La membre del CDR de Viladecans, Tamara Carrasco, ha estat detinguda per intentar assassinar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Com que la intenció d’atemptar contra el cap de l’executiu era evident, se li ha aplicat la llei antiterrorista cosa que ha permès incomunicar-la durant tres dies i això ha permès un registre exhaustiu del seu domicili on se li ha intervingut un arsenal d’armes consistent en diverses pistoles, escopetes i un rifle amb mira telescòpica. Bona part d’aquestes armes, per cert, estaven manipulades, cosa absolutament il·legal. La detinguda actuava en solitari però malgrat això se li ha atribuït la pertinença a banda armada ja que el CDR constitueixen una organització criminal.

 

Simultàniament, agents policials han inspeccionat el domicili de Manuel Murillo a qui fa uns dies va ser vist intentant tallar una carretera i com que a casa seva només li han trobat una màscara amb la cara de Franco i un xiulet amb els colors de la bandera espanyola se l’ha deixat en llibertat sense càrrecs ja que el jutge ha tingut en compte que la tinença d’aquests objectes queda perfectament emmarcat dins del dret a la llibertat d’expressió.

 

Aquest doble cas recorda els de Blanquerna i Altsasu. El primer és sobre l’atac d’uns joves bascos contra aquesta llibreria de Madrid mentre s’hi feia un acte oficial. Com que van insultar, amenaçar i agredir diverses persones, entre elles diputats al Congrés, el judici va comportar penes de presó i que actualment estan complint en un centre penitenciari. En canvi, a la localitat navarresa, un grup de simpatitzants de la ultradreta van agredir dos membres fora de servei de la policia foral i les seves parelles. A un d’ells li van trencar el turmell. Va ser de nit, a la sortida d’un bar i els agents agredits no anaven uniformats perquè era en el seu temps d’oci. Com que el cas no va passar d’una baralla, la sentència no va anar més enllà d’un delicte lleu per lesions.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa