El segrest de l’independentisme

"Afortunadament, cada dia són més els catalans que viuen al marge dels deliris totalitaris dels dirigents de les esquerres catalanes que s’anomenen independentistes"

Corria l’any 1969 quan el Front Nacional de Catalunya patia una escissió que va donar pas a la fundació del PSAN. Allà moria la possibilitat de la continuïtat d’un independentisme liberal en el qual l’eix fonamental fos el nacionalisme català. A partir d’aquell moment l’independentisme va passar a ser gairebé unànimement un moviment d’esquerres. L’alliberament nacional havia d’anar lligat a l’alliberament de classe, i tot el que no fos això era considerat com una cosa reaccionaria que amagava foscos interessos. Encara recordo l’anècdota d’un industrial català (el vaig conèixer poc abans de la seva mort) quan m’explicava que, a finals dels anys setanta del segle passat, ell s’hagués fet independentista si no fos perquè semblava que havia d’abraçar alhora la causa del marxisme. Si avui l’independentisme pateix una forta divisió, és sobretot perquè “d’aquelles noces, venen aquests confits”.

El PSAN és encara avui la pedrera ideològica d’on es nodreix la gran majoria dels capitostos d’ERC o la CUP. No és pas casualitat la llarga llista de noms destacats de l’independentisme els quals van tenir un lligam amb aquelles sigles nascudes amb l’objectiu de vincular la causa de la creació d’un estat català a les lluites obreres i socials de l’època. Però tot el que ha seguit després per part d’aquest corrent, ha estat voler associar la discrepància sobre els seus postulats al feixisme o la xenofòbia. Han implantat un totalitarisme ideològic. És la dictadura del “bonisme” que es caracteritza, sobretot, per la seva fòbia antiliberal.

El darrer exemple l’hem tingut  amb la polèmica reunió de diversos partits independentistes on va assistir el vicepresident del parlament de Catalunya. Era un encontre on no es va demanar si volíem una Catalunya independent de dretes, d’esquerres, pintada de verd o de blau cel. Allà hi érem gent unida només per una causa: la llibertat de la nació. És el que haurien de fer sempre els pobles que se senten prou adults per a governar-se ells mateixos. Ho som?

Malauradament, alguns dels nostres conceben la causa de Catalunya de forma monopolística, que és precisament una de les conseqüències més nefastes del capitalisme que diuen combatre. Quan alguna cosa s’escapa del seu control, el penalitzen amb la calúmnia gratuïta i forassenyada. Criminalitzen la discrepància amb la mateixa mentalitat dels guardians d’un gulag. La sort és que els seus postulats cada vegada més s’allunyen de la veritable realitat de la nostra gent.

A aquests segrestadors de l’independentisme no els importa que puguem aparèixer internacionalment com un moviment sectari i tronat que només cerca aliats a Cuba o Veneçuela. En realitat, el seu esquerranisme no és res més que un xantatge emocional per mantenir els privilegis, les pagues i les poltrones de la immensa maquinària burocràtica i institucional que han creat. Per mantenir-la faran tots els papers de l’auca, i als independentistes i nacionalistes que entronquem amb el pensament i la concepció d’aquells patriotes catalans d’Estat Català o Nosaltres Sols ens titllaran de feixistes o de qualsevol cosa. Afortunadament, cada dia són més els catalans que viuen al marge dels deliris totalitaris dels dirigents de les esquerres catalanes que s’anomenen independentistes.

