Aquest mes farà mig any que es va investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat. Era urgent deixar enrere una presidència en funcions amb les funcions limitades i encarar una legislatura amb noves polítiques de reimpuls del país i de la seva gent. Aprovar un pla de govern ambiciós post pandèmia i uns pressupostos de despesa generadora i avaladora d’oportunitats. En aquest moment s’està, entre l’aprovació del pla de legislatura i la negociació d’uns pressupostos que arribaran al Parlament d’aquí a una setmana. Uns pressupostos que tenen com a soci prioritari la CUP, però que podrien tenir el suport dels Comuns: si van ser possibles uns pressupostos 2020 amb el suport dels Comuns, més ho haurien de ser uns de nous amb un president republicà.

Un acord sobiranista ampli per millorar la cohesió social i propiciar la prosperitat econòmica i l’enfortiment democràtic. Hi ha molta gent que viu d’esquenes al govern català, i també en bona mesura a la resta de governs i institucions que impacten sobre la nostra vida. I aquest allunyament respecte de les institucions ha de ser un incentiu més per fer una feina de prospectiva i de treball en xarxa per abordar les urgències i els riscos socioeconòmics i personals existents, per arribar als que se senten lluny del govern i dels partits que l’integren. 

Deia fa sis mesos, i ho reitero, que el nou govern hauria de ser tècnicament capaç i potent i políticament pragmàtic, valent, cohesionat i resolutiu, per afrontar la batalla desigual que tenim plantejada en tots els fronts. Capaç de generar confiances entre la població tocada per la pandèmia i esgotada pel conflicte polític i judicial. Capaç d’incidir en les polítiques estatals que ens perjudiquen i de construir possibilitats i d’aprofitar conjuntures que finalitzin la repressió i que ens recondueixin a la via política i d’aprofundiment del principi democràtic abans que Espanya torni a caure en la regressió autoritària i centralitzadora. Capaç de refer camins estroncats i confiances perdudes. Esperem fins a finals d’any per veure de quina fusta està fet.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Novembre 01, 2021 | 21:14
  Ya te has dado cuenta tu también que en breve se os acabará el recreo a los fascistas independentistas.
  BOTIFLERA d'ER Novembre 02, 2021 | 08:46
  Des del principi de les manifestacions organitzades per l'ANC, ens vam acostumar a dues coses, en podrien haver moltes més però cito les que crec que són més acord amb el que argumenta en Cuixart: ens vam acostumar a seguir les "ordres" del any que tocava, samarreta tal, aixeca l'ou fregit cap al cel, 4 barras diferents colors...segueixo? A les 17:14 independencia cantavem...i a l'hora que ens deien, cap a casa, cap a casa anàvem tots i lligo aquesta idea amb el fet que com qie hi havia el Jxs i tots "semblava" que eren un, amb més o menys bon rtollo, però com creiem qie tots els politics tenien el mateix objectiu, aconseguir la independència, i que la CUP estaria vigilant, i aqui ara és on discrepto totalment amb en Cuixart, el 3 O , dia que Si les estructures d'Estat haguessin estat a punt com amb contundència Junqueras defensava a 8tv amb el Sr. Cuní, no una vegada sinó moltes, aquell 3 O, 10 O i 27 O la gent si que hi erem i hi tornariem a ser avui mateix SI ELS polititcs no ens haguessin mentit, enganyat, i maltractat per un puto farol. N'estic fins els nassos que es digui que no hi erem. Despres de veure com es deixaven tirats en MHP Puigdemont, que em costa perdonar-li la cagada del 10 O però com a minim ha fet autocritica i continuavtreballant amb acció darrera acció que l'objectiu, Ponsatí, Comí i Puig també, Turull i Rull d'una altra manera, els demés, venuts es can entregar a la justivia espanyola fent teconeixament de la seva autoritat i demanant-nos que no ens revoltessim. VERGONYA Jordi Cuixart que ens vinguis a donar lliçons als catalans quan us vai cagar TOTS entregant-vos, no demanat mobilització, no enfrontant-vos amb desobediència i parlant castalleà davant del TS. I ara tots a vendre llibres. Aneu a cagar a la via. 1 O vam guanyar i el que falta és un Govern amb partit o partits independentistes no autonomistes que treballi per les punyteres estructures i aixequi rl qur vam deixar dormint al Parlament. Ja vam fer el referendum, el cam guanyar, ara tocatia votar la nova constitució i punt. Prou de ser esclaus de vosaltres mateixos i de bombardejar mitjançants sicàris de ploma del Procés en premsa, ràdio i tv3. Vergonya us hauria de fer venir a hablar de mi libro
  Narcís Novembre 02, 2021 | 13:21
  Vosaltres demaneu " hi entri tothom " .. legals ( via ' secretario de estado de cooperación ' i d'altres manaies ), il·legals, indocumentats/ sense papers, furtius, polissons i, com no , menors d' edat ( encara que travessin països, fronteres i mars .. ) i, després, vers al paperot de les necessitats, misèria, gana i sensesostres de nostres compatriotes ! PD : en l' endemig, anar fent Estat català de beneficiència .. que no pas per a bones peces de partits que no cal esmentar de " molt amor al proïsme " !

Nou comentari