L’aeroport, l’esquer dels conqueridors espanyols moderns

“L’esperança és que al final la mateixa incompetència dels polítics aconsegueixi unificar de nou el criteri social, i els clams per la independència tornin al lloc d'on mai no haurien d’haver sortit: el carrer”

Estic d’acord amb l’ampliació de l’aeroport del Prat i des d’Anem x Feina també. Els experts en matèria econòmica i de comunicacions ens diuen que els beneficis per tothom serien més alts que els costos. Però una obra d’aquestes característiques i d’aquesta envergadura sempre té un cost ambiental i el govern, el nostre, té l’obligació d’aconseguir que es faci amb el menor impacte ecològic possible. Però, ai, això no ho podrà decidir la Generalitat, perquè de nou, una decisió important no està a les seves mans. Com totes les que impliquen inversió en infraestructures d’una importància cabdal com són els aeroports, els ports, les línies fèrries, etc que depenen del seus amos. I els seus amos, no som els catalans. Per tant, si l’aeroport finalment és verd, lila o negre, serà l’Estat qui ho decidirà, per molt que ens vulguin fer creure. Això, si finalment s’executa aquesta inversió, perquè de dèficits en inversió acompanyats d’anuncis de pluja de milions, Catalunya n’és plena.

Pot ser finalment l’aeroport del Prat acabi sent vermell, rojo PSOE-PSC. Els informes econòmics que l’acompanyin seran un bon argument populista per les eleccions municipals vinents. La tàctica no és pas nova. L’any 1521 els conqueridors espanyols ja oferien adorns de vidre, agulles i miralls als pobladors de “les índies” que encantats els intercanviaven per or.  Els locals es quedaven amb res i els conqueridors s’emportaven tots els beneficis -semblava un bon acord perquè Hernán Cortés obtenia la riquesa i “Moctezuma el jove” estava entretingut amb els adorns que els hi donaven- però qui patia les conseqüències de tan reiterat saqueig van ser els pobladors de Mèxic-Tenochtitlan.

De vegades m’explota el cap de recordar el reiterat entusiasme amb el qual, els que abans, i encara avui formaven govern, ens alliçonaven amb el convenciment que l’Estat mai no compleix, que tenim un dèficit d’infraestructures que arrossega el país a la ruïna, que hem de deixar de creure les promeses de Madrid i no esperar un encaix o pactes fiscals o transferències de competències cosmètiques. Que ens havíem de significar, ens deien, i fer-los confiança perquè ells revertirien tota aquella situació amb la independència i seria llavors quan el progrés, la prosperitat i la justícia social tornarien a casa nostra.

És veritat que sóc dels que vaig dir que estava bé que AENA ampliés l’aeroport perquè així quan serem independents podrem gaudir d’aquesta infraestructura, però no entenc de cap manera les mostres d’alegria quan un cop més des de Madrid, ens diuen què ens faran, com ens ho faran i quan ens faran, una obra que a jutjar pel corredor mediterrani o la Sagrera, no arribarà mai. Amb un dèficit fiscal de 20.000 M€/any el vicepresident Puigneró es pot estalviar l’alegria per una inversió de 1.700 M€. 

Mentrestant els empresaris catalans continuem esperant totes les promeses de millora que més de quatre anys després encara no tenim. I el que és pitjor, constatem una vegada més, que si no ets accionista de les grans empreses de l’Ibex-35 -a les quals s’adjudiquen totes les obres i gairebé tots els ajuts econòmics- no veus ni un euro dels fons next generation.

És una vergonya! Què esperen els nostres governants? que estiguem en silenci durant dos anys mentre fan aquest neoautonomisme i desmobilitzen, desmoralitzen i confronten el poble? “Ho tenim a tocar”, ens deien. Doncs relaxem-nos, perquè el que ens espera tot aquest temps serà incongruent i demencial. L’esperança és que al final la mateixa incompetència dels polítics aconsegueixi unificar de nou el criteri social, i els clams per la independència tornin al lloc d’on mai no haurien d’haver sortit: el carrer.

