Jordi Cuixart ha defensat l’èxit col·lectiu que representa l’existència d’una taula de negociació entre el govern espanyol i el govern català, perquè implica el reconeixement que existeix un  conflicte polític. Ho comparteixo i comparteixo el seu lament que els partits independentistes no siguin capaços de posar en valor plegats haver assegut l’estat a negociar. Evidentment, reconèixer-ne implícitament l’existència no implica estar d’acord en els termes i les bases del conflicte, ni en la via de resolució, no ens “flipem”; no perdem de vista que l’estat està en una altra dimensió política, que la majoria d’ells en la configuració nacional són de Mart i la majoria de nosaltres, de Venus. I sí, encara no s’hi ha assegut i fan el ronso, mirant de reüll la demoscòpia i un congrés del PSOE que els barons poden complicar, i molt. I els guardians dels valors grans i lliures d’Espanya per recordar-los-ho i burxar-los, i són més efectius i potents que els socis de Podemos-Comuns a moure els poders de l’estat, presidència inclosa. Els radicals de Vox, els que han titllat de canalles, traïdors i blanquejadors dels colpistes al PSOE pels indults; els agitadors del PP, Lesmes inclòs, amenaçant d’acabar la feina que va començar el 2015 i arrasar fins i tot els acords postLOAPA; i el poder mediàtic, que ja encarrega i fa públiques enquestes com la del Mundo de SIGMA Dos que anuncia un canvi de cicle, un retorn en versió hard a les majories absolutes de la derechona. Els indults, una altra consecució que semblava impossible d’assolir, i de mantenir. I aquí està. 

Que no haver pogut ni sabut assolir els objectius ambiciosos de l’amnistia i l’autodeterminació encara no ens faci perdre de vista el valor de fer moure el govern de l’estat de l’immobilisme centralista, la repressió judicial i policial i la politització de la justícia. El cofoisme és enemic de la consistència, però la infravaloració i el menyspreu a una bona gestió de les oportunitats és estèril i autodestructiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a setembre 06, 2021 | 19:29
    Narcís setembre 06, 2021 | 19:29
    El ' gobierno moure's de l' immobilisme centralista , de la represió judicial i policial i de la politització de la justícia ' ? . . quan ? com ? si és el mateix Pedro Sánchez qui els hi té por ( no sigui vagin a per ell àdhuc amb el beneplàcit dels seus ! ) ! PD : tots sabem això només servirà per blanquejar-se internacionalment .. atès que defora no sabran res més com no sigui se'ls hi expliqui ser una presa de pèl , presa de pèl que l' autora no hauria d' exercir amb nosaltres, amb sos compatriotes !
  2. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a setembre 06, 2021 | 20:33
    Joan de l'Ós setembre 06, 2021 | 20:33
    Si hom per les raons que sigui es vol deixar enredar pel PSOE i el Comuns és ben legítim i per ella farà, ara si amb tota l'experiència històrica i política que portem darrere això es vol fer creure al comú de la ciutadania la cosa comença a no ser greu, sinó una gravíssima irresponsabilitat i una vergonya pública. La tauleta del diàleg no és cap conquesta de res, és una mordassa per al poble i una legitimació per a polítics incompetent i indignes.
  3. Icona del comentari de: Ricard a setembre 07, 2021 | 02:26
    Ricard setembre 07, 2021 | 02:26
    Això de que hi ha "oportunitats" és una hipòtesi... i prou.
  4. Icona del comentari de: Jo a setembre 07, 2021 | 08:10
    Jo setembre 07, 2021 | 08:10
    Perdoneu, però la taula de negociació, és un enganya babaus...pensat per els que creuen que qui dies passa, anys empeny...Espanya mai donarà cap facilitat per desfer-nos-en, som la vaca que muny cada dia...ens volen sotmesos i mantenint a tota la potuleia dels seus polítics, institucions etc ademès de això hem d'aguantar que ens menyspreïn...vaja tot un despropòsit..no hi ha cap separació amb diàleg, quan una de les dues parts és un dictador...
    • Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 08, 2021 | 14:27
      Gonzalo setembre 08, 2021 | 14:27
      País dictador????? Pues el TEDH no piensa lo mismo. Esta semana salió la noticia, eso sí, noticia del mes de mayo, que señala que dicho tribunal rechaza frontalmente cualquier acusación a la policía por lo acontecido el 1 de octubre de 2017.
  5. Icona del comentari de: Ferpinya a setembre 07, 2021 | 10:02
    Ferpinya setembre 07, 2021 | 10:02
    Seria una taula de negociacio si hi havia mes equilibri entre els dos plats de la balança. Obviament no va a ser el cas. En bona part perque el vostre partit no vol pressionar i va renunciar a qualsevol forma de lluita de resistencia, i no vol ni construir eines de resistencia ( com podria ser el CXR). Per tant es una taula de "dialeg" on una part ni vol parlar d'algunes coses ( es a dir, del subjecte politic de debo)...Pel que fa a la victoria que seria reconeixer un conflicte politic: Pedro Sanchez ja ho va fer abans, mes d'una vegada ( ja quan va encontrar el president Puigdemont a Palau, abans del referendum. I després a la seva investidura, al Congres. I encara a la primera cimera amb Q Torra de president. Per tant res nou . I sempre, a cada vegada, s'ha fet enrere per tornar al tema de la convivienca i de discrepancies a Catalunya ( no entre Espanya i Catalunya), i al tema del compliment de la Constitucio i de la Llei...Tanmateix, cal seure, si, i parlar. Pero no en qualsevol condicio. Si el president del govern espanyol no hi es, si nomes es pot parlar d'inversions ,la delegacio catalana hauria d'aixecar se i marchar. No es la funcio d'aquesta taula. Aquest es el tema, mes enlla dels noms: la funcio de la taula.
  6. Icona del comentari de: Somatent a setembre 07, 2021 | 10:33
    Somatent setembre 07, 2021 | 10:33
    Aix, en sèrio, la vostra maquinària propagandística a favor de la "taula" comença a ser molt cansada. En serio. ERC, si les enquestes diuen que PSOE baixa....esperu vosaltres... La única manera de solucionar això és treure els actuals dirigents de la gene. son uns "terminadors", concepte que vol dir ... aquelles persones que volen tornar a l'anterior a la revolució i per tal de fer-ho i servir-se de les gratituds del opresor, ho han de fer estant com a dirigents i fent-nos anar tots rere seu.
    • Icona del comentari de: Au aprèn a setembre 08, 2021 | 12:32
      Au aprèn setembre 08, 2021 | 12:32
      No oblidis mai q qui va desdeclarar la indy en 8 segons era juntaire i ningú li havia donat permís ni l'havia votat per fer-ho

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa