“Si els ciutadans creuen que hauríem donat més informació, n’hauríem d’haver donat més”. Amb aquest cinisme es posava ahir davant dels micròfons Joan Boada, secretari general d¡Interior, just després d’assegurar que ell donava per suficients les informacions sobre el temporal de neu. O sigui, que els ciutadans creuen que ha estat una informació insuficient, els ciutadans tenen raó: però tot i així, evidentment, ni una dimissió ni una presa de responsabilitats internes. Senzillament els ciutadans deuen tenir raó, i en prenem nota. Això de la conselleria d’Interior per a ICV ha esdevingut alguna cosa més que un mal negoci: ara ja ha esdevingut perillós per a la població.

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ahir al matí es trobava atrapat en un tren: li pot passar a qualsevol ciutadà, sí. Però el director general de Protecció Civil no és qualsevol persona, és un càrrec amb informació de primera mà i que ha d’estar disponible allí on es trobi en una situació d’emergència. Si la legislatura de la conselleria de Saura i Boada ha estat desastrosa, ahir en va ser la culminació: el conseller, a més, pel matí es trobava a Mallorca. Si volien vostès més dades.

A banda (sí, deixem-ho a banda) que dies com el d’ahir posen en entredit molts dogmes ecosocialistes sobre el canvi climàtic, la mesura d’un equip eficient es fa en dies de crisi com aquest. Però si al damunt tenim algú com Boada que se’ns en riu a la cara, donant a entendre que no saben fer-ho millor però que tant és, aleshores tot esdevé cosa de jutjat de guàrdia. Boada havia estat assot parlamentari dels últims governs nacionalistes, però també ha estat oposició constant de l’oposició un cop ha ostentat un càrrec públic. Boada és fet amb el patró del dogmatisme i del sectarisme, de la trinxera autosalvadora i de la manca total d’autocrítica. ICV és avui un partit anacrònic i ple de contradiccions insuportables, però la suma de l’arrogància de Boada posa el colofó a una experiència que aquest país mai més ho hauria de provar. Els republicans i els socialistes ja només en diuen maldats, més enllà de saber (i fins i tot de dir) que el tripartit no té projecte de país. Catalunya depenent d’aquest sectarisme incompetent. Del qual ERC i el PSC, ho vulguin o no, són solidaris. I sí, senyor Boada, creiem que no s’han fet les coses bé. Però també creiem que això demana conseqüències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa