El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moroccogate: la por del porter (espanyol) al penalty (marroquí)
  • CA

A vegades, els silencis diuen més que les paraules. Quanta, quanta por els fa, a Madrid, el Marroc.

La «premsa d’Estat» madrilenya s’omple la boca d’amenaces a Catalunya, però calla, covardament, quan es tracta del Marroc. S’entén. El Marroc és la nèmesi d’Espanya. L’enemic mortal. A sobre, el rei del Marroc va esdevenint el Putin del Magrib, amb permís dels USA i d’Israel. Brillant posicionament estratègic per al món que està venint.

La premsa madrilenya fa anys que brama que la Catalunya indepe, sediciosa i desafecta és el seu enemic, al mateix temps que amaga la seva autèntica por: el regne del Marroc, que els fa pànic des de sempre, perquè encara és més bèstia i té menys escrúpols. I cada dia més força.

El Marroc ha marcat dos gols com una casa a Espanya. I la «premsa d’Estat» madrilenya fa com la premsa de Putin, ho amaga, manipula i dissimula perquè el poble no s’adoni de la brutal feblesa de l’ex imperi espanyol. Primer gol, cantat des de fa dècades, el Sàhara, amb el qual el regne del Marroc ha duplicat la seva superfície i enfortit la posició estratègica. Segon gol, el Pegasus, que ha humiliat l’Estat espanyol, no només el govern. Per això callen: tenen por.

L’Espanya oficial s’ha equivocat, com acostuma a fer des de fa segles, de partida. L’enemic no és Catalunya: si tinguessin dues o tres neurones, una mica d’empatia i visió estratègica, ja haurien desactivat la crisi catalana, posant-hi alguns calerons més i acceptant aspectes simbòlics essencials no per força incompatibles amb una flexible unitat hispànica. En el fons, no els interessa, perquè tenen la paella pel mànec.

La clau de tot plegat és el Marroc. No aclarirem mai el Catalangate. Ja ho sabem, oi? Farem soroll, tocarem els nassos, i tot quedarà en no-res. Però encara menys aclarirem el Marrocgate, o Moroccogate. Ai, el Marroc! La paella la té el seu rei i fa ballar Espanya, des de fa dècades, al seu gust.

L’Espanya del «deep state» s’explica en clau Marroc. Espanya no és un estat en clau hispanoamericana ni europea, tot i que ho sembla, sinó en clau magribina.

És el que explica Franco, la Legió, Millán Astray, la brutalitat sagnant dels militars africanistes, l’orgull ferit de l’ex imperi espanyol, la Guardia Mora de Franco, el residu colonial de Ceuta i Melilla, la pallassada militarista de Perejil en temps d’Aznar, la deriva de Felipe González (amb boniques propietats immobiliàries al Marroc), tota la trista història del Sàhara, l’imam de Ripoll, les amistats de l’emèrit…

Vas dibuixant punts, els uneixes amb una línia, i et surt una Espanya oficial estretament vinculada al Marroc. Més que a Europa: només la veu com un instrument per obtenir beneficis particulars o blindar-se per les seves arbitrarietats. Espanya aporta poquíssim a Europa i en treu tot el que pot. El seu és un europeisme fictici, aprofitat: Europa els ha servit per blanquejar infinitat de coses, però Europa se’ls en fot. Espanya és massa Espanya…

Per tot això la monarquia espanyola i els alts funcionaris de l’Espanya oficial es comporten políticament més com a marroquins que com a europeus. És a dir, al marge de creences religioses o culturals, com a servidors medievals de monarquies absolutes més o menys dissimulades.

El seu enemic és al Marroc, que s’acaba de quedar amb el Sàhara (cosa que en realitat ja havia fet) i amenaça seriosament Melilla, Ceuta, Canàries i fins i tot Perejil. La glòria del franquisme i de l’imperi perdut. Aquesta és la clau africanista, el paisatge mental de les elits madrilenyes de tota la vida. On es juguen un nou «1898» no és a Catalunya, sinó al Marroc.

Lògicament, el «penalty» els fa tanta por que callen. Si tinguessin el valor, els dallonses i tot allò de què tant gallardegen, la «premsa oficial» madrilenya estaria plena d’amenaces, insults i ofenses al Marroc. Però no gosen ofendre el sàtrapa marroquí. Li tenen pànic. S’entén: és més fàcil atonyinar, reprimir, insultar i acollonir catalans, que plantar-li cara al rei marroquí. I això ajuda a entendre el mapa mental d’aquells que es creuen els amos de l’Estat espanyol: en el fons, saben que van directes, tard o d’hora, cap a un nou desastre d’Annual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: OK Gal a maig 08, 2022 | 23:38
    OK Gal maig 08, 2022 | 23:38
    Que Ñ són covards pega iaies ho sabem tots. Que a Israel tenen a Ñ com un estat criminal i terrorista, el Gal amic dels nazis i Pustin, també, i que per això lloguen el Pegasus al Marroc, per espiar Ñ. Que Ñ es deixa espiar perquè vegin quan inofensius són, que estan de genolls, i ho diuen públicament perquè no es dubti, també. Que es dediquen a espiar a gent que està a la presó i els seus advocats, també, que són uns cracks. Bé, els queda el RM i els toros anestesiats per valorar-se.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 09, 2022 | 17:59
      Pere Llimonera i Citronell maig 09, 2022 | 17:59
      'Mare meva, quina creu, aquesta gent'... Ja, ja, ja... N0 se quien se ha 'bajao al Moro' a pillar mas 'chocolate', si el autor o muchos de los comentaristas... Que os lo tienen dicho: que fumar esas cosas N0 es bueno... que luego se dicen cosas sin T0n ni S0n, sandeces, T0ntaas... Que se pierde la Memoria (la Memoria Histórica, por ejemplo y luego hay que sustituirla con Historia inventada, Cultura impostada, etc.); se pierde el conocimiento y se ablandan las seseras... que se abusa de esos humos y se acaba 'tocat del Bolet"... intentad ser buenos, indepas, aunque os cueste mucho... Apa, Bon dia!
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 09, 2022 | 08:34
    Doctor Strangelove maig 09, 2022 | 08:34
    A veure cara restret, acollonir catalans no, en tot cas acollonir a quatre hiperventilats vells que no feu més que plorar! Dit això, confirmo que tinc amistat amb una indepre de l'equip de l'Ovrebo, i ara us preguntareu: aquest d'en Doc és un masoquista, doncs no, el que passa és que "tiran más dos tetas que dos carretas" :) :). Doc.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 09, 2022 | 14:13
      Doctor Strangelove maig 09, 2022 | 14:13
      ja, ja, quin poc suc, ja, ja la polla tira del carro, pal pueblo, je, je
  3. Icona del comentari de: Doncs a maig 09, 2022 | 09:28
    Doncs maig 09, 2022 | 09:28
    Per què no acabeu de dir mai quin és el xantatge que España fa a EU o dit d altra manera quina és la feina bruta que fa españa per la qual Europa paga i calla?
  4. Icona del comentari de: Narcís a maig 09, 2022 | 10:10
    Narcís maig 09, 2022 | 10:10
    És obvi .. sigui per por a no deixar pescar, per por a permetre més invasió ( ara que hi penso, allà resten delinqüents o tots són aquí ? ), per por a noves ' marxes verds ' . . . . . o àdhuc per afinitat absolutista ! PD : els catalans com són civilitzats i amb dos dits de seny . . rai ( aquest és el coratge d' aquests ' mascles hispànics ibèrics ' ! ) !
  5. Icona del comentari de: Pako Jones Menda a maig 09, 2022 | 12:30
    Pako Jones Menda maig 09, 2022 | 12:30
    Ñordia acabará, com el castell de BEAU GESTE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa