Error de càlcul del PSC?

"Qui més havia de treballar i pressionar per endarrerir les eleccions a una data segura, ha treballat i pressionat en direcció contrària. Per què?"

Havien dissenyat una operació llampec, de curta durada. Consistia en aguantar la proclamació del candidat apurant els terminis i fent creure a tothom que seria Miquel Iceta, i a última hora treure’s de la màniga un canvi de cromos inesperat que centrés l’atenció mediàtica per l’efecte sorpresa i mostrés voluntat de victòria. El ministre més conegut, el ministre que surt cada dia a la tele, deixa el càrrec per tornar a Catalunya i alliberar-la del segrest separatista. Era molt important que l’operació fos d’última hora, perquè els climes d’opinió i les jugades mestres, com l’escuma del cava, duren el que duren. A més, a Illa se’l mantindria al càrrec fins que comencés la campanya, per aprofitar al màxim les hores d’exposició televisiva.

L’inici de la jugada va sortir a la perfecció. Els mitjans es van comportar com s’esperava d’ells (és la seva naturalesa, mil vegades els poses l’ham i mil vegades piquen), i la primera enquesta (GESOP per a El Periódico) també. L’efecte Illa ja estava sobre la taula. Illa, protagonista. Tots contra Illa. En el terreny de les percepcions, el PSC havia passat, en una setmana, de la medalla de bronze a ser un possible guanyador de les eleccions. Feina de professionals. Barret.

De sobte, però, la tercera onada es va interposar en els plans, i quan Illa ja havia estat nominat i no hi havia marxa enrere, els indicadors es van disparar de forma alarmant a Catalunya, a Espanya i a tot Europa. Les veus expertes van començar a qüestionar la data de les eleccions, i de seguida el debat va passar dels experts a la societat i a la política. Mantenir el 14F significava cridar 5 milions i mig de persones a sortir de casa en el pic de la tercera onada i amb les UCIS col·lapsades. No era només un risc sanitari evident sinó també un risc democràtic: quina participació es podia obtenir en unes eleccions on per votar caldrà fer llargues esperes fent cua al carrer, on molta gent no podrà votar en el seu col·legi habitual, on hi pot haver greus dificultats per constituir les meses, on caldrà habiilitar cues i horaris específics per als infectats i sospitosos, on el debat serà més sobre els riscos de votar que no sobre les propostes dels partits? Era tant de sentit comú que calia endarrerir (i no quinze dies) les eleccions, que la proposta del Govern va trobar el consens de tots els partits… menys del que ho tenia tot a perdre, el que necessitava que tot plegat fos molt curt, molt ràpid, el que ho havia jugat tot a l’escuma del cava.

És possible, però, que el PSC hagi comès un error de càlcul buscant, i trobant, el suport del TSJC. Com més pugi la corba d’infectats, com més ingressos hospitalaris hi hagi, com més ocupació de llits d’UCI, com més s’allarguin o s’endureixin les restriccions, i com més evident sigui el risc que l’abstenció bati tots els rècords, més incomprensible resultarà que el partit del ministre de Sanitat (de Sanitat!) hagi forçat que es voti en aquestes condicions, i més ciutadans poden arribar a la conclusió lògica: qui més havia de treballar i pressionar per endarrerir les eleccions a una data segura, ha treballat i pressionat en direcció contrària. Per què? Pel seu interès personal i partidista. No sembla la millor carta de presentació per presidir un país.

Comentaris

  Ramon D 25/01/2021 11:17 am
  Soc independentista i fins i tot potser votaré la mateixa llista electoral que en Ramon, ves-ho a saber, però, el llenguatge d'aquest "comentarista", els seus vomitius insults, les seves paranoies contra l'antifranquisme, el progressisme, ERC i el seu aire de bufat, fot molta basarda. A sobre és un pesat com una casa.
  113
  85
  Respon
   Ramon 25/01/2021 3:01 pm
   Una variant de la mateixa idea que en principi jo n'atorgo el copyright a l'enyorat i admirat Ramon Barnils, també massa finezza perquè un ruc com tu la pugui entendre, la va escriure Salvador Sostres crec que els anys que va ser nacionalista català (o sigui després de ser sociata i abans de ser això d'ara). Llur frase fou: "Les dues majors calamitats que ens ha deixat el franquisme han set la inversió demogràfica i els antifranquistes".
   Ramon 25/01/2021 12:33 pm
   Ah, per cert, com pots pensar-te que votaràs el mateix que jo si jo no tinc clar el meu vot? Tinc claríssim que cal que guanyi Junts per Catalunya (o almenys que simplement quedi per davant d'ERC). Però et ben asseguro que si això ho veig garantit votaré una altra cosa.
   Ramon 25/01/2021 12:31 pm
   No m'atribueixis mèrits que no tinc. La frase que jo faig meva i que tu sembla evident que ets massa ruc per entendre-la, que "al cap i la fi li haurà fet més mal a Catalunya i ens costarà més de lliurar-nos-en, l'antifranquisme, que el propi franquisme", és del republicà esquerranista Ramon Barnils.
  Ramon 25/01/2021 10:03 am
  Ser català i pretendre una convivència federal amb els espanyols és com ser zebra i pretendre una convivència vegetariana amb els lleons.
  79
  12
  Respon
  federalista 25/01/2021 9:52 am
  clar que illa tindra mes vots que ningu com que guanyara les eleccions jajajaj aixo esta molt clar vinga indepres tremoleu.
   Comun's,crostadrégimen78 25/01/2021 12:17 pm
   Hola Coscu. Parece que has olvidado tomar tus pastillas de la butxaca izquierda.
  Rúcula 25/01/2021 9:19 am
  Jugada Illa. Dos possibles motius: 1. El troben tan bo que l'envien a sotmetre Catalunya que és el principal escull de l'estat. 2) És tan dolent i perillós que se'l treuen de sobre. Incògnita: I si va a parar a l'oposició se'n torna a Madrid o es queda una temporada a fer d'Arrimadas ?
  Pepet de Vallmanya 25/01/2021 1:28 am
  AL 30 de maig amb la declaració de la Renda avançada hi haurà molt emprenyament cap els feixistes SUCIAlerus : la gent veurà de cop lo tramposos y mentiders que són ! Així com als pensionistes que els hi apugen la pensió, i amb això, cobren menys que l'any anterior per que els hi apugen l'IRPF. ( o sigui qui s'apuja és l'estat en la seva recaptació), i no al pensionista que li han apujat la pensió que cobra menys del que cobrava l'any anterior !! Als del ERTOS els passarà quelcom semblant ja que per Hisenda cobren de dues empreses diferents i això aumentara el seus apagaments .... A SOBRE ! I això només és una petita exposició . N'hi ha d'altres tant o més greus .
  Un ministre que fracassa. 25/01/2021 1:10 am
  Illa és un inepte. Ramon és algú que es creu indispensable, i que fot pena.
   Junqueras el MILLET d'ERC17Milions y HERMANITO.FERR9VIAL 25/01/2021 7:36 am
   Verges es molt pitjor que el matador illa, mata molt mesi es CORRUPTA DE LA BANDA JUNQUERAS.FERROVIAL.Ibex35, chorizos unidos jamas seran vencidos, Votar ERC.SS ES MATAR I ROBAR, com un junqueras.ferr9cvial de cantonada, i no plegael,GRAN CHORIZON JUNQUERAS Y HERMANOS
   40
   128
   Respon
  Ramon 24/01/2021 10:57 pm
  Que es vegin abocats a fer un tripartit de format clàssic i en les mateixes condicions de partida dels dos anteriors (o sigui després d'haver perdut les eleccions) potser no seria tan mal assumpte. Probablement seria la manera que ERC implosionés i dins seu hi hagués la sacsejada i la revolta interna que tant necessita Catalunya. Però, ja dic, la condició prèvia és que les eleccions vagin bé als netament independentistes.
