Vint-i-sis milions de bales

"Aquest militars feixistes que han escrit una carta de suport a Felip VI alhora que demanaven 26 milions de bales per aniquilar-nos han contribuït a confirmar el franquisme de la Corona"

Una de les característiques dels militars espanyols és que no es converteixen en ex quan deixen el servei actiu. La seva vida gira al voltant de la pàtria i de la defensa d’allò que ells entenen que aquesta és, per sobre de tot i de tothom. Es jubilen del càrrec que tenen, però passen a formar part de la reserva. És a dir, continuen cobrant i, en qualsevol moment, poden tornar a activar-se. Aquest detall és especialment rellevant quan en un xat de nostàlgics feixistes es demanen cops d’estat i vint-i-sis milions de bales per acabar amb la dissidència política, la independentista, però també la sobiranista d’esquerres. No són jubilats inofensius, són assassins en potència que cobren de l’Estat i poden mobilitzar-se si la situació ho requereix.

Any 2020. Europa. Com a independentistes, tenim números de tornar a omplir vorals i fosses comunes, un altre cop i abans d’haver-les buidat dels cent quaranta mil desapareguts que hi van tirar durant la Guerra Civil i la llarga nit franquista. El problema no és un xat de militars, és que el feixisme, aquí mal anomenat franquisme per tal de blanquejar-lo, és legal. Entre amnisties, transicions i lleis de punt final i oblit, ningú es va atrevir a declarar il·legals les organitzacions i associacions franquistes. I així estem ara, no només destinant recursos públics a la Fundació Francisco Franco, sinó també pagant-li un segon funeral d’Estat al dictador mentre els nostàlgics aixequen el braç. Amb tot, qualsevol pallasso feixista amb medalletes a la solapa ens pot amenaçar de mort i aquí no passa res. L’Estat i la Constitució els protegeixen.

El franquisme està permès i, ara, a més a més, té projecció mediàtica. El partit que fa la gara-gara als militars que ens voldrien morts és Vox i un minut seu a les televisions és massa. El cordó sanitari dels mitjans de comunicació és l’única opció que tenim per no seguir alimentant la bèstia del feixisme. I és urgent, abans no tingui prou força per devorar-nos altre cop. Són els reis del populisme i les fake news. Quan llancen una proclama públicament allò més difícil és desmuntar-la. Repetim la mentida en lloc de silenciar-la per parar-la. I corre i corre i corre. I arriba arreu. I arriba allà on la gent necessita culpables davant la crisi econòmica, social i democràtica que vivim.

Amenaçar-nos de mort és delicte, concretament d’odi i discriminació. Quan les víctimes se seleccionen per la seva pertinença – real o suposada – a un grup per raó de l’origen nacional o ètnic, l’idioma, la religió, la minusvalidesa física o mental, l’orientació sexual o la ideologia política, no són opinions ni llibertat d’expressió. És odi i discriminació i penalment està castigat, amb l’objectiu de protegir aquells més dèbils dels poderosos opressors. Tot això la ministra de Defensa ho hauria de saber i, en lloc d’esbroncar aquests militars feixistes com si fossin nens petits entremaliats i esperar que la Fiscalia actui, els hauria d’expulsar i expedientar. Altrament és descafeïnar un fet extremadament greu.

El silencis són connivències. Davant el feixisme i les amenaces d’aniquilació que professen, callar és atorgar, és deixar, és perdonar l’atreviment. Això ha fet la monarquia. No ens sorprèn, doncs el 3 d’octubre ja vam veure com el Borbó confirmava la violència del a por ellos com a filosofia d’Estat davant l’exercici del dret d’autodeterminació. Aquest militars feixistes que han escrit una carta de suport a Felip VI alhora que demanaven vint-i-sis milions de bales per aniquilar-nos han contribuït a confirmar el franquisme de la Corona i la seva inutilitat com a institució. Jo només els hi puc dir que, a més bales, més republicans. I que a més pàtria, més independència.

Comentaris

  26 m. De mascaretes 03/12/2020 9:45 pm
  Això es el que necesita la gran ecspana. No estaban aquets uniformats per ajudar a combatre el CORONAVIRUS? Es un malson?
  Fat Boy 03/12/2020 11:51 pm
  El que no es va fer al seu moment amb el Tejero i el Milans del Bosch ho pagarem ara. Igual que el que no va es va fer amb el Sanjurjo ho va pagar la republica espanyola
  vendetta 04/12/2020 8:24 am
  y si poden u faran la pregunta es nosaltres estem preparats per combatrels????
  Donec perficiam 04/12/2020 8:39 am
  Efectivament Mireia. Caspaña ha estat, és i serà feixista pels segles dels segles amén. La ignorància (si, ignorància i molta) i adoctrinament durant dècades del poble caspañol tardarà encara moltes generacions en evolucionar. Només tenim un camí: DUI i fotre el camp abans no ens arrosseguin a la piiip misèria i aniquilació mental.
  i Europa que diu? 04/12/2020 8:51 am
  Son tant hipòcrites que renyan als fexistes hungaresos i polacs però estan muts devant els fexistes muy y mucho ehpaÑoles. Europa, teniu un problema de Democràcia!
  El Rey calla o rey canalla? 04/12/2020 9:17 am
  Al "Rey" de "todos los españoles" ya le parece bien que militares nos amenacen de muerte, en una carta dirigida a él?, o es que apoyaría activamente un genocidio de ese calibre? es decir, ya le viene bien? tiene el rey sólo boca para pronunciar discursos insulsos de palabras vacías "democracia" "unidad" "convivencia" bla bla?
  Ni la transició ni la constitució em representen 04/12/2020 10:19 am
  Soc del que no van votar la Constitució de la Gàbia al observar que sols era per rentar la cara al franquisme. La poca valentia dels homes i les dones d'aquella època `per erradicar el puto feixisme ens a portat al dia d'avui a plorar dintre la gàbia amb aparença democràtica. I, cal recordar, que no els hi hauriem de pagar als miserables les bales amb que ens volen disparar. Comparat amb aquest, Hitler un sant? Uf! amb la marca Espanya.
  pel Cot, el censor 04/12/2020 10:21 am
  M'heu tornat a censurar un comentari, sense insults, mentres publiqueu d'altres amb: ecspana... Cap comentari sobre el criteri que fa servir aquest pamflet corruptgent?
  Ramon 04/12/2020 11:26 am
  Ni la CUP, ni Podemos, són més demòcrates que aquests quatre jubilats espanyols. Ni menys criminals sengles ideologies.
  Ramon 04/12/2020 11:29 am
  Guaita, els que tant garlaven contra l'anomenat per ells "Règim del 78"! Guaita que poc triguen a picar el mateix ham amb el que van colar-nos l'anomenat per ells "Règim del 78". Amb la diferència que ara l'espantall militar és un mer sainet. L'enemic real no són aquests quatre jubilats. L'enemic real és l'Espanya que vol que li fem costat per por a aquests quatre jubilats.
  Ramon 04/12/2020 11:32 am
  Ja és tot un clàssic d'Espanya, emparar-se, escudar-se, justificar-se o excusar-se en violències i extremismes impropis del nacionalisme català per anar contra el nacionalisme català que és allò que de debò temen. Portem això tot un segle.
  Ramon 04/12/2020 11:37 am
  Cada cop que la nació catalana es desvetlla i fa passes en defensa de llur identitat dóna la "casualitat" que sorgeix algun extremisme d'esquerres sovint violent. I llavors, es produeix una reacció diguem-ne d'ordre que o bé s'imposa o bé retrolegitima l'Espanya d'esquerres contra aquesta reacció. Però tant una cosa, com l'altra, és aprofitada per Espanya per trinxar aquell intent de redreçament nacional català.
  Ramon 04/12/2020 12:11 pm
  L'anomenat per espanyolistes i també per independentistes imbècils "Règim del 78" se sosté en tres pilars: l'"Habla, pueblo, habla", la Constitució i l'ulterior Pacto del Capó. En totes tres ocasions, el perill a redreçar era el nacionalisme català. I també en totes tres, la manera que van tenir de fer-nos passar per l'adreçador fou voleiar l'espantall d'uns militar ultres. N'APRENDREM MAI?
  Ramon 04/12/2020 12:14 pm
  Els catalans estàvem per la ruptura democràtica. Però ens van fer tragar la reforma suarista amb l'espantall militar ultra. Quan el debat constitucional, els catalans estàvem per l'afirmació de Catalunya com nació. Però ens van fer tragar el contrari amb l'espantall militar ultra. Tot i així, malgrat la colonització vam tenir el 1980 un Govern d'intenció nacional però ens el van laminar amb la LOAPA emparada rere l'espantall militar ultra.
  Ramon 04/12/2020 12:17 pm
  Espanya tem la victòria de Junts per Catalunya. I no ho dubteu ni un instant, que, per evitar-la, si li cal tornarà a voler atemorir-nos amb l'espantall militar ultra. Quina gràcia que fa, veure ara els que tant garlaven contra l'anomenat per ells "Règim del 78", picar tant d'immediat un espantall que aquesta vegada no pot ser més de sainet. Una carta de quatre jubilats.
  Ramon 04/12/2020 12:19 pm
  Què, grans i sobtats lluitadors contra "el Règim del 78" quan aquí la lluita era per la independència, fem costat al govern sociato-pudent amb Gabriel Rufián d'aspirant a mariatxi perquè no hi hagi un cop d'estat militar ultra?
  JordiP 04/12/2020 2:04 pm
  Són tan bur.rus que no pensen que una Espanya amb 26 milions d'habitants menys (especialment els catalans, bien entendu) perderia més de la meitat del seu PIB, particularment el 24,5% dels ingresos fiscals (és la contribución de Catalunya). Qui els pagaria les seves sucoses pensions? Això, a part la enorme despesa dels 26 milions de bales. Què val una bala de Cetme? No tinc ni idea. Posem 5 euros. Quants soldats formaran l'escamot d'afusellament? Quants traïdors afusellarà cada escamot?
  No raones bé, Mireia 04/12/2020 2:16 pm
  Massa errors lògics i presumpcions dubtoses a l'article a més de l'habitual onanisme nacionalista. Abans d'escriure més ximpleries torna a l'escola, queda't uns anys i aprèn alguna cosa.
  Quina 04/12/2020 2:36 pm
  Puta xusma de feixistes de merda i cabrons assasins
  Jose 04/12/2020 5:20 pm
  Me sobrecoge la posibilidad de que cualquiera de estas bestias derive un cazabombardero para reducir a escombros la Sagrada Familia. Yo no lo descartaría y pediría ayuda a la comunidad internacional para que garantice su protección.
  Lisa 04/12/2020 9:19 pm
  Quatre vells decrèpits, que no es deuen aguantar els pets, amb la xuleria de l'Espanya profunda, anclada al temps de les creuades i la sta inquisició, amb pudor de ranci i d'ignorància, uns xusqueros que no han fotut mai ni brot, que no s'han fet grans mentalment i que encara juguen a soldadets...i pensar que s'ha mort tanta bona gent...
  Jordi (Català i Suís) 04/12/2020 10:03 pm
  Jo no vull pas cordó sanitari per als feixistes. El vull per als Espanyols que són els nostres Amos. Vull un Estat als PPCC, fer fora els Espanyols i tenir un Exèrcit fort per fer-los front si es posen fatxendes. I si no il.legalitzen el Feixisme és problema dels Espanyols.
  Jordi (Català i Suís) 04/12/2020 10:07 pm
  Els Espanyols tenen el que es mereixen perquè en el fons els agrada: Feixisme, Monarquia, Toros, Torturados, Renecs, Paraulotes, Vulgaritat, etc. Com diem en francès: "Un Pays de Merde et une Sale Race".
  Jordi (Català i Suís) 04/12/2020 10:24 pm
  Tots els Crims que els Espanyols han comès contra els Catalans des del 1714 i els més recents durant aquests darrers tres anys caldrà fer-los pagar i amb escreix. Mentre els Alemanys bombardaven London, a Dublin ho festejaven llançant focs artificials. L'endemà de la Independència caldrà encetar el procés exhaustiu contra els Espanyols i mantenir-lo durant segles fins que aquesta raça demani perdó i pagui.
  Jordi (Català i Suís) 04/12/2020 10:27 pm
  Potser tots els Crims dels Espanyols contra els Catalans despertaran la gent i reconeixeran que l'endemà de la Independència ens caldrà un Exèrcit fort com a CH on som Ciutadans-Soldats amb tot l'armament a casa. Qua mai torni aquesta raça espanyola a embrutar la terra catalana.
  Miquel 05/12/2020 2:58 pm
  Se'ls hi treu la paga i multa, i s'acaba amb un moment, no vegis com callarien els altres..
  És més difícil afusellar 26 milions de persones .... 05/12/2020 5:04 pm
  .... que vacunar-les de covid-19. No cal fer tants escarafalls per una astracanada d'un militarot fora d'ona.

Nou comentari