'aparador mediàtic, més l'enfonsen.

Nou comentari