  62
  108
  Respon
   ERC agencia de col,locació de ganguls i ineptes 25/01/2021 7:38 am
   Impossible, erc es una agencia de col.locació d'inutils, vagos, borratxos i maleantes, i amb ele amos, MESURADORS DE MAMELLES PUBLIQUES. ERC no es un partit sino unabanda de 1uinquis publ8cs
   24
   63
   Respon
    Ramon 25/01/2021 10:01 am
    "Ganduls, ineptes, inútils, borratxos, malfactors i una banda de quinquis públics". Em sembla un retrat incomplet d'ERC. T'has deixat els traïdors, els infiltrats, els agents del PSC o sigui d'Espanya. Tot amb tot, bona part de l'electorat és salvable i només que algú decent la lideri això pot fer un tomb. La llàstima és que em temo que no passarà sense ensulsiada electoral de per mig. Aquest, doncs, ha de ser l'objectiu. Que ERC se la fumi però de valent.
    125
    194
    Respon
  Pere IV 24/01/2021 10:19 pm
  Molt afinada l'anàisi del Sr. Joan Gibert (6:36), llevat potser de quan diu: "Junts i Esquerra són els qui tenen més a perdre". No ho crec així, ni de bon tros. Junts, i amb ells els partidaris d'una Catalunya lliure, perdrem la majoría sobiranista al Parlament i, amb ella, el suport institucional a l'empenta popular, combinació que féu possible d'arribar a l'1-O, el nostre moment àlgid. Serà la major pèrdua possible; la derrota, quí sap per quant de temps, de la causa catalana. Una pèrdua moral que Esquerra (la cúpula), no pot experimentar, per'haver abdicat obertament fa tres anys de la seva defensa. Només li resten els interessos personals i de partit, que poden defensar-se des de la banda on ha triat d'ubicar-se. Esquerra donarà suport, tingui els vots que tingui, a un nou tripartit. És el que penso que succeirà, si no es produeix un miracle.
  91
  146
  Respon
   Si noi, 25/01/2021 12:56 pm
   portan 10 anys processant cap enlloc. La cirereta va ser suspendre la DUI en segons i fugir, una demostració dels que tu anomenes "partidaris d'una Catalunya lliure".
  Xavier 24/01/2021 9:02 pm
  Si hi ha restriccions de mobilitat, perqué ve en Sánchez Illa i en Casado a Barcelona?
  Ramon 24/01/2021 8:50 pm
  A sota diuen que els sociates faran "com Trump". Jo el que em temo és que facin com el Deep State contra Trump. Que facin tupinada. Tupinada directa, ja s'entén (perquè trampes en fan sempre).
  21
  101
  Respon
  Gingebre 24/01/2021 7:38 pm
  L'operació sorpresa Illa sembla ideada per Zaragoza. Per tant preparem-nos: Si el Psoe no pot entrar al govern impugnarà o ningunejarà el resultat. Farà un Trump junt amb tot l'unionisme. Desprês de tanta manipulació no sabran perdre. Són molt cutres
  86
  18
  Respon
  Ramon B 24/01/2021 6:42 pm
  Al nostre país els partits sucursalistes espanyols i encara majoritaris a Espanya, creixen un o altre segons qui governa a Madrid. El PP el partit fundat el 1976 per set ex-ministres de Franco, no té gaire succés -governen dos municipis- de fet durant dècades han anat canviant líders i candidats de forma errant, el súmmum fou la marquesa de Madrid directament. Així PP té una difusió al mitjans nostrats supersobredimensionada, així ens parlen sempre del què fan a Madrid i al nostre país, a més quan governa el PP a Madrid hi ha el "delegado del Gobierno de Espana", que no és un càrrec electoral però té molta presencia tothora. El PSC/PSOE com a PSOE també ha estat sempre sobredimensionat, però, la "sobredimensió" no és tant sonada perquè sempre té molts més bon resultats que no pas el PP. Ara bé, com ara el PSOE governa a Madrid, els votants, fins ara, de partits sucursalistes, sembla que votaran més PSC/PSOE que no pas el tripartit PP/Cs/Fox. Per la qual cosa el PSC/PSOE surt en avantatge dins l'unionisme. Segurament pensen, o algú els hi ha dit, que que amb Illa encara poden tenir més vots(?!).
   Ramon 24/01/2021 8:53 pm
   Oh i és clar, que els mitjans espanyolistes ens parlen molt del PP. Però igual que quan vas a missa et parlen molt del dimoni. El PP, ara potser ja més VOX, és l'espantall amb el que les esquerres sucursalistes ens volen atemorir i que els fem costat.
