Consum elimina el valencià de l'etiquetatge dels seus productes

Des de Plataforma per la Llengua asseguren que reivindicaran la utilització del valencià en el comerç
Supermercat Consum

La cooperativa valenciana Consum ha anunciat que, a partir d’ara, deixarà d’etiquetar els seus productes propis, és a dir els coneguts com a ‘marca blanca’, en valencià. Una decisió que ha generat una gran polèmica, i que ha alçat multitud de crítiques a través de la xarxa social Twitter. De fet, entre els que han criticat aquesta decisió també es troba l’assessor del Govern de Compromís de l’Ajuntament de València, Amadeu Mezquida, que expressava la seua decepció: ‘Una mala notícia que Consum haja deixat d’etiquetar els seus productes també en valencià, un pas arrere i una decepció, jo que sempre els he defensat i sóc client’.


 

De fet en les xarxes socials s’estan fent ressò d’este fet que consideren un atac a la nostra llengua. A través del hastag #boicotConsum van mostrar el seu malestar i va ser sens dubte un dels temes més comentats en xarxes com twitter durant tot el divendres. 

 

Aquesta notícia ha estat publicada originalment a ValènciaExtra. Fes clic aquí per llegir el text complet.
Comentaris
Jor
Jo també n´era client habitual, dic que néra perquè ja no en sóc.No m´ha agradat gens aquesta notícia i com jo , a molta gent.Potser guanyaran clients en altres comunitats autònomes , però aquí a Catalunya i al Pais Valencià en perderan uns quants.Si això els omple d´orgull i a sobre guanyen més diners, doncs , millor per ells.
Miquel Just
Ep! Que només posaven l'enunciat en català-valencià; la resta tot en espanyol. Tampoc era per llançar coets però almenys se'ls veia un cert respecte a la nostra llengua. Diuen que venen també a Múrcia i a Castilla-La Mancha i per això han preferit eliminar el català dels productes de marca blanca . O sigui que els importen més els clients manxecs i murcians que no pas els catalans i valencians . Temien un fre a la seva expansió a l'Espanya carca i profunda? Ja n'hi ha prou d'ignomínia!
República Catalana
Veurem si l'èxit a les "espanyes" els compensa la davallada de vendes a Catalunya...
Coherència
Hi solia anar a fer la compra de la setmana, però dissabte passat en saber que menystenen la meva llengua ja no vaig anar-hi, a comprar res. NO HI PENSO TORNAR MÉS. De fet ja he estripat la targeta de client.
prescindir del mercat potencial català no sembla una bona decisió empresarial
Ja s'ho faran. Els cauran les ventes seguríssim. Com a empresaris són uns ineptes, uns altres ocuparan el seu lloc no patiu. Jo no hi penso posar els peus.
Roser
Es una vergonya. Consum mai més
Ramon
ERC se'n felicitarà perquè troba que el castellà ens és una riquesa brutal.
Veig que quan "Levantina de Seguridad" "apatrullaba" per consum, no era per accident
Amb el barnís de la llengua veieren que tenien la simpatia d'una gran part de valencians que també aprovaven a la cooperativa per fer front a la totpoderosa Mercadona i les seues maneres de tractar a la gent i els seus treballadors. Lamentablement han tornat a ser "Consumo", i tot per covardia. Em recorda als del tripartit a la manifestació pel infracinanciament quan es posaren les enganxines amb la bandera de la capital al pit. Com diría Enric Morera..."Que no "mos" prenguen per polacos".
Grande España
Al país valenciá ens donne el mateix ,pero a espanya segurament vendrán molt més ,ja sabeu la peseta es la peseta ,jajaja
Veig que trols de C'nos se han inundado el retrete
Empar
Adéu , qui no respecta la meua llengua no em respecta a mi
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
CAL FER UN FORT BOICOT ALS SUPERMERCATS CONSUM Per atacar L´ETIQUETATGE EN CATALÀ ELIMINAR-LO DEL TOT. Hasta que no TORNI ETIQUETAR ALS SEUS PRODUCTES TAMBE EN CATALÀ No aneu a Comprar aixo ES FALTA DE RESPECTA A CATALUNYA ELS CATALANS I totes les Terres Comunitats que tambe tenen con seva la LLENGUA CATALANA BOICOT JA Feu corra la veu ..TOT EN CATALÀ i en altres llenguas tambe si volem
Aliccia-50
Jo hi feia la compra tots els dissabtes sobretot per proximitat i perque el supermercat es gran i còmode, aquest dissabte ja he deixat de fer-ho i he anat a Bon Preu encara que em queda mes lluny...
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Alicia EL BON PREU És un SUPERMERCAT TRAÏDOR A CATALUNYA Va MARXAR DE Catalunya cuan ban MARXAR Tantes EMPRESES va renegar de Catalunya . Nomes te imformu PER Mi tan CONSUM CON EL BON PREU Mereixen rebre un fort BOICOT . Pero cadas cu es LLiure de fer lo que vol i anar a comprar un vol .Pero con a Catalans en de CASTIGAR ALS SUOPERMERCATS Que de una manera o unaltra PERJUDICAN A CATALUNYA Algu u tenia que dir CLAR I CATALÀ ..BOICOT JA

envia el comentari