La història no us indultarà

"La nostra s’ha convertit en una societat obsessiva en el redundant i l’auxiliar i descreguda dels valors clàssics que han fet gran Catalunya com a poble i nació"

Ignoro si Pedro Sánchez té deliris o complexes d’emperador romà de film americà, però amb el seu acte d’aixecar el dit gros de la mà i facilitar l’indult torna a aconseguir una nova victòria per l’unionisme, sempre pervers i cínic socialista, amb el capteniment llimac, degut i càndid dels presos cada cop més trapezistes i menys polítics. Fent cas a l’estratègia de Sánchez col·laboren imprudentment en la “noble tasca” de blanquejar un estat que s’allunya de Turquia i pretén, amb la inestimable cooperació catalana, “recuperar” l’esperit de falsa concòrdia de la sempre esmentada i falsejada Transició. Els polítics espanyols, sobretot els socialistes, tenen sentit d’estat col·lectiu i els nostres (polítics) sentit del seu estat o interès particular. No cal dir que amb aquest predicament és molt fàcil i barat comprar i vendre la mercaderia catalana. I això va en l’històric d’aquesta “democràtica” Restauració borbònica, amb major o menor refinament, des de Miquel Roca a Gabriel Rufián i, havent passat per tota una legió de líders -o majordoms- polítics catalans a Madrid. No és la ideologia el que importa, el que compta és un sentit estratègic absurd de rebaixa competitiva de llur catalanitat que, abelleix més que no pas frisa, les elits polítiques madrilenyes. I així ens va i anem sumant o millor dit restant o dividint. 

A aquestes alçades i amb tanta experiència acumulada que des de Catalunya no hàgim après que qualsevol proposta amb estendard socialista es tracti d’una enorme i flagrant nova presa de pèl palesa per quins viaranys, buits i viciats, transcorre Catalunya com a societat. La nostra s’ha convertit en una societat obsessiva en el redundant i l’auxiliar i descreguda dels valors clàssics que han fet gran Catalunya com a poble i nació. Si fos altrament, de molt diferent manera s’hagués escrutat tot aquest fals procés que, ara ens diuen ja obertament, no havia de conduir a la independència i si a una nova negociació amb Espanya. Sentida constatació no mereix indult ni justificació i si càstig peremptori i perdó prèvia severa expiació.  

Semblants paraules expressades per boca de l’ínclit -per no dir penques- Jordi Sánchez i avalades, conseqüentment, pel seu cap Puigdemont havent-lo ratificat en el seu càrrec, tornen a demostrar dues greus i aterradores circumstàncies: una enorme baixesa moral per la qual els permet enganyar tot un poble amb proclames independentistes generadores de terribles per falses expectatives; i d’altra banda, un impensable per inconcebible  desorbitat desconeixement de quin estat de nul·la tradició catalanòfila tenim -o tenen- al davant. La independència vindrà per una operació rumiada i forjada de mai mirar enrere a l’estil de Lot a la Bíblia en l’episodi conegut de la destrucció de la ciutat pecaminosa de Sodoma. Però com ens explica l’episodi bíblic quan mires enrere, tal i com expressen els mots de Sánchez o darrerament d’igual forma els de l’insensat Junqueras, et converteixen en estàtua de sal. Brillant metàfora per tota una classe política, a totes llums, inútil i inservible per la seva manca d’escrúpols i la seva incompetència racional, tècnica i estratègica.  

Demà l’acte del Liceu, a Déu gràcies les orsini ja no s’estilen, mostrarà la que vol ser la cara amable de l’unionisme que en veritat és la més pèrfida i perillosa pel projecte catalanista i independentista: la falsa i distòpica tercera via. És justament en aquesta via, sortosament irrealitzable per natura i condició, on hi circulen els més grans botiflers entre els empresaris, sindicalistes, intel·lectuals o polítics; però avui, per la natura líquida, relativitzadora i canviant de les coses també hi trobem, dissortadament, els representants polítics, econòmics, intel·lectuals i sindicals que fa quatre dies s’omplien la boca de paraules d’independència i es vantaven de fer un país nou i millor en forma de república. Aquests, els més barruts, per hipòcrites, de tots ells, demà no hi seran en aquest acte, no gosen fer-se visibles car la dignitat i el coratge no formen part de llurs atributs. Aquests aquí no volen la foto, però entre vestidors, bambolines o sota les taules aplaudiran qui sap si desconsoladament aquest ignominiós acte motiu de la seva tranquil·litat institucional i pecuniària. Avui, demà i sempre la Generalitat, per ser una institució espanyola sota control executiu, legislatiu i judicial estatal, és el gran mur de contenció de l’independentisme. Qui no ho vulgui veure que segueixi creient en les mentides i falsedats d’un partits i uns líders que, ara sense matisos ni vacil·lacions, avalen la tesi del Jordi Pujol -qui l’ha vist i qui el veu- més patètic i descregut per la qual cal buscar un “apanyo” amb l’Estat. I és que avui amb tanta indecència i incompetència, ja ni parlar en saben… 

Comentaris

  Doctor Strangelove 20/06/2021 8:26 pm
  Com sempre l'únic article sensat en aquest digital. Només un apunt, els polítics indepes han mentit, i tant, però insisteixo, els rucs són els que se'ls creuen, puix se'ls hi veia el llautó d'una hora lluny, i tot i així, els hi continuen fent cas! En fi, el que havíem arribat a ser els catalans i ara en el que ens han convertit aquests soques indepres! Doc.
   Doctor Strangelove, el bo. 21/06/2021 10:55 am
   Doncs, deus tenir raó per la teva vehemència, però ets incapaç d'amagar el grau de poca solta que portes a les costelles. Defineix i accepta la teva xacra, ets un pobre il·lús que gira i gira sense arribar a trobar la sortida de la porquera. Segur que a casa teva no coneixen qui hi ha al darrere del teu pseudònim, abans Phil Philipps. Fas llàstima i a la vegada fàstic.
   24
   10
   Respon
  Leiki 20/06/2021 11:17 pm
  Gafarot, Gafarot. T’han donat per el ullot.
  Guillem.😊 20/06/2021 11:23 pm
  👍
  OK GAL 20/06/2021 11:40 pm
  Presó o esclaus, prefereixen ser esclaus. Bé, com béns van anar al jutjat-escortxador i com béns en sortiran.
  Ramon 21/06/2021 12:45 am
  Si tots són igual de traïdors, per què tant de desfici dels espanyols per fer-nos votar ERC contra Junts per Catalunya?
  Vendetta 21/06/2021 12:53 am
  Si srs es aixi ni oblit ni perdo pels botiflers
  25
  11
  Respon
  Ramon 21/06/2021 6:07 am
  Als catalans del triipartit la història els insultarà.
  Catalunya no és cap poble ni cap nació 21/06/2021 7:57 am
  Si parts de dogmes erronis en comptes de la realitat, les teves conclusions no poden ser certes. És el que li passa a l'articulista.
  Roger 21/06/2021 8:36 am
  Exacte. I això continuarà sent així mentre votem a partits "independentistes" de nom però col·laboracionistes de fets (ERC, JxCat, CUP). De nosaltres depèn.
  Junqueras, feu.lo monaguillo ja, srs de la cope 21/06/2021 9:30 am
  El sardineta junqueras.155 parla com si fos 3l Rey o el Caudillo dels catalans, esta boig? Quina verborrea mes capellanesca.pederasta porta el bisbe español
  Jordi (Català i Suís) 21/06/2021 1:51 pm
  Un altre article que destrossa els líders independentistes i s'afegeix als d'en Partal i altres a Vilaweb. Hi ha una cosa que ja molta gent ha entès: amb aquesta gent liderant MAI assolirem la Independència. Tot plegat forma part del procés de clarificació però alhora té un cost i un patiment molt elevat entre la població dels votants independentistes que ja saben que els caçaran sense pietat i amb el silenci còmplice dels Traïdors. En Partal ho ha escrit manta voltes avisant que els Espanyols no s'aturaran pas i fraparan contínuament tot activista independentista que no es rendeixi. Temps difícils a viure. Només cal visitar la web de Nació Digital o de l'ARA per comprendre la Conspiració dels Traïdors que està funcionant com una piconadora.
  47
  10
  Respon
  Són l'enemic 21/06/2021 3:24 pm
  El pacte dels traïdors explicat a El País: https://elpais.com/espana/2021-06-20/nueve-indultos-por-la-convivencia.html
  Narcís 21/06/2021 5:24 pm
  Si tractem amb botxins paleolítics que només cerquen viure d' una moma de por , tot plegat, de la catalanofòbia .. com adreçà'ns-hi ? PD : ja n'hi ha prou de fúmer's amb els nostres, amb nostres representants, amb nostres compatriotes, en particular , amb els exiliats o mateix MHP Puigdemont, que tant fan contra la prevaricació, contra la prepotència i , en resum. maldat pura i dura !
   No em siguis criatura 21/06/2021 5:31 pm
   Què et penses? Que la resta de pobles que han lluitat per la seva llibertat al llarg de la història ho han fet contra enemics més civilitzats o menys ferotges? La diferència la tenim en els presumptes "nostres".
    Narcís 21/06/2021 7:34 pm
    Serien més civilitzats .. però no tan covards, desvergonyits , descaradures, cínics i infantils ( de la resta o acomplexats , envejosos, gelosos, atemorits de no ser-hi nosaltres i, què dir-ne, del pirateig de la història, de la mateixa política i dels béns/ guanys/ patrimoni així d' imperialisme de baixa estofa ) .. ho dubto ! PD : per no parlar de gens ni mica cristians . . . només cal escoltar les salvatjades que llancen quan sos politicastres baden boca !
  Reversibilitat 21/06/2021 5:28 pm
  Els indults són tan reversibles com els principis de Junqueras.
  Jordi (Català i Suís) 21/06/2021 6:28 pm
  https://www.letemps.ch/monde/catalogne-tente-sortir-paralysie François Musseau, jornalista francès i conegut agent al servei dels Espanyols fa un article (com els de Libération) amb la mateixa merda de sempre. L'individu fa anys es va presentar a CAT per tal de fer un reportatge de ... Ciudadanus. Cal saber que aquest infecte individu viu a.... Madrid. No cal pas llegir-lo ni al diari Le Temps de Suïssa (infestat d'Espanyols com la Tribune de Genève) ni a Libération francès. Ja sabem el que diu: la mateixa merda que els diaris espanyols i els botiflers de CAT. Però el que és interessant és conèixer-ne el nom. No sigui que us el trobeu i us entabani. És un partidari d'Espanya i dels Espanyols i a més el posa molt nerviós que li parlin català com a qualsevol francès evidentment.
  Jordi (Català i Suís) 21/06/2021 7:31 pm
  Cal llegir l'entrevista a en Llach a Vilaweb. Parla del Consell per a la República (això que als Traïdors emprenya tant) i del Debat Constituent i deixa anar comentaris dels partits independentistes i llurs líders. Tot plegat anuncia una nova etapa amb l'eclosió d'un nouv moviment o partit realment independentista fora de les tres bombolles CUP/ERC/JXCAT. I com diu en Partal: anar a les urnes. I jo reblaré: per escombrar tota aquesta colla de traïdors i vividors de la política inclosos tots el del sottogoverno.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 21/06/2021 8:13 pm
  Jo no he llegit a cap lloc que Puigdemont hagi beneït la declaració de Jordi Sànchez de que el referèndum va ser una enganyifa, Sí que, he vist titulars, arreu, amb ressonàncies militars, sospitosament coincidents, que deien que Puigdemont "tancava files" amb Jordi Sànchez. Després, el cos de l'article, tot el que deia era que Puigdemont rebutjava la recollida anònima de signatures contra Sànchez i defensava que l'assumpte s'havia de resoldre en els òrgans de JUNTS. Per contra, si que he llegit declaracions concretes del MHP Puigdemont i del Consell per a la República reafirmant el compromís amb el referèndum del 1 d'octubre i el seu resultat
  fat boy 21/06/2021 7:25 pm
  Al.leluia!.

Nou comentari