Trump, el processista

"La decència no vindrà de Puigdemont, ni Junqueras ni dels partits avui hegemònics processistes, manipuladors, covards i claudicants"

Els generals alemanys, després de la derrota de la Gran Guerra, van desenvolupar cínicament la idea de la “punyalada per l’esquena” dels polítics pacifistes que segons aquesta versió els feu perdre una guerra ja guanyada. Tant la feren servir, que acabà essent un dels principals arguments emprats pels Nazis per fer-se amb el poder i la cosa acabà amb una altra guerra i una nova i més sagnant i devastadora derrota teutònica. Trump, de sang alemanya i seny remogut, podria estar temptat, un cop abandoni el poder, a seguir amb aquesta tàctica nociva d’escampar mentides i falsedats -aliats no li mancaran- que, com hem vist darrerament, prou mal ha fet a aquest gran país, avui desconcertat i dividit, com són els EUA. Com ens indica la història sempre es pot caure més baix i els amants de la borsa que recordin les accions de Terra. El món es troba mancat de líders, cert, però encara més de decència i així fins que la bona gent, avui desapareguda i capficada en el virus, reaccioni.  

Mal que ens pesi, el relat de mals perdedors i d’aprenents de tramposos del solitari vincula l’encara president americà amb els nostres processistes. El paradigma parany processista, d’anar fent, a cada moment, la mentida més gran i atrevida, per fer-la més creïble, ara amb el sainet final del “ho tornarem a fer” i abans amb el del “som República” passant per les quixotesques estructures d’estat, genera unes expectatives inassolibles; entre d’altres coses, perquè els qui les han de fer possibles són els primers que no hi combreguen car no estan disposats a moure un dit i menys encara un sacrifici per la volguda independència. La prioritat és la seguretat de la menjadora i no la incertesa de jugar-te la carrera proclamant i defensant l’Estat català. Malgrat tot, necessiten els vots de la gent però amb això no pateixen ja que sempre compten amb l’inestimable suport de l’Estat per fer el relat més patètic i creïble a ulls i cors catalans. 

La sort dels processistes, la nostra gran desgràcia, és la voluntat impertorbable de l’Estat -manin els blaus o els rojos- de fer tot el mal possible contra Catalunya i per l’Estat no hi ha res millor per fer-nos mal que servir-se d’un grup de polítics mesells i catalans, els que fugiren a l’exili i els que s’aixoplugaren entre reixes, però tots ells culpables de renunciar conscientment primer al compromís de 18 mesos i independència i després, i més greu encara, a honorar el resultat marcat per l’heroic 1 d’octubre. Honorar la paraula donada no val res en la societat d’aquesta Catalunya malalta i així ens va com a poble. A més, l’Estat, que coneix de virtuts i vicis individuals i col·lectius, sap que no hi ha res millor per la seva causa de salvaguarda de la unitat espanyola que recolzar els grans partits processistes -ERC i Junts, ja que la CUP és irrellevant- fent veure, per exemple, que es mostra dur i inflexible amb els presos. Així quadra el cercle amb finesa florentina: a Catalunya (novament) guanya un independentisme que mai farà res per fer reeixir la independència però “ens tenen contents perquè governen els nostres”. Amb semblant estratègia i connivència autòctona la Índia seria “sipaia” i britànica i tota l’Àfrica francesa, britànica o portuguesa. Com sempre cal recórrer a Twain: “Millor l’engany que reconèixer que ens han enganyat”. 

Deia Winnie Ewing, històrica Madame Écosse europarlamentària i diputada independentista escocesa a Westminster que els seus enemics “no eren els anglesos, però sí que ho eren els traïdors entre els escocesos”. Efectivament, sàvies i visionàries paraules, els principals enemics de la independència catalana, contra el que pot semblar, no són els espanyols que després de tants segles poc ens hauria de sorprendre la seva rauxa i empresa anticatalana. Els veritables enemics de la independència de Catalunya són els qui diuen voler acabar amb l’autonomia però viuen d’ella sense fer cap pas ni real o efectiu a favor de l’Estat català i que per justificar-se enalteixen les banderes d’exèrcits d’excuses possibles i imaginables. Com Trump, i no tan sols per vanitat, alimenten la mentida i l’engany a tot un poble amb conseqüències igualment pertorbadores per la nostra dignitat col·lectiva, la solidesa de les nostres institucions i la fragilitat cada cop més manifesta de la nostra economia i els nostres empresaris o treballadors. Els és exactament igual, aquesta casta mal dita independentista es veu amb cor de resistir crisis econòmiques, sanitàries, polítiques o el que s’esdevingui atès que compta amb dues poderoses armes: la mala fe espanyolista i la credulitat, sense fi, catalana. Abans es deia allò de sense València no hi haurà independència. Tan de bo algun dia ens trobem amb aquesta possibilitat; ara però, ens hem de conformar i conjurar que, de moment, sense decència no en pot haver d’independència. I la decència no vindrà de Puigdemont, ni Junqueras ni dels partits avui hegemònics processistes, manipuladors, covards i claudicants. Aquesta només vindrà del poble per empoderar nous lideratges compromesos amb la causa de Catalunya i de la veritat.

Comentaris

  ciutada del mon 19/01/2021 11:10 am
  tens algo ramon contra els que ens creiem aco de ciutadans del mon, que parlem de germanor universal, i ens considerem part de una de les milers de especies inteligents que deu haver a l'univers l'homo sapiens sapiens, que per cert ve de l'africa aquesta especie, i a dia de hui ja ens considerem sobretot ciutadans de la unio europea, futurs estats units d'europa, o tu ramon creus mes en les tribus etnico identitaries, dona tu opinio home tribal i no insultes, i contesta-m a la futura especie inteligent que ens podrien encontrar al futur colonitzant l'espai,qui diras que ets catala catala espanyol europeu o huma de la terra, o tambe diras que ets de osona o el bages, o del teu carrer que diras espere resposta.
  Bot 18/01/2021 8:03 pm
  Trump no és processista.
  Bot 18/01/2021 5:16 pm
  By then, no serà president tampoc.
  Bot 18/01/2021 4:33 pm
  Bidet no serà president.
  Ramon 18/01/2021 1:46 pm
  Posar-los tots dins un mateix sac TAMBÉ afavoreix Espanya. Espanya no els hi posa tots, dins un mateix sac. I jo tampoc no ho faig. Junts per Catalunya em curteja en força aspectes, però ni de conya els posaria mai dins un mateix sac que ERC.
  ciutada del mon 18/01/2021 1:44 pm
  i ja la pregunta del millio a ramon i altres nazionalistes tribals, si despres al segle 22 o 23, anem a altre sistemes estelars be nosaltres o amb maquines i trobem altres essers vius, i mes o menys inteligents com tothom diu que n'hiha em referisc a cientifics, com es deu de presentar l'hipotetic huma de vic o manresa a l'altra especie alienigena inteligent, nomes com home de vic o manresa, com home d'osona o el bages com catala catala, com espanyol, com europeu, ciutada dels estats units d'europa o com terraqui habitant del planeta terra, o be com home del carrer tal pis cual es a dir home del seu carrer, que el insigne ramon o altre nazionalista hiperventilat ens ilumini sis plau.
   Jo mateixa 18/01/2021 10:10 pm
   Aquest és un exemple de "els nostres enemics no són els espanyols, però sí que ho són els traidors entre els catalans".
   Ramon 18/01/2021 1:52 pm
   Però torno a remarcar la distinció entre qui es proclama "ciutadà del món" i qui s'ho creu de veres. El burro és només aquest segon. El que s'ho creu. Perquè, ja ho vaig precisar, també existeix l'espanyolisme conscient que molt de target català seria impermeable a qualsevol relat nacionalista espanyol raó per la qual se li ven aquest relat pretesament cosmopolita, un dir-li, mira, ni nacionaiisme català, ni nacionalisme espanyol, tu digues que ets ciutadà del món. L'espanyolisme que juga aquesta carta NO és burro. El burro només el català que la compra.
   Ramon 18/01/2021 1:48 pm
   Verbigràcia...
  LlunyDeCat 18/01/2021 1:42 pm
  Fantàstic article que desemmascara la banda dels processistes ERC/JXCAT/CUP. L'Àstrid Bierge, en Joan Rovira, en Xavier Roig, en Santiag Espot i potser m'oblido d'alguns, fa anys que també desemmascaren tots aquests carallots i aprofitats que viuen del sistema Colonial. I encara recordar el Boicot total als Espanyols que infecten la web amb llurs comentaris en espanyol.
  Ramon 18/01/2021 12:43 pm
  No he conegut mai cap català que es consideri "ciutadà del món" i no sigui burro.
  Luisnomeacuerdo 18/01/2021 12:43 pm
  Debes dejar el garrafón y tomar cosas de calidad que el la comunidad Autónoma de Cataluña las hay y muy variadas. Para los lazisnazis todo empieza y acaba en ellos. Tienen trabajo los psi.co.lo.grocs per la constitución.
  ciutada del mon 18/01/2021 12:13 pm
  jajajajaja gafarot primer per a lluitar amb el malvat espanyol, has de anar a un gimnas un mes i perde 20 kilos, i ja despres, amb el tirachines unes pedres i unes fletxes, i ja sense cap panxa, pots escomenssara a fer emboscades pel bosc correguent, entre eles pedres amb el calcotet estelado, i una gran estelada dibuixada al membre, estil al tarat del capitoli el que anava amb la cornamenta en el teu cas gafarot tambe estelada.
  Ramon 18/01/2021 12:09 pm
  La causa de Catalunya. Santes, sàvies i entenedores paraules. LA CAUSA DE CATALUNYA. O dit en la lletra del nostre himne nacional, que Catalunya, triomfant, torni a ser rica i plena arran d'haver fet enrere aquesta gent tan ufana i tan superba que pronuncia la lletra jota com si estigués amassant un gargall (això últim Els Segadors no ho diu però hauria de fer-ho). Ara bé, la causa de la veritat? Això ja no, Gafarot. La veritat no existeix. La veritat com a tal no existeix. Tothom en té la seva i totes són diferents entre si. Cada veritat és una fabricació. Catalunya és LA NOSTRA veritat.
   Ramon 18/01/2021 12:20 pm
   Et recomano de debò, pertorbadet del meu cor, que no intentis entendre aquest post concret meu. Em fa por que t'agafés un ictus.
  Ramoneta i puta 18/01/2021 11:57 am
  El prUcessisme té copyright Corruptgent. Si un soci la caga no cal escampar la merda a tot el conjunt, i menys barrejar corruptes i honrats que han estat forçats a la "unitat" (jo mano i tu calles i obeeixes) amb xantatges i trencant la paraula donada.
  Bot 18/01/2021 11:40 am
  No, el processisme està instal·lat des de fa 500 anys.
  Bot 18/01/2021 9:26 am
  La comparació és.... infernal.
  Doctor Strangelove 18/01/2021 9:08 am
  Primer de tot, no us penseu que soc en Marc Gafarot, sembla que l'article l'hagi escrit un servidor, però no! A veure, només una puntualització, el poble català és mediocre i molt. No es pot fer una revolució amb vells, tietes i ninis amb la bandereta aquesta, cantant i anant amb el puny aixecat. Es necessiten homes, homes amb talent i conviccions, homes de veritat, no pas batxillers, capellanets o titelles! Els lliberals que ens uneix la llengua ens hem d'aixecar, blindar-nos dels comunistes i reconèixer la veritat: "no tenim pebrots". A partir d'aquí podrem començar a caminar! Doc.
   Marc Gafarot 18/01/2021 11:56 am
   Estimat doctor strangelove, Jo ja sé que no ets en Marc Gafarot perquè qui escriu aquestes ratlles l'és. Gràcies pel comentari. Cordialment. pd Gran film per cert i brillant actuació de Peter Sellers.
   Doctor Strangelove B 18/01/2021 11:14 am
   Uns homes amb un parell de pebrots com tu, oi?
  baldiret 18/01/2021 9:07 am
  Un que acaba de descobrir la sopa d'all
  Jaume Sansa 18/01/2021 8:26 am
  Brillant article.
  Resseu desgraciats, soc Chacon 18/01/2021 8:25 am
  Oremus. Capellanots i llana al clatell, opus.d3i i pederasteria politica. Al cel s8w
  12
  22
  Respon
   Pel que demana pregar als desgraciats 18/01/2021 12:02 pm
   Com a desgracia humana que ets, podries començar tu pregant per la teva salut mental.
   23
   10
   Respon
    Plegaria chacon i 4 pets del pedo.catetos 18/01/2021 4:03 pm
    Resa , resa, resa, chacon

Nou comentari