No és diàleg, és xantatge

"No hi ha ningú que hagi mentit més als catalans que el PSOE. Fem el favor de no creure’l ara"

Les eleccions autonòmiques de Madrid ens han portat la victòria del Partit Popular, que pot governar tranquil·lament de la mà de l’extrema dreta de VOX, l’afebliment del PSOE i el gir discursiu cap a la dreta que aquest ha fet, la desaparició de Ciutadans o la dimissió de Pablo Iglesias, amb un Podemos que en uns anys ha passat de voler assaltar els cels a veure’s clarament superat per Mas País, l’alternativa a l’esquerra del PSOE. 

Dir, com va declarar el vicepresident Aragonés, que tot això no ens afecta perquè la nostra sobirania la té el Parlament de Catalunya és, directament, voler enganyar premeditadament la gent per no haver de justificar que, en plena negociació per la seva investidura, l’estratègia del diàleg a Madrid és menys viable i sobirana que mai. El dia en què allò que passi a Madrid no influeixi en la política catalana, aquell dia, serem independents. Dit altrament, el dia en què no ens deixem influir pels resultats d’unes eleccions regionals madrilenyes, aquell dia, serem molt més a prop de ser independents.

Si el Parlament fos sobirà no tindríem presos polítics ni exiliats. Si el Parlament fos sobirà, no l’haurien dissolt amb l’aplicació del 155. Si el Parlament fos sobirà, no ens haurien tombat una vintena de lleis socials en els darrers anys. Ens agradaria, és clar, però ni som independents ni la independència s’assolirà publicant un decret, justament perquè ni som sobirans ni estem en una relació de força respecte l’Estat. Ara bé, cal reconèixer que la debilitat de PSOE i Podem després de les eleccions madrilenyes pot ser una oportunitat per a l’independentisme, sempre i quan aquest deixi de mercadejar als despatxos i formi Govern immediatament.

La taula de diàleg no pot ser més de diàleg, si ha de ser alguna cosa és començar a ser de negociació. És hora de recuperar la posició de força i exigir parlar d’autodeterminació i amnistia, altrament cal començar a fer veure al govern de l’Estat que sense els independentistes no guanyaran votacions al Congrés. Això allà, però aquí hem de començar a creure’ns altre cop, després de tres anys de travessa pel desert de les renúncies i les pors, això de la sobirania del Parlament. Per fer-ho, el discurs és important. Mori el substantiu diàleg, visqui el de negociació. I és que enlloc diu que ser dialogant exclogui ser ferm.

Tornant a la realitat des del món dels DirCom dels partits i les consignes discursives que envien a uns militants que repeteixen com lloros acrítics allò que ve de dalt, allò més curiós que demostra el lligam entre les eleccions a Madrid i la força negociadora dels catalans és que l’endemà mateix el tema estrella tornava a ser el dels indults als presos polítics. No en va són l’única carta que li queda al govern de Pedro Sánchez per lligar curt els catalans, que no s’esvalotin i li facin perdre la calma, l’estabilitat i el suport al Congrés durant els propers dos anys de mandat. Sí amics i amigues, el diàleg per a l’Estat és només xantatge, no veig doncs perquè ens encaparrem a dir-ne així i no pel seu nom.

Qualsevol mesura que no sigui l’amnistia no serà una solució política al conflicte ni tindrà en compte els més de tres mil tres-cents encausats en el marc del procés d’independència de Catalunya. L’Estat s’ha afanyat després dels resultats a Madrid a fer córrer que els indults seran pel juny, que fins ara no era bon moment perquè hi havia eleccions a Madrid. La lletra petita diu però que mai és bon moment per al PSOE, que sempre hi ha eleccions en alguna autonomia, que sempre hi ha el risc que el Partit Popular avanci en altres contrades fins, d’aquí dos anys, tornar a la Moncloa.

No hi ha ningú que hagi mentit més als catalans que el PSOE. Fem el favor de no creure’l ara. Negociem l’amnistia i l’autodeterminació. I que entenguin que, sense nosaltres, no són res, no tenen poder, cauen. No va de com pitjor millor, va d’estratègia a la taula. Al final, és pagar amb la mateixa moneda, la del xantatge, per recuperar la força en la negociació.

Comentaris

  Tomppa 09/05/2021 4:51 pm
  Xantatge es imposar masclisme a tothom qui no sigui una monja de CUP.
  Narcís 09/05/2021 11:39 am
  És obvi aquest PSOE no té cap valor/ coratge, sia perquè són farsants, sia perquè són fatxes, sia perquè li tenen por al fàctic judicial , àdhuc sia per tot plegat .. altre gall hi cantaria si actuessin com diuen ser ! Conclusió : tractar amb aquests és no tractar amb ningú perquè verament no són ningú ! PD : hom ha de reconèixer PP és l' original i aquests la còpia, còpia d'allò més covarda i traidora ( espanya .. sense anar més lluny ! ) !
  Català 09/05/2021 10:12 am
  Cupaires: tots a Suïssa, amb la vosta companya Anna Gabriel. Veuureu les bondats del capitalisme tal i com les ha vist i està gaudint ella.
  @ "Feu fora els Espanyols de la web !" 08/05/2021 8:38 am
  Lo que tu digas, corazón. Pásanos las ip y los desconectamos a todos.
  sabadellenc 08/05/2021 1:17 am
  Sóc afialiat d'erc. Us asseguro que dins el partit , molts saben que estem enganyant a la gent. Però és la manera de guanyar. I a molts de la cup ja els hi està bé. Ells sempre poden llepar alguna cosa .
  31
  24
  Respon
   @sabadellenc 08/05/2021 8:47 am
   Gracias, camarada, por tu valiente y escalofriante testimonio. Rezo para que no te dejen esta noche una cabeza de caballo a los pies de la cama.
  Vendetta 07/05/2021 10:08 pm
  Yeyaramada com va la barbacoa de porc?..
  Francisco Ramirez 07/05/2021 1:09 pm
  "A Mi de petit am deien, Paquito no et cregos may les veritats de un mentide."
   Doctor Strangelove 09/05/2021 8:47 pm
   A veure Francisco, a tu et foteu unes orelles de ruc, perquè més inculte no es pot ser, tros de quòniam! Llegeix i cultiva't, i no escriguis, borrego! Doc.
   Gonzalo 07/05/2021 4:53 pm
   Pues bien que te pusiste un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreabas andapandanchia.... jajajajajajajaja!!!!!
  Un català 07/05/2021 11:28 am
  La Boya el que ha de fer és deixar d'opinar i fer pública l'oferta que Michelin li ha fet, volen que sigui la nova imatge de la marca en substitució del famós Muñeco Michelin. Només cal veure les fotos per comprovar que bé viu, s'està posant al nivell de la Rahola o de la Borràs, gana no passen no!!!
  29
  157
  Respon
  Ricard 07/05/2021 9:15 am
  Castella=mentides
  195
  203
  Respon
  Doctor Strangelove 07/05/2021 9:08 am
  Senyora Clara Boya o Mireia Boja (mai ho tinc clar), qui més ha enganyat als vells i tietes catalans és el Govern de CAT. Vosaltres, al ser tan tabardanos, ni per enganyar serviu! Doc
  10
  96
  Respon
  FRA 07/05/2021 7:31 am
  Senyora Boya, el seu partit és el que ha pactat amb ERC regalar dos anys, dos, al PSOE que vostè ja sap que menteix patològicament. Fro se govern, segons ERC comporta que ells, ERC, puguin fer el que els roti a Madrid i recolzar el govern de Madrid cada vegada que el portaveu declarat unionista que tenen a Madrid ho decideixi. Volen pactar una política de no unitat. Qualsevol govern no val. O eleccions o que governin sols amb el suport de JxC
  118
  56
  Respon
  LlunyDeCat 07/05/2021 3:20 am
  De 7 comentaris només dos de lectors Catalans. Fa uns anys l'Avui va començar a rebre comentaris de lectors espanyols. Els lectors catalans vàrem exigir que fossin filtrats i així va ser. Aquesta gent és L'Enemic i llur llengua també ho és. Feu fora els Espanyols de la web !
  145
  33
  Respon
   Gonzalo 07/05/2021 12:09 pm
   Porque tú lo digas, frustrado laZinaZi.....en Cataluña hay 3 lenguas oficiales. Castellano, catalán, y aranes. Lo dicho....quédate bien lejos de nuestra tierra hasta que recuperes un poquito la sensatez.
   2
   150
   Respon
    ¡Catalunya no es tu tierra! 09/05/2021 10:41 am
    !ESPAÑOL DE MIERDA!
     ¡Catalunya es España! 09/05/2021 5:38 pm
     NACIONALISTA CATALANET SARDANISTA Y CASTELLER COME-CALÇOT DE MIERDA!
  Gonzalo 07/05/2021 12:36 am
  Negociación???? Tenéis algo que ofrecer??? No. Nada. Pues a callar, borregazos.
  5
  168
  Respon
   Cat 08/05/2021 9:21 am
   I tu a pagar i callar, tros d'ase
  Pep 07/05/2021 12:29 am
  La, mediocridad de este Aragonés es un serio peligro para las aspiraciones catalanas.
  Mireia Boja 07/05/2021 12:08 am
  Nooooo. És " diálogo" tonta ! erÑ i cuPPaires , càncer de Catalunya .
   Clara 07/05/2021 3:33 pm
   D'activitat amb menjada de coco ha passat a ser la clàssica vividora pa-i-farta que es troba obligada a argumentar tota mena de contradiccions per justificar l'injustificable i anar tirant de la rifeta.
  Luisnomeacuerdo 07/05/2021 12:04 am
  No es un diálogo lo de los fascistas independentistas, es un monólogo, repetitivo y cansino que aburre hasta los más fanáticos borreguetes lazinazis.
  IDA 06/05/2021 11:40 pm
  Aquest raonament peca de no constatar que en el tema català, els partits unionistes van plegats.
  No hi ha ningú que hagi mentit més a tothom qu'el nacionalisme català 06/05/2021 11:31 pm
  Fem el favor de no creure’l ara.
  29
  59
  Respon
  Jordi tururú 06/05/2021 11:21 pm
  Para hacer 20 leyes solciales que implican tener financacion hace falta tener dinero, hacerlas sabiendo que te las van a tumbar porque no tienes ni competencias ni dinero es ademas de un brindis al sol, una medidad de como de imbéciles son quienes compran esta mercancia y te votan por ello. Si comentes delitos, te juzgan y puedes ir a la carcel, hacer lo que salga del nardo y si ademas es liegal es un delito aqui y en marte, siendo republica o una agrupacion de payasos. No sigo porque si leyendo las primeras lienas, que pretenden ser preambulo y/o premisas para llegar a alguna conclusion, partiendo de falsedades no se puede llegar a niggún lugar. La verdad que mientras haya gil pollas catetos que lo compren, podrás vivir de ellos cual plaga vive de seres honrados.
  8
  102
  Respon

Nou comentari