Ja n’estem farts

"Som centenars, milers de ciutadans i ciutadanes, que ja n’estem farts. La sensació al carrer és que ens han enganyat"

Ja han passat 75 dies des de les eleccions del 14-F i el més calent és a l’aigüera. El partits polítics, autoanomenats independentistes, estan immersos en la lluita pel repartiment de cadiretes, alts càrrecs, càrrecs de confiança, secretaries generals, etc. Han posat els interessos de partit, per davant dels de país, cosa previsible per altra banda. Fins i tot, no tenen vergonya de crear tres noves conselleries per tal de donar allò promès als que van anar a llistes.

Per a ells, no es tracta de trobar com implementar el mandat de l’1-O i molt menys d’aprofitar el 52% dels vots independentistes i els 74 escons obtinguts. Els partits han demostrat que no hi ha unitat estratègica i molt menys confiança entre ells, una confiança malmesa des d’abans de l’octubre del 2017 i de difícil (per no dir impossible) solució. Tampoc no es tracta de gestionar les engrunes de la gestoria en la que s’ha convertit la Generalitat, la realitat és més dura i cruel.

El poble en general està desanimat, decaigut, ha perdut en gran mesura la confiança en els seus representants polítics. Per altra banda, tenim les entitats més representatives del país en standby i fent performances, uns passejant un autocar itinerant groc, altres fent campanyes per una amnistia que el govern de l’estat veí ja ha dit que ,ni per activa ni per passiva, concedirà. Uns esperen un gest del Gobierno de España en una taula de diàleg que mai s’ha posat en marxa, ni se l’espera; altres tenen l’excusa perfecta per no fer res (si no anem junts, no ho podem fer), i els de més enllà, desapareguts.

Som centenars, milers de ciutadans i ciutadanes, que ja n’estem farts. La sensació al carrer és que ens han enganyat. La realitat és que mai ho hem tingut tan a prop i potser cal sacrificis més grans encara.

El món independentista hem comés moltes errades, la darrera anar a la cimera de Lledoners, a una presó, a negociar un pacte de Govern. Això els bascos ho tenien molt clar, quan un líder entrava a la presó, callava, i es treien del barret nous líders polítics amb capacitat real negociadora. Ha fet fortuna una cita que vaig inventar-me fa més de dos anys que diu: “Els soldats mai han de seguir les ordres d’un general capturat per l’enemic”. La vaig atribuir a Sun-Tzu, autor del llibre L’art de la guerra, però no és cert i reflecteix exactament el que penso.

Cal fer un reset anímic. Cal retornar a la gent la il·lusió que allò que vam votar (Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?) és possible; sense enganys, parlant a la societat com si fos adulta, no com a nens, explicant com i per què ho hem de fer possible. Mai s’ha d’atacar per còlera i amb presses. És aconsellable prendre temps en la planificació i coordinació del pla, però potser ja anem tard, molt tard, massa tard.

Espanya és un estat en descomposició, està podrit. És l’hora d’aprofitar la seva feblesa, de fer una confrontació valenta i decidida, que tingui la capacitat de reacció minvada. Hem de reactivar les moltes entitats, associacions, organitzacions i fer una estratègia comuna, unitària, amb lideratges compartits. Tenim un únic enemic, l’Estat del país veí i, el més important, un objectiu comú: la sobirania plena, la independència, la república…digueu-ne com vulgueu. N’estem farts!!! Ho fem?

Comentaris

  Gonzalo 04/05/2021 3:28 pm
  "ha escribir". .anda.....vuelve al colegio...
  Octubrista 01/05/2021 1:23 pm
  Ni estic desanimat, ni tinc la sensació de que, en general, m'hagin enganyat. Sí que penso, però, que alguns em volen enganyar: són els que posen en qüestió la validesa del referèndum del 1-O, o la legitimitat del President Puigdemont, parlen de taules de diàleg i de nous referèndums acordats amb l'estat colonial dins de dos anys. Diria que només enganyen els que tenen ganes de ser enganyats
  155
  2
  Respon
   Pep 01/05/2021 3:21 pm
   Hartos de papas aliñá. También estoy yo harto de estos articulistas que hablan tanto y dicen tan poco. Amigo, lo bueno y breve dos veces bueno.
  Estrijol 01/05/2021 1:03 pm
  No ens han adormit els polítics, sino la pandèmia. ERC i CUP pagaran cara la seva traició. Tant de bò anem a noves eleccions. JuntsXCat arrassaría.
  Gonzalo 01/05/2021 12:52 pm
  Pero de verdad os lo creisteis??????? Que ingenuos e infantiles sois..... jajajajajajajaja!!!!! Os la meten doblada una y otra vez, y lo peor es que parece que os gusta. Jajajajajajaja!!!!
   Qué, Gonzalito? Hoy no hay futbol ni toros? 01/05/2021 1:53 pm
   Pues ha escribir gilipolleces aquí... que previsible y españordo eres...
    Gonzalo 04/05/2021 3:28 pm
    "ha escribir". .anda.....vuelve al colegio...
  Jo també estic fart .... 01/05/2021 11:48 am
  .... del rotllo aquest del 52% quan els vots indepes no arriben al 51,5%. Aquesta no és la forma matemàtica d'arrodonir.
   xavi 01/05/2021 2:56 pm
   Has comptat tots el partits indeprndentistes? Els extraparlamentaris també els has de comptar, tambe els van votar
    Ho he contat tot @Xavi 01/05/2021 4:42 pm
    Al Parlament només hi ha un 48% de vot indepe. La resta, fins a un 51 i escaig%, és extraparlamentari.
  Veterà antifranquista. 01/05/2021 9:48 am
  A mi no m'han pas enganyat. Ja en vaig sortir escaldat durant la "Transició". i en veient la moguda que es muntà a rel de la consulta d'Arenys de Munt, em vaig tornar a implicar; amb recel, aixó si. I no anava pas errat.
  Narcís 01/05/2021 9:39 am
  Com és possible no surti ningú explicant les marranades o persecució i extorsió que pateix el poble català, Catalunya, tot plegat, totes les misèries morals, materials i il.legals que fum aquest estat ? PD : seria un bon rosari de fets perquè tothom se n' adonés que mai per mai aquest estat pot ser estat nostre de res que sí delinqüència en sa màxima expressió ( són a les noticies, però de tant en tant fer-hi relació ) !
  Votant expectant 01/05/2021 9:24 am
  Els partits a que es referix l'articulista tenen el sufragi que els permet intentar aconseguir el millor govern. També tenen el temps que els dóna l'Estatut. Escriure per escriure és patètic.
  El cit campejador 01/05/2021 9:14 am
  Haaahaaa haaaa , endavant. Més crispetes. Em moro de ganes de veure com aneu entrant al hotel Reja. I una cosa important: per vosaltres serà el Hotel Reja de veritat, no el dels vividors de Lledoners
  Jo mateix. 01/05/2021 9:12 am
  **parlant a la societat com si fos adulta,** es la frase-clau de volta de tot. Quan tothom pensa igual es que ningu pensa res.
  Clandestí 30/04/2021 10:04 pm
  Ho fem? El que? Continuem fent el carallot i no ens afartem. La independència amb sort dintre de 30 anys. Som un poble de porugs i tietes.
  fat boy 30/04/2021 8:59 pm
  El que ens cal son noves eleccions i un front comu de les forces independentistes extraparlamentaries.

Nou comentari