Avui al Congrés dels Diputats ha tornat a haver-hi murmuris, crits d’aprovació o de desaprovació, claca i sarau. Ja les hem mig normalitzat, les actituds no exemplars, però no puc pair-ho. Tanmateix avui un diputat ha anat molt més enllà, massa enllà.

El Codi de conducta del Parlament de Catalunya dedica un article sencer al capteniment dels diputats, dels quals s’espera una “conducta respectuosa amb els altres diputats i amb els ciutadans, i una actitud escrupolosa i exemplar d’acord amb el principi d’igualtat sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen o condició social, ètnia, llengua o qualsevol altra. Aquest capteniment ha d’implicar sempre la utilització d’un llenguatge adequat, i també un sistema de relació fonamentat en la interacció constructiva, cordial i dialogant amb totes les persones i tots els col·lectius sense exclusió.” No hi puc afegir res més. I reincidir en les vulneracions del codi de conducta hauria de ser èticament i políticament reprovable.

L’actitud poc exemplar del diputat Carmelo Romero del Grup Popular al Congrés aquest matí, cridant “ves al metge!” en acabar la pregunta sobre salut mental en pandèmia que el diputat Íñigo Errejón ha formulat al president del Govern espanyol en la sessió de control, hauria de ser no només explícitament condemnada per la direcció del Grup Popular, sinó que hauria de comportar sancions internes i plantejar-se si un electe mereix la confiança pública que s’hi ha dipositat quan té una actitud estigmatitzadora i banalitzadora de les persones amb problemes de salut mental i de la magnitud creixent dels problemes de salut mental.

En teniu prou amb unes disculpes al seu perfil a les xarxes socials dient que “la frase ha estat desafortunada”? Jo, no. Desafortunat ets tot tu, Romero, la teva actitud avui, que per a mi o per als sis de cada deu espanyols que tenen problemes d’ansietat o de depressió, com deia avui Errejón, t’inhabilita per ser diputat. El patiment, les conseqüències greus socials, econòmiques, de salut de la pandèmia es mereixen tota l’atenció, tot el respecte i tota la feina parlamentària per pal·liar-les i combatre-les, no per mofar-se’n. Si no, cap a casa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a març 17, 2021 | 19:20
    Català març 17, 2021 | 19:20
    Benvolguda, la trista realitat és que, llevat d`honrossissimes excepcions, els polítics son persones que no podrien ser admeses en cap altra feina. Ni. per les seves scapacitats ni pel seu nivell intelectual ni pel seu ccapteniment personal. La política, malauradament, és un refugi de mediocres. Tan trist com raal.
  2. Icona del comentari de: Català a març 17, 2021 | 19:20
    Català març 17, 2021 | 19:20
    Benvolguda, la trista realitat és que, llevat d`honrossissimes excepcions, els polítics son persones que no podrien ser admeses en cap altra feina. Ni. per les seves scapacitats ni pel seu nivell intelectual ni pel seu ccapteniment personal. La política, malauradament, és un refugi de mediocres. Tan trist com raal.
  3. Icona del comentari de: Jordi a març 17, 2021 | 20:38
    Jordi març 17, 2021 | 20:38
    Sra Simó,estaré de acuerdo con Ud,cuando no sea sectaria o partidista,una señora del grupo de Errejon hace unos días cuando estaba hablando la señora Ayuso,le hizo un gesto como si le estuviera disparando con una pistola,no sé cuál de las dos situaciones es más grave, posiblemente las dos sean graves,pero no se pueden sacar solo las que nos interesan.
    30
    Icona de dislike al comentari de: Jordi a març 17, 2021 | 20:38 23
    Respon
  4. Icona del comentari de: Narcís a març 17, 2021 | 20:44
    Narcís març 17, 2021 | 20:44
    Ras i curt : tot el que passen munt de compatriotes i, què dir-ne, representants de Catalunya . . . àdhuc allò força pitjor, munt de temps, anys a dojo, de compatriotes sense treball sinó explotats fora mida o, directament, a l'atur i sense prestacions ( fora banda, desgràcies d' éssers estimats sinó traspassats per causes fins i tot inesperades ) . . . i aquest baliga-balaga fent politiquería de malalties mentals per raó de la pandèmia ? PD : millor seria parlés, atès que toca aquesta qüestió, de quants suïcidis hi ha i quins són de normal dos víctimes ! Nota: per un cop aquest anticatalà que llançà aquest exabrupte .. ha tingut raó !
  5. Icona del comentari de: Narcís a març 17, 2021 | 20:50
    Narcís març 17, 2021 | 20:50
    Fe d' errates : * dos víctimes ..volia dir ' les víctimes '!
  6. Icona del comentari de: JOSEP PAGÈS EL AVI CULER DE CARDEDEU a març 17, 2021 | 21:22
    JOSEP PAGÈS EL AVI CULER DE CARDEDEU març 17, 2021 | 21:22
    ANNA SIMÓ , Avui al Congres dels Diputats a pasado dues coses UN DEL P.P. Se a burlado faltado a al respecto a totes les persones que Pateixen alguna maleltia mental . Que no poden acudir molt al METGE PER LES RETALLADES EDN SANITAT FETES PER EL P.P. DE AYUSDO Y LA DRETA DE LAURA BORRAS = ARTUR MAS .Encara vijentes NO PODEN ANAR AL METGE Per que els donen cita per de aqui res mesos Aquesta es la realitat IÑIGO ERREJON VALENT TORERO Toca un TEMA Que CAP ALTRA POLITIC A TOCADO AL CONGRES DELS DIPUTATS DE MADRID ..El Acaba de ajuda i molt a los emfermos mentales AL LORO CONSEVOL PERSONA SANA De la nit al dia podra perdre la seva SALUT MENTAL .AIXO LI Podria pasar al del P.P. Que va dir VES AL METGE al dir aixo NO VA FER CAP FAVOR A AYUSO CAP .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa