Més de 26.800 signatures perquè Consum no retiri el valencià de les seves etiquetes

A través de la plataforma Change.org, els valencians reclamen que Consum seguisca utilitzant el valencià
Supermercat Consum
Supermercat Consum | Europa Press

Després que la cooperativa valenciana Consum anunciara que, a partir d’aquest moment, deixarien d’utilitzar el valencià en les etiquetes dels seus productes propis, és a dir els coneguts com a ‘marques blanques’, al·legant problemes de llegibilitat, els van començar a ploure les crítiques de milers d’usuaris que consideraven aquesta decisió com un atac a la nostra llengua.

 

No obstant això, i a pesar que fonts de Consum han anunciat que es tracta d’una mesura testada i recomanada pels seus clients, i que seguiran mantenint la utilització del valencià en la resta de les vies de comunicació de l’empresa, la veritat és que no han aconseguit fer callar als centenars d’usuaris que, a través de les xarxes socials, i amb el hastag #boicotConsum, han volgut mostrar la seua decepció davant aquesta nova situació.
Comentaris
Costa de Valencia
Altre botiga per no anar a comprar, ja habia deixat els Mercadona, Carrefour, Eroski; Corte Ingles, Dia. que farem aviat nomes podrem anar a comprar a l'Esclat, Lidl, Condis, Aldi, Bonpreu, Suma, ...
Agosarat
Com-som de porucs. A ran del conflicte colonial (Espanya no vol anar-se'n de Catalunya), els directius de Com-som han considerat que per a ampliar-se dins d'Espanya millor no provocar a l'español amb dualitats lingüístiques. Tot i que era un bon no res el que feien respecte a l'etiquetat, el valencià sempre en lletra petita al costat del Castellà en gran. ARROZ-arròs; POLLO-pollastre; MIERDA-merda. Per a ser la ventafocs millor no posar res.
Teresa
A aquest pas acabaran per canvir-li el nom a l'establiment. Li diran 'Consumo', que fa més senyor, més espanyol. I nosaltres continurem rient-nos de les seves tonteries.
No ho feien per a nosaltres, els catalans, sinó pels valencians
Si el problema és el què diran els demés si no hi troben la seva llengua, doncs que posin el nom del producte en totes les llengües de l'estat apañol i tot resolt, no és pas tan difícil, només qüestió de voluntats. Ara bé, com que potser ho fan perquè els nazis dels espanyols poden pensar que sí que ho feien per nosaltres i ja se sap, amb l'odi que ens tenen ... més val posar-ho només en la " lengua del imperio", a què ho fan per això?

envia el comentari