Independentisme autodestructiu

“La batussa absurda i artificial sobre qui flirteja amb l’extrema dreta independentista ha permès a l’unionisme més ranci tornar a blanquejar Vox”

El món independentista té una tendència natural a l’autodestrucció en els moments més crítics. A les portes d’unes eleccions que poden ser la darrera oportunitat de lluita per l’autodeterminació per a tota una generació, i malgrat que les enquestes apunten que el suport a la independència no només no és un suflé sinó que es reforça, ERC i JxCAT tornen a malbaratar aquest capital amb batusses de baixa volada. Una reunió convocada per un grup minoritari, Donec Perficiam, els ha servit d’excusa per continuar la guerra fratricida per l’hegemonia del sobiranisme. Certament, ni ERC –Rufián es fa fotos amb Vox- ni JxCAT –Josep Costa va assistir a la reunió sense saber qui estava convidat, però no la va abandonar en saber-ho- han de fer cap tracte amb partits d’extrema dreta. I no l’han fet. El seu rebuig a l’extrema dreta és nítid.

Dit això, la batussa absurda i artificial sobre qui flirteja amb l’extrema dreta no només ha desencadenat una disputa penosa entre dos partits que estan condemnats a entendre’s si veritablement lluiten per la independència i la república, sinó que ha permès a l’unionisme més ranci tornar a blanquejar Vox. Cs i PP han sortit en tromba a assenyalar tant JxCAT com ERC com a companys de viatge de l’extrema dreta independentista, absolutament irrellevant i residual a la societat catalana, i han tornat a posar en circulació la cantarella del nacionalisme identitari presumptament promogut pel Govern i les forces independentistes al Parlament.

Tot plegat, la tempesta perfecta perquè Vox no sembli tant el que és: un partit tòxic per a una democràcia que, si les enquestes no l’erren massa, entrarà al Parlament de Catalunya i acabarà d’assecar del tot l’oasi català Mentre l’independentisme segueix autodestruint-se, el constitucionalisme es fa fort i continua el procés de blanqueig de Vox, la presència del qual no incomoda ni l’esquerra ni la dreta, perquè tots treuen un rèdit de la seva existència. 

Comentaris

  avia 11/12/2020 10:37 pm
  Molt d'acord en l'article i la destrucció de l'independentisme pero no tots els partits tenen la mateixa responsabilitat, no troba? Potser s'hauria de començar a dir
  Ramon 11/12/2020 10:38 pm
  Doncs jo a l'entrada de VOX al Parlament li veig més profits per Catalunya, que perills.
  Lluc Passola 11/12/2020 10:44 pm
  Tenim uns polítics q semblen imbècils o realment són imbècils?
  Terrorisme d'Estat 11/12/2020 10:55 pm
  No sé perquè els anomeneu Constitucionalistes, són espanyolistes, els és igual el règim, tant sigui república española, estado español o reino de España, el que tenen, sempre, en comú, de Podemos a Vox, és que són ES-PA-ÑO-LES...
  Breu test d'intel·ligència sobre els partits i els mitjans 11/12/2020 11:09 pm
  Si algú s'entesta en fer una truita amb còdols de riu i no se'n surt, però vinga i tornem-hi... potser no vol fer cap truita, oi? + Si algú pren cent decisions i s'equivoca cent vegades... potser vol equivocar-se, no? = Ergo... per què encara els considereu "independentistes" si fan contínuament EL CONTRARI del que hauria de fer un independentista?
  Ceballut 11/12/2020 11:56 pm
  La seva equidistància, senyora Aguilera no l'entenc. Comparar els acords d'ERC amb un dels partits del 155 com és el PSOE amb l'assistència del Sr. Costa a una reunió que tenia l'objectiu d'unir esforços independentistes és comparar naps amb cols. Per mi, l'únic error del senyor Costa va ser el disculpar-se per haver complert amb la seva obligació.
  Ramon 12/12/2020 2:45 am
  El talp del procés era ERC. De no haver set per ERC, potser ho hauríem aconseguit.
  LlunyDeCat 12/12/2020 3:02 am
  VOX no és pas un partit tòxic per a la Democràcia sinó que és un partit feixista Espanyol - i per en conseqüència estranger i ocupant- que odia els Catalans i els vol exterminats. Res a veure amb el FNC i l'Espot. Vosaltres mateixos us tireu un tret al peu.
  Concepte totalment ERRONI nena 12/12/2020 5:55 am
  Per començar ni ERC, ni JXCAT, son independentistes, això que et quedi una mica clar noia (si en el parlament son majoria i no han fet el que tenien de fer.....) això ja ho diu tot, despres "blanquejar VOX" perquè ho sapigues VOX actualment es l'unic partit que té ideals, que es poden compartir o no, perquè la resta de partits son autentics nius de parasits inutils a les ordres del globalisme sinistre de SOROS.
  Les batuses son per no haber d’arribar a un consens real 12/12/2020 6:26 am
  a on hagin de pendre decisions dificils.
  Lola 12/12/2020 8:51 am
  Hi ha una pul que temp que guanyi la independència, dins dels partits indepes. És un reflex no controlat Surt sempre. Alerta !!
  EL AVI DE CARDEDEU .. E.R.C. ES FA FOTOS EN VOX U VA FER EL PIJO ANDALUZ GABRIEL RUFIAN QUES TAN ANTI CATALÀ CON VOX 12/12/2020 9:01 am
  ¿ PER QUÈ AQUESTA POR A VOX ? VOX Esta en EL CONGRES DELS DIPUTATS y no fa res no molesta a ningu PODRAN LLADRA MOLT PERO NO MOSEGAN A NINGU . Hasta el P.P. Se baran separar de els . VOX AL PARLAMENT CATALÀ Parlaran diran lo que volguin pero res mes . SI NO SE JUNTEN AMB EL P.P. , CIUTADANS CON A ANDALUCIA ..QUINA VERGONYA E.R.C. ES FA FOTOS EN VOX = RUFIAN
  Imés 12/12/2020 9:03 am
  Autodestrucció És la por a l"èxit, l'autosabotatge. El complexe de Jonàs en psiquiatria. Una pulsió incontrolada
  Autogol 12/12/2020 9:16 am
  Erc està demostrant que vol ensorrar jxcat perquè vol un altre soci de govern i ja parla de Comuns. Però necessitarà psc. Tot plegat, Sabrià dóna per suposat un tripartit o tè por de guanyar les eleccions.
  Bot 12/12/2020 9:25 am
  No es l’independentisme es diu maçoneria negra
  Miquel 12/12/2020 10:19 am
  Al final acabarem votant tots a Vox... Si volen objectiu independencia, haurien d'anar tots junts a per l'objectiu, després ja es faran partits. I si no hi van, ni ells mateixos s'ho creuen..
  GROC 12/12/2020 10:23 am
  Com sempre Ramon Lliço magistral
  Amy 12/12/2020 10:48 am
  Molt interessant aquest article d'Aguilera. Mereix difusió.
  Independentisme autodestructiu? 12/12/2020 11:33 am
  Si que ho és, i fins ara Corruptgència ha portat el timó cap enlloc, només donant voltes a Ítaca sense entrar a port quan surt la oportunitat. Els periodistes de mitjants d'informació subvencionats (pels corruptgents, Departament de Presidència) que sou de part en teniu gran part de culpa.
  EL TÍTOL DE L'ARTICLE ÉS ERRONI !!!! (per tant, tot l'article també) 12/12/2020 11:40 am
  Fins i tot un mico veu que ni erc ni juntsxcat ni l'ANC són independentistes . La gran por que tenim als espanyols fa que tot plegat quedi en posturejos electoralistes i inútils. Jo també puc dir que sóc el superman o el papa de Roma però ho hauria de demostrar perquè algú em creiés. És trist que les organitzacions que he esmentat menteixin i més trist que algú s ho cregui.
  Ramon 12/12/2020 12:29 pm
  Veure els adversaris electorals del tripartit sistemàticament com "feixistes" (perquè ara ho diuen de VOX, però tota la vida ja portaven dient-ho del PP), és una equivocació per partida doble. Primera perquè no, no són feixistes. I segona perquè aquesta visió només afavoreix de retruc el tripartit o sigui l'enemic real.
  Ramon 12/12/2020 12:38 pm
  Seria intel·ligent, que ens féssim el propòsit de no emprar mai l'adjectiu "feixista". No emprant-lo mai dels mais per etiquetar ningú, ens equivocaríem infinitament menys que emprant-lo a tort i a dret com per desgràcia sol passar. Li estaríem fent un favor a la veritat i, molt més important, li estaríem fent un favor a CATALUNYA.
  Ramon 12/12/2020 12:42 pm
  I és que el problema del tic progre (i antidemocràtic) d'etiquetar amb aquesta paraula, "feixista", qualsevol adversari. el problema, dic, no rau en què no sigui veritat. Que això, si la falsedat servís a l'interès nacional català benvinguda seria. El problema és que, a més de fals, és quelcom que només afavoreix l'enemic real.
  CARETES FORA... 12/12/2020 12:45 pm
  Els indepes pragmàtics i els indepes de la confrontació intel·ligent no són més que venedors de fum amb careta d'independentista. I saben perfectament que han de pactar la Gene entre ells i continuar autoanomenar-se indepes, però continuar amb el paperot "autonomista". Els que "comunament no poden" fer res més que pactar amb el SOCIATES, no són més que crosta del règim del 78 (com la resta d'unionistes). Per això si cal accepten els vots de la dreta de C's i desprès critiquen que ERC
  Ramon 12/12/2020 12:49 pm
  En realitat, "feixista" no va ser-ne ni tan sols el franquisme. Sobretot un cop finida la Segona Guerra Mundial. Feixista n'era Falange. Falange sí que era feixista. Però Falange ben aviat va ser quelcom tan anecdòtic dins el franquisme, com la Guardia Mora. I ja no diguem deixada enrere l'autarquia.
  Ramon 12/12/2020 12:51 pm
  Si en feia d'anys, que no es tenia ni notícia de Falange. Però, sí, es veu que continuava existint. Ho vam descobrir arran la consulta d'Arenys de Munt, quan els sociates van facturar-hi un autocar curull de falangistes amb l'objectiu de desesmar la participació per por a incidents. I per poder després ficar dins un mateix sac extremista independentistes i falangistes.
  Ramon 12/12/2020 12:54 pm
  Per cert, aquell dia, el dia de la consulta d'Arenys de Munt, el tripartit va contraprogamar l'autodeterminació amb la inauguració d'una parada de metro. I dic bé, eh? Dic "el tripartit". No només els sociates, no. El tripartit. Carod i Montilla costat per costat en aquells seients d'un vagó.
  Deixa-ho Aguilera 12/12/2020 1:10 pm
  No saps raonar. El dogma nacionalista et satura. Has pensat en buscar una professió que no sigui la de periodista?. Ho dic perquè com a periodista ets pèssima.
  Pepet de Vallmanya 12/12/2020 2:18 pm
  NO posis a mateix nivell erÑ i JxC ! Sempre llencen la pedra els d'erÑ ! I després amaguen la mà .
  Narcís ( votar qualsevulla cosa que no sigui restituir govern del 2017 àdhuc amb més vots .. n'és complicitat feixista ! ) 12/12/2020 2:38 pm
  Ras i curt : si ERC va de llei .. hauria de ser el primer en donar suport a tot allò que és Junts x Cat ( si més no, avui, ara i ací ) ! PD : no debades aquest estat al vot català, a la democràcia catalana, als representants catalans ( i massa de ciutadans ) els ha menyspreat tot fument-se'n amb calúmnies fora mida !
  LSO 12/12/2020 2:56 pm
  Consideras que JxC, la Cup, y sobretodo ER, ¿son independentistas? por favor. Para los votantes indepes. de verdad tienen la oportunidad de barrer a todos estos vividores y traidores a un pueblo reprimido, hay una alternativa que seguro que los conoces aunque tv3 ni los nombra, ya que ER no le deja, y sus periodistas mercenarios muy obedientes se calla, es Primarias, ya hace que he decido votarlos ya que los clásicos han empezado su guerra sucia, con Rufian a la cabeza.
  Bot 12/12/2020 3:51 pm
  Votar VOX és votar per la independència, temps al temps...
  Clar 12/12/2020 4:11 pm
  Sabrià - creador de la desgraciada expressió "independentisme d'extrema dreta" - vol ancorar Jxcat en aquest grup. Això li permetrà a Erc justificar que no pacti amb ells i ho faci amb psc i comuns. Està cantat . Indigne però gràcies per deixar simptomes, Erc. Ja sé a qui no he de votar

Nou comentari