El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
No oblidem Assange. Passa-ho, si us plau
  • CA

Abans de llegir aquest article, estimat lector, et demano que facis una cosa: ves a Google i posa “video collateral murder”. Mira els assassinats que surten i després continua amb l’article.

El proper 24 de febrer comença a Londres el procés d’extradició d’Assange cap als Estats Units on se’l vol jutjar per càrrecs que podrien suposar la cadena perpètua per ell. El seu delicte és, entre d’altres d’aquesta mena, haver exposat davant milions de persones els crims amagats a la foscor de la guerra d’Iraq.

L’any 2003 George Bush, Tony Blair i José María Aznar es feien la vomitiva “foto de les Açores”, mentre mentien al món sobre l’existència d’armes de destrucció massiva a Iraq, l’excusa que obria les portes a una guerra que va produir centenars de milers de morts. Malgrat que milions de persones van sortir als carrers arreu del món, malgrat els avisos de la inexistència d’armes de destrucció massiva, malgrat l’evidència que estàvem davant una guerra de rapinya, mort i destrucció per diners, els “trio de les Açores” va atacar.

Avui, tot i que s’ha confirmat de manera inapelable la inexistència d’armes de destrucció massiva, tot i que des del Parlament britànic fins els serveis d’inteligència de diversos països s’ha confirmat que tot plegat va ser una farsa, Bush, Blair i Aznar estan a casa sense ser jutjats per les seves mentides i per les morts que aquestes mentides van causar. Mentrestant, però, Julian Assange, que va ensenyar al món la depravació d’aquesta guerra, fa anys que és perseguit i tancat, a punt de veure confirmat el més fosc designi: passar la resta de la seva vida entre reixes.

Està en joc la vida d’Assange, però està en joc la vida de tothom. Malgrat el periodisme i la societat organitzada, els criminals de les Açores van fer esclatar una guerra homicida. Ara persegueixen Assange perquè no volen ni periodisme ni societat organitzada. Que Assange caigui obre les portes a més guerres, més homicides. I més impunitat per als mercaders de la mort com Bush, Blair i Aznar. No ens podem quedar de braços plegats. No oblidem Assange. Passa-ho, si us plau. Per Assange i per tots nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa