El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La República i ‘Joc de Trons’
  • CA

Hi ha motius molt diversos que han fet que milions de catalans i catalanes hagin optat per l’independentisme com a via per assolir més cotes de benestar i llibertat personal i col·lectiva. Molts ja venien convençuts de casa, i altres s’han anat convencent per les successives retallades de l’Estatut, per l’actitud d’alguns partits espanyols que tenen Catalunya com a cap d’esquila, pels cops de porra, pel discurs del rei els dies d’autos, per l’espoli fiscal, per la presó preventiva del govern de la Generalitat o per la de l’expresident de Barça… o per motius de menys calat, més de detall, d’aquells que són senzillament una gota que omple una mica la copa, o que la fa vessar. En qualsevol cas tots són respectables i, en tant que reals, rellevants.

 

Avui he rebut un email de HBO que, amb aquella alegria, m’anuncia que em regala unes entrades per anar al cinema a veure l’estrena del primer capítol de la nova temporada de “Joc de Trons”. Em confesso seguidor d’aquesta sèrie i de les peripècies de reis i aspirants al Tron de Ferro, de conspiradors, líders sectaris, caminants blancs, bruixes, dracs voladors, assassinats i sang i fetge. Intrigat, he obert l’email per veure què calia per aconseguir una entrada.

 

Com que “night is dark and full of terrors”, si les meves conviccions en algun moment estiguessin en hores baixes després d’haver vist com els meus polítics em portaven al punt de no retorn -podríem dir que vam travessar el “Mur” sense permís de la Guàrdia de la Nit- les meves ganes de República haurien tingut un petit rebrot. La invitació per anar al cinema és per anar al Cinema Capitol, però ep! no pas al capdamunt de la Rambla de Barcelona (on em duia l’àvia) sinó a la capital, a saber, Madrid. Queda clar: en plena primavera “winter is here”, però la República, no. Aquest país nostre sí que està confinat als quarters d’hivern, esperant no se sap ben bé què!

 

Segueixo llegint i em trobo: “La proyección se hará de manera simultánea en todo el mundo”. Vatua l’olla. No som ni al món. Llavors se m’ha ocorregut mirar qui és el remitent: “HBO ESPAÑA ES UN SERVICIO PRESTADO POR HBO NORDIC AB. BIRGER JARLSGATAN 6, 114 34, STOCKHOLM, SWEDEN. NÚMERO DE REGISTRO 556865-2845”. Amb el fred que hi fot, no m’estranya que diguin tant sovint “winter is here”!

 

No sé si aquestes coses les decideixen allà (a Suècia) o allà (a Madrid). Però en qualsevol cas, un cop més ens podem preguntar: quantes més coses -insignificants com aquesta o més transcendents- ens perdem, per no ser capital? N’hi ha per llogar-hi cadires, butaques, tamborets i trons!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa