Junts defensa que “només un referèndum pactat pot substituir l’1-O”

"Si tornéssim a fer un referèndum unilateral, què en faríem de l’1 d'Octubre?", pregunta Mònica Sales

La portaveu de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha carregat contra la proposta de resolució de la CUP per a fer un nou referèndum abans del 2025, quan acaba la legislatura. “Si tornéssim a fer un referèndum unilateral, què en faríem de l’1 d’Octubre?”, ha preguntat de manera retòrica. Sales considera que no s’ha d'”esborrar la legitimitat de l’1-O” i ha titllat el referèndum del 2017 d’un “motor”.

Junts ha reiterat el seu rebuig a un nou referèndum de les mateixes característiques que l’1 d’Octubre, com ha demanat Dolors Sabater en la seva intervenció. Sales ha defensat així el resultat del referèndum que “ja vam guanyar”. Per tant, la portaveu de Junts considera que “només un referèndum pactat pot substituïr el mandat polític de l’1-O“. 

Repressió “made in Spain”

Carles Puigdemont, ha dit és “el president de l’1-O, el president a l’exili, el president que fa una tasca ingent per internacionalitzar la independència al capdavant del Consell per la República”. Precisament en referència a la detenció del president a l’exili, Sales ha denunciat la “nul·la separació de poders” que forma part del “made in Spain”. “La realitat és que l’estat espanyol segueix amb la seva deriva autoritària que aplica amb persecució i repressió”, ha denunciat. 

Sales s’ha dirigit al PSC, que havia demanat una aposta de Junts per la taula de diàleg i els havia instat a no utilitzar-la com “arma llencívola”. Precisament sobre la taula de diàleg com a via de resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat ha ironitzat dient que “abans ho anomenaven ‘lluvia de millones’ i ara ‘la agenda del reencuentro'”

A banda, la portaveu del partit de Puigdemont ha apostat per l’ampliació de l’aeroport, la proposta de resolució que ha pactat amb el PSC. “Per ser un país de primer nivell necessitem infraestructures de primer nivell com l’aeroport. Demanem al Govern que exigeixi a l’Estat assumir la gestió de l’aeroport i que mantingui la inversió de 1.700 euros“, ha explicat. 

Comentaris

  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 30/09/2021 6:23 pm
  No necessitem cap nou referèndum, ni que sigui aprovat pel estat espanyol, ni per l'Associació de Criadors de Cucs de Seda, ni que sigui aprovat per l'Agrupació filatèlica i Numismàtica, ni aprovat pel govern d'Antigua i Barbuda, ni per la FIFA, ni que sigui aprovat per la Associació Catalana de Meteorologia, ni per l'Associació de Celíacs, ni per la Association Services of Florida... per la senzilla raó de QUE JA EN VAM FER UN CONVOCAT PEL PARLAMENT DE CATALUNYA QUE ÉS L'AUTORITAT LEGÍTIMA PER CONVOCAR REFERENDUMS A CATALUNYA.
   Sr. Floïd 30/09/2021 8:29 pm
   🤭🤭🤭🤭🤭🤭 Ets un catxondo. De veritat et creus el que escrius? Vius en un altre galàxia?
  MHP 30/09/2021 6:49 pm
  Referèndum unilateral? Que collons és això? Un referèndum amb resultat previ, com el del 1O?
  Que s'han donat un cop al cap els Corruptgents? 30/09/2021 8:00 pm
  Van suspendre la DUI i fuigpelmón va fugir deixant-ho tot enmerdat. Amb Torra no van aixecar la suspensió de la DUI però van rebentar la primera taula de diàleg. Des que va arribar Aragonès han presionat perquè aixequi la DUI i han boicotejat la taula de diàleg. Ara volen un referèndum acordat? I com el pensan aconseguir si no l'acordan a la taula de diàleg??? Realment fan pena...
  Ex- votant d`' ERC. 01/10/2021 7:36 am
  Ben cert. Seria deslegitimar el gran triomf de Catalunya. A més...... potser els resultats serien diferents; hi ha molta gent desencisada, que se sent traïda pels polítics. Com jo mateix; ja fa temps que he llençat la tovallola i no penso votar mai més.
  Ex- votant d`' ERC. 01/10/2021 7:36 am
  Ben cert. Seria deslegitimar el gran triomf de Catalunya. A més...... potser els resultats serien diferents; hi ha molta gent desencisada, que se sent traïda pels polítics. Com jo mateix; ja fa temps que he llençat la tovallola i no penso votar mai més.
  Manel BCN 01/10/2021 8:14 am
  Els fanàtics amb biaix infantil indepe, no veuen més enllà dels seus nassos...mentre segueix el mantra impossible de sempre (cap Govern espanyol ho permetrà Ja que s.hi juga massa), i mentrestant, Catalunya cada dia.més trista i decadent....
   jordi 01/10/2021 9:44 am
   hola fanaticoooos mios........ dais tanta penitaaaaa uffff

Nou comentari