Comentaris

  MHP 13/08/2021 7:49 pm
  Quina empanada mental portes, nano.
   Ricard 14/08/2021 2:12 pm
   L'embolic mental és ser un esclau feliç.
   666 14/08/2021 7:23 pm
   O potser la portes tu. Imbècil !
  paella 13/08/2021 9:39 pm
  Por favor renunciad formalmente al aeropuerto que es una baratija sin valor que pretende contaminar la gran cataluña y que se amplie Manises, aqui pondremos todo tipo de facilidades.
  Si 14/08/2021 1:18 am
  En una colònia, res que es mogui que ni sigui alliberament, Indepe dència, és traïció.
  Sisi 14/08/2021 1:19 am
  En una colònia, res que es mogui que ni sigui alliberament, Indepe dència, és traïció.
  Si 14/08/2021 1:29 am
  Els conqueridors moderns espanyols tenen un nou titella, el Govern de Vichy Catalan
  Porcs traïdors 14/08/2021 1:34 am
  El més bestia és que l'actual "govern" de Catalunya ens vulgui fer picar l'esquer. Ho tenen clar.
  Dèficit fiscal de 20.000 milions? 14/08/2021 11:52 am
  Almenys Mas-Colell s'ho curraba i presentava números més o menys dubtosos i arreglats, o sigui falsos. Però és que Giró se'ls treu de la punta del capoll, sense justificar-hi res. I hi ha gent que s'ho creu.
  David. 14/08/2021 12:52 pm
  T'oblides de comentar un tema MOLT IMPORTANT : Les obres de l'aeroport del Prat han estat adjudicades al germà d'en Junqueras (gerent de Ferrovial). És un delicte clar. NEPOTISME. i tots els mitjans de comunicació callats..
  MHP de la Nova Cheneralitazzz de Vichy 14/08/2021 7:25 pm
  A mi si em donen 10.000 tonelades de paper de l'w.c. me'l quedo !
  Furia 14/08/2021 9:43 pm
  No entenc, si o no? O ni ha que protestar per tot? Que cony dius noi?
  Narcís 15/08/2021 11:35 am
  Ras i curt : és obvi ser un estat que ens vol endarrerits i caducs fora mida mentre ells viuen de nassos via el superàvit fiscal pels segles dels segles ! PD : àdhuc sent nosaltres a l' absoluta misèria dirien d' aprofità'ns - e ( sa maldat mai tingué límit ! ) !
  Tot això té un aire al que va passar amb "Pla Cerdà" 15/08/2021 12:54 pm
  El nacionalisme d'aquella època, que es pot exemplificar en Puig i Cadafalch, va abominar del pla perquè Ildefons Cerdà va recórrer a Madrid per imposar-se; se li va boicotejar tot el que es va poder. El nacionalisme d'aleshores preferia una merdeta de pla urbanístic local a un pla que ara es presenta com una genialitat catalanesca.
  ferran 15/08/2021 1:02 pm
  És una vergonya com em censureu qualsevol crica al complex mafiós que ens està portant cap a la catàstrofe: TotxoFinancer/TurismePerSaturació..Model econòmic que ha destrossat el territori des de la Junquera fins Salou, omplint-ho de bars, locals d’oci i cases de putes..Model econòmic que només genera treballs porqueria i trinxa el territori, mentre els beneficis de la nostra prostitució se’n van via espoli cap a l’estat. Fora ampliació del aeroport i fora jocs olímpics que serviran per engreixarà la màfia del totxo i tràfec d’il·legals.
  Luisnomeacuerdo 15/08/2021 7:57 pm
  Este fascista independentista no lo tenía yo en la agenda, pero es igual de tonto que todos los demás que pululan por este panfletillo ultrasubvencionado para lo que publica. Siempre pre las mismas tonterias contra su país, España. Mejor que se vayan a llorar con el tomtorra .
  el verdugo del Cid 15/08/2021 8:25 pm
  Ens podeu anestesiar un temps amb les variants δ, ε, ζ, η i no sé quantes més del sars-cov-2 per fer veure que allò del "suflé" tenia una milionèsima de veritat. El cert és que el dia "pandèmia superada +1" tornarem al carrer amb odi reforçat cap a la escòria espanyola (com ha de ser i serà, contra aquests híbrids d'escurçó i hiena sifilítica). Fa massa segles que van deixar de sacrificar aquestes bèsties rabioses i, en temps de pandèmia, cal seguir els seus propis consells i "desinfectar", no dialogar. Esteu avisats, merdespaÑistaÑols!
  federalista 16/08/2021 11:08 am
  verdugo del cid pren-te la pastilleta i a dormir la mona a la merda de frenopatic on estes allotjat,jo odi a tu no et tinc es indiferencia, anormal pero si em toques molt els pebrots `potser vagi de molins que es ma casa a la teua i et fotre un bon parell d'hosties a veure si aprenes xalat.
   Al Cid le vas a comer los cojones! 17/08/2021 9:24 pm
   Y a mi el ojete! BOCAZAS!
  FRAN BCN 17/08/2021 12:09 pm
  Comentari.de.fanàtic de manual....més.seny i menys rauxa....el.frikisme dels indepes és massa...
  Donec Perficiam 27/08/2021 2:17 pm
  Tot són cortines de fum per entretenir-nos. Podeu mirar-ho del dret, del revès, de tort o com vulgueu, però el que ens hauria de pertorbar i ficar-nos com una moto, no hauria de ser si fem la pista 2, o la 3, o la 12. Hauriem de lluitar per tenir el control absolut de les nostres infraestructures i els ingressos de tot el que produïm a casa nostra. Mentre Caspaña tingui la paella pel mànec d'absolutament tot el que fem, i tingui la clau de la caixa forta, som una mosca collonera que emprenya però que quan s'en cansin de nosaltres, ens acabaràn d'esclafar (el que han fet fins ara només ha sigut un "tastet"). Hem de marxar cagant llets....

Nou comentari