Comentaris

  Ramon 09/12/2020 7:53 pm
  La hiperlegitimació esquerranista (com també succeiria amb la dretana si fos el cas) és quelcom incompatible amb la democràcia. Però si a sobre ets una nació sotmesa ja és el desideràtum de la catàstrofe política i nacional. I això és ERC. Caïnisme intern i palanganeig captiu dels correligionaris espanyols.
  Ramon 09/12/2020 7:29 pm
  A sota apunten, amb encert, que esquerres indecents com ERC o Podem "necessiten la pobresa". Ben cert. Necessiten el vot captiu d'una pobresa lligada a subvenció sempre i quan faci "bondat". Les tiranies castrista i chavista en són exemple paradigmàtic. Però, és clar, aquestes satrapies necessiten d'algú exterior que els pagui el populisme. I el problema del tripartit és que Europa hi posa condicions.
  Ramon 09/12/2020 7:25 pm
  Una cosa molt de traca és que tots els mitjans al servei del tripartit (o sigui la pràctica totalitat dels mitjans convencionals) connotin com quelcom negatiu, terrible, l'adjectiu "identitari". Ara surt el Raimon cantant "Jo vinc d'un silenci" i el Rufián li piuleja: "Fascista!".
  Ramon 09/12/2020 7:09 pm
  Agafes l'esquerra de qualsevol democràcia. Qualsevol, o fins i tot agafes la més intervencionista, la més esquerranista, la més radical de totes. La trasllades tal qual al nostre Gran Parc Temàtic Progre. I els chekistes del tripartit te la titllen de "fascista".
  Jordi (Català i Suís) 09/12/2020 5:36 pm
  L'Independentisme a CAT sembla ésser monopoli de Comunistes i Esquerrans. Tot perquè els Comunistes del FNC l'abandoren per crear el comunista PSAN. I tots els antics del PSAN són ara a la CUP o a ERC. El llenguatge tronat de la CUP i ERC amb el cordó sanitari al Feixisme fa riure. És com aïllar l'extrema dreta dins la REsistència Francesa contra l'Ocupant Alemany. Ruuuuuuuuuuucsss!
  Jordi (Català i Suís) 09/12/2020 5:31 pm
  Els "collabos" prefeireixen negociar i pactar amb l'Enemic Espanyol que amb llurs propis compatriotes. la Resistència Francesa a l'Ocupant Alemany fou fundada per tota la gama de grups des de l'Extrema Dreta fins als Comunistes. Simon Epstein, israelià i historiador: "Un paradoxe français : Antiracistes dans la Collaboration, antisémites dans la Résistance"
  Jordi (Català i Suís) 09/12/2020 5:26 pm
  M'he llegit les propostes del FNC i llevat alguns punts que no comparteixo, la resta és perfectament homologable a qualsevulla societat del Centre i Nord europeus. No pas amb el Món Cafre i Espanyol on els Catalans viuen.
  Jordi (Català i Suís) 09/12/2020 5:24 pm
  No cal amoïnar-se gaire. Quan els Espanyols Feixistes de VOX arribin al Parlament regional, la purriassa espanyola de Ciudadanus, PP, PSOE i Comuns seran "des enfants coeur". Ja ho veureu: insults en espanyol, agressions, banderes espanyoles, ... Tota la merda espanyola exposada diàriament.
  jg 09/12/2020 4:28 pm
  este señor es el donald trump catalan....y oleeee.....seguid así que llegareis lejos...
  Un altre Ricard 09/12/2020 12:01 pm
  Crec que ha d'haver de tot: gent de dretes, gent d'esquerres, policies, obrers, estudiants, empresaris, cambrers, professionals liberals, jutges o infermeres catalans, que consideren que no som idiotes de manera que ens hem governar sense dependre de majories (interessos) estrangeres. La dreta o l'esquerra no són dolentes. El que és dolent és prendre els nostres conciutadans per idiotes, com fan els annexionistes castellans.
  Una 09/12/2020 11:05 am
  Per trumpians la cup, que va dur la monja antivacunes a les llistes.
  Pep 09/12/2020 10:51 am
  Volen enxamplar la base, diuen... i censuren al sr. Ramon Cotarelo. La coerencia de ERC... i a Madrit amb els del gal....
  Donec perficiam 09/12/2020 10:13 am
  Segueixo pensant que tot aixó són balls de saló per entretenir al personal (politics i ciutadans) perque realment saben que Caspaña no acceptarà MAI un referèndum ni una independència per raons pura i simplement econòmiques. Caspaña seria econòmicament un pais en caiguda lliure i la riota d'Europa, i aixó mai (antes rota que partía)... per tant l'unic camí (la DUI) no vol fer-lo ningú dels que gobernen i amb algo ens han d'entretenir.
  ciutada del mon 09/12/2020 9:43 am
  res ja saps espot fes el partidet, teu i de 4frikis mes a elccions i a traure mig esco jajaj o un cuart de esco es clar jajajajaja de 135.
  Santiago y cierra España 09/12/2020 7:57 am
  La única manera de llegar a la independencia es a través de la izquierda. La derecha vive repantingada en el sofá de casa esperando que los otros les hagan la revolución. Solo la izquierda podrá cambiar el status quo.
  Roger 09/12/2020 7:30 am
  Senyor Espot, consideren seriosament la possibilitat de presentar-se units a les eleccions amb altres grups independentistes sense representació com ara Solidaritat, Primàries i altres? Trobo que ho haurien de fer, almenys si volen que una opció clarament independentista entri al Parlament. Amb tants grupuscles molta gent pot tenir la sensació d'estar llençant el vot a la paperera i anar a "lo segur" (JxCat o, Déu no ho vulgui, ERC). Salutacions.
  Santiago Espot 09/12/2020 6:52 am
  Un altre vividor que fa mèrits per aconseguir una menjadora, amb la desfeta dels corruptgents prUcessistes hi ha cops de colze, més boques que cireres...
  I cal afegir que determinada esquerra necessita pobresa 09/12/2020 5:53 am
  Hi ha un vídeo(https://www.youtube.com/watch?v=VfbURKm72EM)on el general veneçolà Guaicaipuro Lameda conversa amb el ministre chavista Jorge Giordoni i aquest li diu"vostè no ha entès la revolució,aquesta consisteix en que els pobres continuïn sent pobres perquè son els nostres vots,cal mantenir-los pobres però amb esperança",es pervers però això es també la política de certa esquerra
  La Generalitat i el Parlament de Catalunya 09/12/2020 2:56 am
  La Generalitat i el Parlament de Catalunya s´han convertit amb un niu de parasits inutils, globalistas i sorosnians que la unica aspiació que tenen es mantenir la seva nomina cada final de mes.(per ex. si algú creu que amb TORRENT, es pot fer una passa endavant que s´ho faci mirar.
  Tronc 09/12/2020 1:16 am
  Molt bon article spot. Necessitem un partit de dretes independentista ja. Estic de les esquerres i dels impostos i dels ploramiques fins els mismisims. Amb l’esquerra no serem independents mai.
  Doctor Strangelove 08/12/2020 11:09 pm
  Si vosaltres sou els feixistes que denuncia ERÑ, per anar en contra del talòs d'en Costa, doncs endavant! Doc.
  LlunyDeCat 08/12/2020 10:59 pm
  Una altra volta l'Espot posa el dit a la nafra. I una remarca: el PSAN tenia la falç i el martell a la bandera. Eren Comunistes i volien instaurar una República Totalitària a tots els PPCC. Tots els antics PSAN són ara a ERC o a la CUP. I molts adoren Cuba i Veneçuela.
  Pere IV 08/12/2020 10:57 pm
  Chapeau, Sr. Espot. Espero de tot cor que els resultats de les properes eleccions confirmin l'afirmació continguda en les tres darreres línies del seu article.
  LSO 08/12/2020 10:06 pm
  Totalmente de acuerdo, están tan desesperados, los caducos irquierdistas, que son capaces de denunciar a sus propias madres de fascistas, y señalo a ER, la Cup, y los insípidos comunes, que cuando hablan rápido te olvidas de lo que han dicho, porque no dejan huella, sobretodo la anodina de su portavoz, la chica da penita cuando habla, la programan antes de salir de casa, igual que hacían con la Choni. Cuando acaba de hablar, no puedes saber lo que ha dicho, porque ha caído al vacío.
  Fat Boy 08/12/2020 9:23 pm
  Pero es que ni tan sols son d'esquerres. Encara recordo als del psuc enfotent-se dels petits burgesos d'erc, la dreta monarquica, que en deien. A mes, en serio que es creuen que els seus votants ho fan perque son "d'esquerres"?.
  Tripartit no, gràcies 08/12/2020 9:05 pm
  "Un encontre on no es va demanar si volíem una Catalunya independent de dretes, d’esquerres, pintada de verd o de blau cel" Això encara hi ha gent que li costa d'entendre: que per tenir alguna possibilitat de tenir un país com tu el vols, primer has de tenir-lo i no toca altre remei que acceptar que potser no serà exactament com t'agradaria a tu. Els que diuen: "el país ha de sor com jo el vull o si no ja estem bé com estem" treballen pel unionisme, en siguin conscients o no.
  LLARENA dPENA 08/12/2020 8:50 pm
  Aquesta gent que ccritiques amb tantavraó, son uns miserables mentiders i hipócrites que no volen res més que mantenir i incremenbtar les seves poltrones. Jo estic a favor d'unir en un sol projecte repúblicà a favor de la indepèndencia, i si alguns son negrees, liles o tenen care de xoriço, m'importa una me. La polemica hipócrita d'en Cebriá sobre Costa i Castellà, és només miseria política marketiniana per guanyar voits el 14F. La gent d'EAC (Esquerra Autonomista) é mereix un gran
  Luisnomeacuerdo 08/12/2020 8:48 pm
  Que este lazinazi hable de fascistas y de xenofobia le define como lo que es. Santiago y cierra tractoria.
  Narcís ( per primer cop crec ser d' acord amb l' autor, però no entenc perquè no és amb partit que cerca la unió dels catalans pro la llibertat de nostra nació o Junts per Catalunya!) 08/12/2020 8:41 pm
  Doncs, sí , ço és, no entenc aquest rebombori, aquest guirigall .. quan tinc entès que hom tractava de la llibertat així independència de nostra nació, de Catalunya ( únic nexe transcendental ) ! PD : d' altra banda, m' agradaria saber com d'ONG's i d' altres noms són a ca nostra, com de diners públics ens costen, on van a parar majoria d' aquests fons o sous, cotitzacions i varis . . àdhuc com d' endollats-des hi ha als coneguts com Serveis Socials !
  Jordi Moreneta 08/12/2020 8:30 pm
  Molta raó en tot. Llàstima que s'oblidi d'un detallet: els egos inflats amb ànsies napoleòniques com a raó de fons que mouen aquests aspirants a entrar al parlament en nom de la independència. A veure quant triguen a apunyalar-se entre ells per ser qui la té més llarga.
  Quico 08/12/2020 8:29 pm
  Quanta raó té Sr. Espot !! el que està fent Esquerra Republicana es posar pals a les rodes per arribar a la INDEPENDENCIA DE CATALUNYA ho escric en majuscúles perque el junquerisme ja ha dimitit de dir independència, solament diuen fer la república i totots sabem que dient república també es poden referir a la república espanyola. Oi que si Rufian ??
  Ricard 08/12/2020 8:28 pm
  Valgui de passada la inutilitat suprema de l'esquerra independetista... Però no menor que la inutilitat de vosté i la colla d'Almogàvers xenòfogs trumpians que s'auto-anomenen lliberals... Tots plegats sou una colla de farsants inútils... Fora posturejar i sortir per TV de frikilandia... Res més. L'independentisme Català, tot, vosté inclòs, és punyetera farsa del quiero y no puedo... Treatrillus, brabucanades i res més.,..

Nou comentari