Un tribunal sense jutges i amb tot ben lligat

"Govern i ciutadania estan alineats per fer una pantalla de protecció davant de l’actuació arbitrària, inquisitorial i sectària del tribunal més polititzat de la història"

Com diu el vídeo elaborat per Òmnium ahir, un tribunal sense jutges suma una incautació de 14,4 M€ del seu patrimoni personal a un total de 60 persones des del 9N fins a l’1O, les darreres 32 a partir d’avui mateix i amb les pròrrogues demanades denegades. Els ha dut fins aquí una triangulació integrada pels denunciants Societat Civil Catalana, Advocats Catalans per la Constitució i la Fiscalia, pel Tribunal de Comptes i pel PP, que a més bloqueja la renovació dels 12 consellers del Tribunal que aquesta setmana finalitzen el mandat, perquè acabin la feina que van començar. I qui dicta la sentència és una exministra d’Aznar, Margarita Mariscal de Gante, escollida el 2012 entre els 7 a proposta del PP (també hi va ser nomenat un germà d’Aznar) al principi d’una legislatura amb majoria absoluta, i en què ara només hi ha 4 consellers a proposta del PSOE, que té la presidencia del Govern espanyol. Un nou escàndol, es miri del dret o del revés, emparat en l’”a por ellos” legislatiu, judicial i administratiu que va ordir el PP i el seu baf en els diversos poders de l’Estat i que no ha desmuntat el PSOE, per impotència o per falta de decisió. 

Cap entitat bancària avala per por a les conseqüències jurídicopolítiques les fiances i les multes provisionals dels encausats per malversació i per responsabilitat civil en relació amb l’organització del referèndum de l’1 d’Octubre, així que avui cap dels 32 podria utilitzar el Fons de compensació de riscs creat per la Generalitat de Catalunya pels antecedents de negativa de l’aleshores asseguradora SegurCaixa Adeslas (Caixabank i Mutua Madrileña) de cobrir la responsabilitat civil i patrimonial pel 9-N. Així, haurien de fer front als 5,4 M€ amb el patrimoni propi i el milió d’euros recollit gràcies a la solidaritat individual de ciutadans. Ahir Albert Royo, cara visible del Diplocat i dels que rep la repressió econòmica més dura del Tribunal de Comptes, analitzava la situació i afirmava amb rotunditat que “la solució d’aquesta causa (que és tan sols una de les tres que tinc obertes per fer la meva feina a Diplocat) passa per una acció política robusta, en clau de país, i per la solidaritat de la ciutadania”. 

La solidaritat de la ciutadania s’ha fet evident un cop més a la caixa de solidaritat (encara hi ha marge de setmanes per poder continuar aportant-hi diners, que en caldran molts més encara), i la robustesa de l’acció política del Govern just el dia que es comunica la sentència d’aquest tribunal sense jutges: tal com preveu excepcionalment el decret de creació del fons, finalment avalarà l’ICF. Govern i ciutadania alineats per fer una pantalla de protecció davant de l’actuació arbitrària, inquisitorial i sectària del tribunal més polititzat de la història. Això sí que és (de) justícia (sense jutges).

Comentaris

  Manel de Manresa 21/07/2021 8:52 pm
  I mentrestant el teu partit li segueix el joc al gobierno de españa.... Com no us planteu s'en riuen de les vostres opinions i amenaces. Perque ja tothom té clar que aprovareu els pressupostos dels españols... de fer pressió a caspanya res de res.. només teatre dolent... heu pensat que si us planteu i no feu de bastó al psoe en res serà el mismissim psoe qui buscarà la manera d'evitar aquesta injustícia. Però no preferiu estar als dos costats... ser amiguetes i crossa d'espanya però a la vegada ningú a Catalunya us pot criticar perque segons vosaltres sou els més independentistes.... ja s'ha vist!!!
  Anònim 21/07/2021 9:07 pm
  que no ha desmuntat el PSOE, per impotència o per falta de decisió. Li convé molt bé que les coses segueixin així, d'aquesta manera no es parla de mil milions d'euros desapareguts a Andalusia i que encara cap dels seus responsables sàpiga com és una cel·la per dins.
  Narcís 21/07/2021 11:02 pm
  Ras i curt : 1. no n' és la fiscal general de l' estat que trià el gobierno de qui penja així amb sos advocats fiscals la tasca fiscalitzadora del tribunal de cuentas ? 2. Segons l' estatut d' autonomia català no n' és la sindicatura de comptes la delegada d' aquests éssers malgrat siguin suprems ? 3. Poden passar per davant d' una resolució judicial que digué de no haver malversació de cap mena ? 4. Per ventura, encara que fos estat a dretcient .. no hi ha llibertat ideològica , d' expressió i de manifestació ? 5 . Què n' és això de jutjar, sentenciar i apropiar-se'n del patrimoni i no patrimoni de ningú ' perquè ho dic jo ' i . . tururut ' ? PD : millor farien en cercar, recercar .. inspeccionar .. intervenir .. revisar .. . . . el munt de malbarataments, de malversacions, de corrupcions, de tràfics quins fossin així furts àdhuc abusos econòmics . . de qui manega munt de diners fent i desfent al seu capritx tot sabent no passà'ls - hi res ( començant pels poders públics i en teoria altre ' no poder públic ' d'aquest estat i cia./ ramificacions autonòmiques de mateixos partits d' abast estatal!
  Luisnomeacuerdo 22/07/2021 12:27 am
  Si en vez de unos delincuentes fascistas independentistas fuesen ciudadanos decentes no tendrían esos problemas. Que se jodan. Lo volveremos a hacer dice el ojo de halcón y el caracuervo, a ver si es verdad, que solo apre seis a base de palos. Comentarios a repugblicafracassada@pasteleroloco.tractoria.
   Josep de Sabadell 22/07/2021 9:44 am
   Luisnomeacuerdo. Estàs malalt d'odi. Vigila no et mosseguis la llengua. T'enverinaries. Pobret el que només sap insultar i no es mira a si mateix. Salut!
    Admon 22/07/2021 9:53 am
    Josep. No veus que és en Carricosa disfraza de Animalades?
   guillem 22/07/2021 4:46 pm
   tipic comentari del que destila ascendencia cultural feixista i autoritària. D'on li ve? Quina seria aquesta tradició? Res de nou.
  Ricard 22/07/2021 11:36 am
  No enredem la troca. Amb jutges... castellans tot seria igual. No és tant un problema de tipus de tribunals, sinó de l'orígen ètnico-nacional dels tribunals. A més castellans menys justos.
  ERC ES PSOE, PUTA ESPAÑA 22/07/2021 5:27 pm
  El tribunal de cuentas es psoe.pp, i en Sanchez no l'ha canviat per que erc no ho ha exigit. ERC ESTAFADORS ESPANYOLS I BORBONICS. SOU psoe.franquistes, sou espanyols borbonics del psoe
   Ricard 22/07/2021 6:16 pm
   Comentaris de falsa bandera no gràcies.
    Marçal 24/07/2021 12:11 pm
    Balcells, ets r'erc.155?
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 23/07/2021 8:38 pm
  El poder colonial juga (amb l'ajuda d'alguns catalans ) el joc del "policia bo i el policia dolent". ERC blanqueja l'ala PSOE del PPSOEMOC'S per facilitar que els més babaus entrin en el joc. A canvi del seu ajut, i de fer d'enterramorts del 1-O, els mitjans d'intoxicació del règim -ho són gairebé tots- els van ajudar a guanyar les eleccions i els continuaran ajudant per fer el tripartit a l'Ajuntament de Barcelona quan toquin eleccions. La única pedra a la sabata que té avui l'unionisme és l'ANC (que ERC no acaba de poder controlar, com sí que controla Òmnium) i, sobretot, el Consell per a la República amb el MHP Puigdemont al capdavant, que concentren tot l'odi de l'estat colonial i els seus titelles.

Nou comentari