El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
10 candidats a les eleccions de l’ANC fan costat a Paluzie
  • CA

10 candidats a les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) donen suport a l’actual presidenta Elisenda Paluzie perquè repeteixi en el càrrec. Segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies (ACN), candidatures del bloc nacional com les de David Llambrich, Aitor Pérez Codorniu, Rafel Pinyol, Marc Puigmulé, Jordi Roca i Sònia Urpí avalen la tasca feta per Paluzie i veuen amb bons ulls la seva continuïtat. També en el bloc sectorial, Roderic Guigó, Francesc Martí, Jordi Domingo i Àngels Pujol donen suport a l’actual presidenta. El conjunt de candidatures s’atribueixen la “transversalitat” de l’ANC i la fi de les lluites partidistes entre els sectors que pugnen pel control de l’entitat.

Fonts properes als diferents candidats han explicat a l’ACN que volen marcar distàncies dels sectors “alternatius” a Paluzie. Així, lamenten que l’espai de ‘Salvem l’ANC’ és proper a la Crida i a Junts per Catalunya i que l’altre sector és el que engloba sensibilitats properes a Poble Lliure i ERC. Les mateixes fonts han transmès que el sector de l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i la candidata Montserrat Soler avalen les candidatures de l’entorn de ‘Salvem l’ANC’.

Per això, fonts coneixedores de la filosofia de les candidatures que han donat suport a Paluzie, apunten que es distancien de les lluites partidistes i defensen que són perfils amb “expertesa” en diferents sectors professionals. Així, hi ha economistes, advocats, professors d’universitat i professors d’institut. Uns perfils que, segons les fonts, han “mancat en els darrers dos anys”.

El període electoral que ha d’escollir el Secretariat Nacional de l’ANC finalitza aquest dissabte a les 23:59h. Al llarg de diumenge la junta electoral proclamarà els resultats provisionals. D’acord amb els esquemes que han marcat les eleccions dels darrers anys, entre aquests 10 candidats que han donat suport a Paluzie podria sortir part dels membres que conformarien la nova cúpula de l’ANC capitanejada per l’actual líder.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa