Diuen els manuals de l’articulista-analista ocasional que et treuen punts del carnet d’articulista-analista si fas cites com aquesta atribuïda a Albert Einstein “Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix”. Així que no la faré servir… Però, en tot cas, centrar de nou el debat públic sobre la taula de negociació-diàleg en les dates, per una banda, i en la composició de la part catalana, per una altra, propicia acumular punts en el cansament, el desinterès i la falta d’expectatives de la mitjana de la població no ja sobre la taula, sinó sobre l’exploració de nous camins per al legítim objectiu de l’exercici del dret a l’autodeterminació i de la negociació de l’amnistia sobre els represaliats. 

En definitiva, les traves, les voltes banals i simbòliques i els posicionaments reiteratius a la reunió i a l’avenç en la taula de negociació són uns cataplasmes per a la majoria de la gent i un Macguffin per a l’objectiu mateix. És a dir, segons el que explicava i aplicava Alfred Hitchcock a les seves pel·lícules, són un mer truc, un element de distracció que pot ser útil per als objectius de qui el fa servir però que acaba no tenint cap pes en la trama del film. O, en aquest cas, cap aportació d’interès o alternativa a la proposta que primer va ser d’Aragonès i després va formar part dels pactes d’investidura d’ara fa prop de “només” 8 mesos. I no és l’únic Macguffin de l’actualitat política catalana, tant li fa quan ho llegeixis, això. Hitchcock, mestre del suspense, sabia que no era convenient abusar d’aquest plot device perquè no perdés força ni el sentit. Ai.

Comentaris

  Faves i mossen, merda de claveguera.155.erc Gener 11, 2022 | 05:15
  Quina vergonya d'articulet del junquerisme.155. Tanqueu la barraca espanyolissims d'Erc.155. Sanchez amo i señor feudal de Erc.puta.españa
  Narcís Gener 11, 2022 | 08:11
  Ras i curt : nous camins ..? PD : amb columnes així o gens clares i catalanes no n' és d' estranyar la poca prestància/ presència d' ERC defora com no sigui viure de la moma i tururut !
  Pere LLimonera i Citronell Gener 11, 2022 | 09:06
  La mesa de negociación por discutir las cercanías del tren, eso es lo correcto. Política con mayusculas. .. Cuando pasen las nubes y la Tormenta, Catalunya volverá a ser lo que ha sido, durante los últimos 2 siglos y pico : la "Crema" de España... Basta razonar objetivamente y con buena Fe, dejando de lado los tópicos adquiridos por el adoctrinamiento, para ver claramente esto y abandonar fantasías y radicalismos falaces e insensatos... Muchos han dado ya el paso con entereza y la mejor disposición moral... Hazlo, no solo por ti: por tu familia y allegados; serás un ejemplo, ademas, para ellos y les harás un favor a todos. Las gentes en todo el País aguardan expectantes y confiados... ... La Crisis pasará; remontará la economía; nuevos comercios y negocios abrirán en toda España y pondrán de nombre, con orgullo, a su local : "Los Catalanes", "Productos Catalanes" o algo parecido; como siempre ha sido... ... Aun estas a tipo de hacerlo hoy... mañana ; y evitar que los Reyes te traigan mazapán... ... ;-D

Nou comentari