L’ANC crida a una onada de consultes sobre sobirania fiscal

Fins ara aquesta iniciativa no ha reeixit

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet aquest diumenge una crida als ajuntaments perquè organtizin consultes sobre sobirania fiscal aprofitant el quart aniversari del referèndum d’independència de l’1 d’octubre a Catalunya. L’organització ha informat en un comunicat que l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis va organtizar una consulta amb aquest objectiu l’1 d’octubre passat i que “la majoria dels habitants d’aquest municipi han aprovat que es paguin els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya”.

L’ANC considera que aquest és “un gest de sobirania” que està disposada a impulasr “arreu dels consistoris del país”. L’entitat defensa que “el municipalisme ha d’assentar les bases del futur que es vol construir“. Fer la liquidació dels impostos a Catalunya és considerat per l’ANC “més que un gest” perquè creu que “reforça la Generalitat i la dota d’uns instruments essencials per al dia que es decideixi desconnectar totalment de l’estat espanyol”.

L’entitat posa Sant Julià de Ramis com a exemple, però afirma que hi ha més municipis que paguen el seus impostos a l’ATC. “Haurien de ser molts més”, reconeix l’ANC. L’organització pensa que “els ajuntaments han d’empènyer el Govern a enfortir” l’agència tributària catalana. “Cal estar preparats per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment”, afegeix en el comunicat.

Per l’ANC pagant a Catalunya se situa el Govern “en una posició de força de cara a la ruptura amb l’estat espanyol”. En aquest sentit, l’entitat diu que “cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles”. L’ANC considera els ajuntaments com una “peça clau” per “avanár de forma real cap a la sobirania de Catalunya”. L’entitat recorda que aquest 1 d’octubre s’ha obert el període per liquidar l’IVA i l’IRPF del tercer trimestre del 2021.

Fins ara, la iniciativa de pagar els impostos de la hisenda espanyola a l’Agència Tributària de Catalunya no ha reeixit. Així es pot concloure a la vista de l’estadística del departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat. De fet, amb dades publicades per EL MÓN al juny, només s’havien presentat 164 declaracions d’IVA al llarg del 2020 362 d’IRPF i 16 declaracions de l’impost de societats en el mateix exercici.

Comentaris

  Uyuyuin 03/10/2021 12:08 pm
  A la generalidad ??? Ni un duro ..
  La Paluzie ja no sap què fer per cridar l'atenció 03/10/2021 12:33 pm
  És evident que l'ANC fa aigua per tot arreu. És el normal quan ja no li fas falta a la Generalitat.
  Realitat 03/10/2021 12:51 pm
  Aixo no serveix per res, ho paguen despres a espanya i si no ho fessin ho farien els bancs o embargarien la generalitat. Qui sigui de veritat independentista no ha de pagar cap impost a l'estat, no feu la declaracio d'hisenda, etc. tot el demes es ser un bocamoll pero no independentista

Nou comentari