   16
   108
   Respon
  Joan Gibert 24/01/2021 6:36 pm
  Suposo que a hores d'ara tothom, excepte els unionistes molt fanàtics, ja s'hauran adonat de la vertadera "operació d'Estat" en forma de "jugada mestra" dirigida a acabar amb la majoria absoluta de l'independentisme al Parlament. El PP és i serà irrellevant a Catalunya. Per tant, els seus pocs diputats poden donar suport a Illa sense rubor i justificar-ho en defensa del valor més alt que els uneix a tots: la Unidad de la Patria. Cs hi perdrà bous i esquelles, però això tampoc li impedirà fer un Valls-2 per evitar que l'independentisme segueixi governant, doncs tot el que fa olor de català els repugna. Els Comuns s'hi posaran bé, evidentment, com va fer la Colau, que sempre fa veure que es posa de perfil quan es tracta de les qüestions nacionals catalanes, però a la pràctica sempre tomben cap a la mateixa banda. I el PSC fent de pal de paller per tornar Catalunya al camí "constitucional". Per la banda independentista, Junts i Esquerra són els que hi tenen més a perdre. O sigui, ja cal que s'espavilin i deixin de tirar-se pedrades els uns als altres, com si això els aportés res de positiu. Pel que fa a la CUP, ai la CUP, són tan purs que ara es fan oposició a ells mateixos oposant-se a la pobra Dolors Sabaté. La CUP, com sempre, és garantia d'esterilitat perquè és capaç d'impedir, per puresa, l'elecció d'un president independentista. I si no que li preguntin a Jordi Turull.
  140
  256
  Respon
   Sort en tenim de les CUP, fan neteja de processistes i corruptes!!! 25/01/2021 1:05 pm
   Van enviar a la paperera de la història a Miss Catalunya. Després que Fuigpelmón suspengués la DUI en segons i fugis van quedar escaldats de veure el prUcessisme corruptgent, normal que no votesin a Turull que és 'más de lo mismo'.
  Narcís 24/01/2021 12:43 pm
  Ras i curt : a qui se li ha ocorregut que les eleccions del 14F donaran avantatge al PSC , ço és, al partit ensems amb resta de partits espanyols o anticatalans per excel·lència de la violència de franc i covarda fora mida l' 1O ? al partit unit per una aliança d' interessos espuris amb els de fora per a fúme'ns un 155 fora de lloc d' allò més ? al partit que dóna suport o no bada boca de la persecusió que sofreixen munt de ciutadans/ conciutadans pel sol fet de voler donar sa opinió tot votant ? al partit que troba bé poder judicial faci i desfaci al seu antull qualsevulla cosa determinada per la sobirania popular o Parlament català àdhuc suspendre, inhabilitar i mateix penalitzar representants democràtics sense base jurídica de cap mena ? . . . . . . . . . A l' inrevés , com més aviat es facin les eleccions, més aviat veurem com Govern legítim, legal i lícit desbancat i suplantat per l' estat fa 3 anys , serà votat en demesia pel poble català , tot plegat, JxCat i qui vulgui afegir-s'hi ! PD : el virus ? qui sap quan.. ni com .. ni de quina manera .. deixarà de ser , així doncs, deixem-nos-en d' orgues i certifiquem la majoria independentista de Catalunya el més aviat possible ( única eixida que ens hi ha deixat aquest estat per a nostra supervivència, pervivència, vivència com poble a territori propi , tot plegat, nació ! ) ! Nota : no ens volen ? ens n' anem i .. cadascú a ca seva i Déu a la de tothom !
  58
  91
  Respon
   Saps que passa Narcís? 25/01/2021 1:14 pm
   Ningú es vol unir a Junts x Sou, portan 10 anys al timó donant voltes a Ítaca sense entrar a port quan surt la oportunitat. No hi ha cap "independentista de veritat" que prefereixi prUcessar cap enlloc a obtenir la llibertat de Catalunya.
   Ramon 24/01/2021 3:34 pm
   Ras, potser.
  GROC 24/01/2021 12:40 pm
  Quina pena fan els que esperan o volen el tripartit , mes ignorancia no la poden presumir. Tontos, ignorans ,manipuladors o sicaris a sou
  133
  126
  Respon
   Als sicaris i grocs del TRIPARTIT DELS NAZIONALES d'españa 24/01/2021 1:24 pm
   Sanchisme pur i dur, tripartit pur i dur, junquerisme pur i dur. ERC.PSOE-COMUNS esquerres MOLT ESPANYOLS. Son el que son ESPAÑA.UNA I DEL SANCHEZ
   91
   109
   Respon
  ERC, el punt final de Catalunya 24/01/2021 12:28 pm
  Muntar un tripartit 3 es facil i el pobre noi en Pinxo Rufian ja ho va fer molt bé regalant un GOBIERNO.155 A ESPAÑA pel genocidi dels catalans, i va quedar firmat que el TRIPARTIT 3 ERA UNA REALITAT amagada, com ja va fer el traidor, gandul, curtet, tricornià, carallot, CAROD-ROVIRA, que tothom coneix com Judes d'erc, i que va convertir ERC en la marca blanca i putrefacta del PSOE-GAL.MARAGALL. Temps de mentides, temps del farsant Junqueras de Ferrovial, un estafador espanyol, que amb l'illa i la colau, SENTENCIARAN A MORT A CATALUNYA
  118
  186
  Respon
  Ramon 24/01/2021 10:49 am
  Déu me'n guard de defensar gaire Tarradellas (i infinitament menys encara els tarradellistes), però pretendre que Espanya és una monarquia per causa seva és de delirium tremens.
  50
  76
  Respon
  Ginesta 24/01/2021 10:38 am
  Tot plegat és la votació per una autonomia d'E. (Terradellas va renunciar a la república i va ser cavall de Troia de la monarquia aquesta) Sigui qui .sigui qui governi la seva autonomia, la vocació de llibertat de Catalunya persistirà i tindrà motius per créixer . ENCARA HI HA COMBAT !!
   Gali Boadella Montserrat 24/01/2021 5:45 pm
   Si Ginesta, encara hi ha combat. Les independencies a tot el món son processos de llarga durada. I les fa el poble, o sigui la gent del carrer. Els partits politics no estan fets per dirigir independencies. Estan fets per guanyar elecciones i seure a dirigir (o sigui, a la poltrona tot el temps que puguin). Es un fet. Lo mes important es que els catalans no perdin de vista l´objectiu. No sempre es va depressa, a vegades hi ha temps que semblen perduts, pero no ho son, perque es poden veure i analitzar les debilitats de l´enemic. En aquest cas Illa es un exemple mes de la seva desesperació. Posar al davant del PSC desde Madrid un home tan irrelevant com Illa vol dir que no tenen gaire munició. La seva sobreexposició mediatica es foc d´encenalls, i mostra el que es, un mediocre.
  d'error en error fins l'error final. 24/01/2021 10:22 am
  Em temo que l'error de càlcul ha estat novament d'ERC. Guanyarà Illa apelant al vot útil de votants de ciudadanos i ens trobarem davant ajuntament de Barcelona 2. ERC haurà d'acabar donant suport al PSC amb Illa com a President per no ser titllada de votar a les dretes. Tot per no anar units i guanyar clarament les eleccions amb una postconvergència més social que mai i deixar l'espai més a l'esquerra per la CUP de Sabaté. Gran error ? de Junqueras.
  104
  214
  Respon
   Tot per no anar units ???? 25/01/2021 1:27 pm
   Quan la unitat s'aconsegueix amb xantatges i trencant la paraula donada d'eleccions inmediates després del 9N com va fer Miss Catalunya, res pot sortir bé. Ningú tornarà a confiar en els processistes i corruptes que van pujar al carro indepe quan va sortir a la llum la corrupció que hi ha a la gran Famiglia Corruptgent.
   postconvergència??? 25/01/2021 1:21 pm
   Son les mateixes cares de tota la vida Corruptgent, els que portan 10 anys prucessant cap enlloc mentres cobran. La cagada final va ser suspendre la DUI en segons i fugir, tota una declaració de principis!
   Ramon 24/01/2021 3:38 pm
   Cony, precisament per això s'han rebotat! Perquè els han canviat el guió de la pel·lícula a mig rodatge! ERC continuava amb el pla del sopar de Can Roures (tripartit amb Govern ERColau i els sociates a l'ombra) i ara els sociates volen un tripartit de format clàssic.
