Òmnium demana al jutjat que aparti el sindicat policial de la causa de l’1-O

Cuixart demana recuperar "l'ambició, la generositat i la determinació" per poder "tornar-ho a fer"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha anunciat aquest matí durant l’acte de l’entitat per commemorar l’1 d’Octubre que ha entrat una petició al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona perquè “aparti el sindicat policial que acusa els ciutadans en la macrocausa de l’1-O”. “Ens sembla immoral i repudiable que es permeti que es segueixi acusant la ciutadania i es converteixi les víctimes en botxins”, ha reblat. Cuixart ha assegurat que tant Europa com les ONG han demanat a l’estat espanyol que investigui la violència de l’1-O i aquest continua “sense demanar perdó ni iniciar una investigació”.

El president d’Òmnium ha deixat clar que el referèndum va demostrar que l’estat “no ens podrà aturar amb amenaces, amb presó ni amb exili”. “El nostre únic límit és la violència i l’estat a dia d’avui no pot dir el mateix”, ha reblat. Cuixart ha fet una crida a recuperar l’esperit de l’1-O per “persistir en la lluita per l’amnistia i la resolució del conflicte polític”. “Només ho tornarem a fer si recuperem l’actitud que va fer possible l’1-O: ambició, generositat i determinació”, ha demanat durant l’acte que ha arreplegat partits, entitats i sindicats davant l’Escola Ramon Llull, un dels punts on la policia espanyola va carregar contra els votants.

Acte d’Òmnium per commemorar l’1 d’Octubre

Així, acompanyat per entitats de la societat civil, partits polítics i sindicats, Cuixart ha avisat l’Estat que la ciutadania no permetrà “que es malmeti el llegat de l’1-O”. Per això ha demanat que l’1 d’Octubre no tracti de “dinàmiques partidistes” en considerar que el referèndum va ser “una conquesta col·lectiva que ens interpel·la a tots”. “Per això, des del carrer cal seguir pressionant les institucions perquè es posi damunt la taula una proposta unitària”, ha assegurat. 

L’1-O és, segons Cuixart, un “patrimoni col·lectiu de valor incalculable” que va demostrar que “la suma entre ciutadania i institucions és el que permet desafiar l’Estat des de la lluita no violenta i la desobediència civil”. Tot i així, ha recordat que aquell dia d’ara fa quatre anys l’estat també va demostrar que “deixava d’ensenyar les urpes per passar a usar mètodes més expeditius com són la violència contra ciutadans indefensos”.

Comentaris

  Gonzalo 01/10/2021 2:29 pm
  Pero qué dice el mamarracho este???? Ya ha salido una sentencia europea, que indica que la actuación policial de aquel día fue ajustada a derecho y proporcional.
   Worthy 01/10/2021 10:04 pm
   mamarachito te puede el odio, visca la terra lliure...
  Luisnomeacuerdo 01/10/2021 2:36 pm
  Caracuervo que quedó de aquel famoso mandato. No lo volveréis a hacer y lo sabéis. Ale tomate un tranxilium y a casita a ver barrio sésamo.
  Hiperventilat 01/10/2021 5:11 pm
  Bon dia, Luis i Gonzalo sou dos merdas de espanyols o dos espanyols de merda? En qualsevol cas púrria
   Gonzalo 01/10/2021 9:31 pm
   U tu un laZinaZi asqueroso de mierda.
   Gonzalo 01/10/2021 9:31 pm
   Y tu un laZinaZi asqueroso de mierda.
  Chorchito Cuichart i els seus acudits 02/10/2021 10:50 pm
  Li falta la seva mitja taronja del duo còmic "Los dos Jorgitos", tan valorat pels humoristes en un altre temps.

Nou comentari