Plurilingüisme: Més valencià i anglès el pròxim curs en les aules del País Valencià

Les Corts Valencianes aproven la nova Llei de Plurilingüisme amb el rebuig frontal del PP i Ciudadanos
El conseller d'Educació, Vicent Marzà , i el d'Economia, Rafael Climent
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el d'Economia, Rafael Climent | P. Plaza

I finalment, es va aprovar. La Comunitat Valenciana ja té Llei de Plurilingüisme, que ha tirat endavant aquest matí en les Corts Valencianes amb el suport del PSPV, Compromís, Podem i els diputats No Adscrits, ex de Ciudadanos. El Partit Popular i Ciudadanos, per la seua banda, han votat ‘no’. Aquesta nova norma, que començarà a tindre efecte real el curs que ve, estableix que generalment les hores lectives que s’hauran d’impartir en valencià i castellà seran de, almenys, el 25% per a cada llengua; i que l’anglès podrà oscil·lar entre el 15 i el 25%.


 

També inclou que la Conselleria d’Educació promourà que es vehicule fins a un 50% del temps curricular en valencià, i el 25% en anglès. Però seran, al cap i a la fi, els consells escolars els que trien.

 

Aquesta notícia ha estat publicada originalment a ValènciaExtra. Fes clic aquí per lelgir-la sencera.
Comentaris
Rutger von Blum
Prou valencià per poder pretendre que el parlen i els pobres valencians obligats a aprendre la llengua de Sudamèrica en lloc d’anglès. Segur que els obrirà moltes portes als Estats Units. Podran fer de jardíners, collint taronges i pot ser fins i tot a un restaurant mexicà.

envia el comentari