   42
   102
   Respon
    Ramon 24/01/2021 11:12 pm
    Els sicaris del tripartit em tenien mosca. I els meus negatius? Menys mal: ja hi són. Veig que simplement estaven de cap de setmana. Per un moment m'havia pensat que alguna cosa no l'hauria feta o dita bé. O, pitjor encara, que no els hagués fet cap mal.
  Lisa 24/01/2021 9:53 am
  Crec que els mitjans, més que picar l'ham, es deixen omplir les butxaques! Per altra banda tots aquests partits amb sucursal a Catalunya, tenen uns representants tan mediocres, com els espanyols...el que a l'Espanya profunda, ja els hi està bé aquest nivell... però aquí ni la baldufa ballaruca, ni el enterramorts ens fan paxoca...i les enquestes estàn manipulades per fer-nos pensar que votar PSC, es el que farà la majoria...gran error fer cas!! Aquí partits de casa!! No ens deixem manipular que és el que volen..i si no mireu qui està disposat a ajudar-los..VOX (els franquistes, que haurien d'estar a la presó)
  Tranquil, Sr. Voltas 24/01/2021 9:34 am
  A ERC li interessa. Li interessa poder liderar Catalunya amb el nou Tripartit, ERC-PSC-COMUNS. Poden, inclòs, repescar al que ja va fer president el Sr. Carod-Rovira, l'expresident-assessor MH Montilla.
  99
  163
  Respon
  fat boy 24/01/2021 8:55 am
  Segur que tots els que treballen a l'hostaleria, espectacles, botigues, etc, sortiran a votar al Ladilla com un sol home.
  Francesc 24/01/2021 1:15 am
  És ben cert i potser no s'acaba aqui, estem en un fangar dificil de sortir, a curt termini els problemes s'amunteguen i no el PSOE. Espanya necessita imperial i imperiosament que la Generalitat caigui en mans PSOE. Encara que tothom faci veure que no passa res, passen moltes coses, l'economia està fatal i les prevision pitjor i s'hauran d'adjudicar 140.000.000.000€ i potser s'hauran de proposar, decidir i adjudicar a algú i l'estat espanyol (tot) no es pot permetre de tenir la criada respondona que no hi estigui d'acord o que el què s'apliqui no sigui suficient. El todo atado y bien atado, no és suficient s'ha de lligar molt més, encara. Això és molt serio
  Ramon 23/01/2021 10:56 pm
  Per cert, el "PSC" ni ha errat ni ha encertat res perquè el càlcul l'ha fet el PSOE.
  119
  33
  Respon
   Teix 24/01/2021 8:50 am
   No sabia que fos un partit diferent. Abans, sí que ho era i era catalanista fins que el PSOE el va desfer i va aterrar a la nostra terra, Pere Navarro (crec que el pare era independentista!), Illa i cia entre ells. Els fidels als seus principis van deixar el PSC, que tant important havia sigut per Catalunya, i la majoria es van passar a ERC. Al capdavall ni el Navarro va ser de profit pel PSOE i, a manca d’altres candidats, van trobar en Iceta el penell que els calia... pel que manessin
    Ramon 24/01/2021 10:52 am
    No, Teix. No és un partit diferent. Qui sembla que s'ho cregui és l'articulista. "PSC" és el nom que rep la sucursal del PSOE. Probablement la sucursal més indigna, la més servil de totes. I jo dic que la decisió de llançar-nos en paracaigudes el Menistro de la Mort no l'ha presa pas la sucursal ans la seu central sociata.
    34
    38
    Respon
     Nomar 24/01/2021 6:16 pm
     El ministre de la mort, quin nom més cínic i de baixa volada, com tu Ramon. Aquestes deduccions fàcils i partidistes son pròpies del populisme. És clar que qualsevol esdeveniment es pot gestionar més o menys bé o més o menys malament però amollar això de la de la "mort", com qui no vol la cosa, és d'un nivell molt baix.
     43
     19
     Respon
      Ramon 24/01/2021 8:58 pm
      Ep, que jo no he escrit pas Ministre de la Mort! He escrit Menistro de la Mort. Menistro, en homenatge a Ramon Barnils. L'expressió està fent fortuna -és obvi que no he set l'únic a pensar-la, em sembla feliç, encertada, no pas la que també corre d'"enterramorts". Aquesta, no, veus? Enterramorts entenc que està ben intencionada però no és gens precisa.
      1
      42
   Aa.c.m.2037 24/01/2021 8:47 am
   Son la mateixa merda "ecspagnola"
    Ramon 24/01/2021 9:31 pm
    No cal ni dir que, per infinitament menys, ells, les esquerres sucursalistes amb tots llurs mariatxis, ells, dic, per infinitament menys i a les primeres de canvi ja t'engalten directament "ASSASSÍ!". Ai, no, perdó, volia dir "ASESINO". Amb aquella cadència ("A-SE-SINO"). S'ha de ser d'un cinisme descomunal, que qui ha armat la que en el passat ha armat per autèntiques xorrades comparatives, ara ploriquegi davant una monstruositat així. "Tohom comet errors", deixa anar aquest sicari. LA PITJOR I MÉS MENTIDERA GESTIÓ MUNDIAL DE L'EPIDÈMIA.
  Ramon 23/01/2021 10:55 pm
  Si poden fer tupinada directa, la faran.
  La funció de l'enterramorts 23/01/2021 10:49 pm
  L'enterramorts es només un pobre dimoni amb cadavers a l'armari, el veritable perill prové del Sanchez, el Trump espanyol, que menteix tant com parla, que es capaç de qualsevol cosa per aconseguir el poder. L'enterramorts seria només un titella del PSOE i el règim del 78.
  159
  151
  Respon
   Gerko 24/01/2021 7:22 pm
   El teu llenguatge si que és d'un vulgar Trump o Bolsonaro i no aporta res de bo. Els que ho barregeu tot, vol dir que o no en teniu ni idea o voleu dissimular el vostre populisme infame i poca-solta. Si titlles Sánchez de Trump aleshores no sabem que seran per a tu els veritables seguidors i imitadors espanyols, o nostrats que també n'hi ha, de Trump.
    Ramon 24/01/2021 9:38 pm
    Els que titllen de "criminals" les gestions de la crisi dels governs que no són d'esquerres ploriquegen que del Menistro de la Mort, responsable de la pitjor gestió mundial, se li digui "enterramorts". Jo tampoc no trobo bé l'expressió "enterramorts", perquè li lleva responsabilitat al candidat del PSC. Dir-li "enterramorts" és com si els morts se'ls trobés i només els hagués de donar sepultura, o sigui com si ell no tingués la màxima responsabilitat en la catàstrofe.
     Ramon 24/01/2021 11:38 pm
     Manoi, com els cou als quinquis de Nicaragua la feliç expressió "Menistro de la Mort". M'ho apunto per emprar-la encara que s'estigui parlant del Festival d'Eurovisió.
      Ramon D 25/01/2021 11:14 am
      Soc independentista i segurament votarem la mateixa llista electoral, ves-ho a saber, però el teu llenguatge, els teus insults, les teves paranoies i el teu aire de bufat fot basarda. A sobre ets un pesat.
  Antoni 23/01/2021 8:58 pm
  Tinc els meus dubtes. Crec que molta part de l'electorat té poc esperit crític i es deixa portar per impulsos. El candidat popular és fàcil de vendre el primer cop. Per properes conteses ja en buscaran un altre.
  48
  11
  Respon
   llengua 24/01/2021 6:45 pm
   Jo en tinc dubtes.
   Llengua 24/01/2021 6:23 pm
   En català no hem d'estar recordant de qui és, son o pertanyen les coses de les quals parlem. Si dius tinc dubtes, tothom entenem que "son teus". És com en els programes del temps diuen ha nevat a la "mateixa" ciutat de Tarragona, si diem ha nevat a Tarragona, o a la ciutat de tarragona, prou que ho entenem. O quan llegim que ens diuen d'una persona a "la seva edat", si parlem d'un persona concreta ja ho sabem que ens referim a l'edat de la persona en qüestió. Els calcs del castellà solament porten a l'empobriment i directament al catanyol lamentable.

Nou comentari