El tripartit que Junts desitja

"De prevenir-nos d’un pèrfid tripartit a intentar fomentar-lo per poder denunciar-ne l’espanyolisme i la traïdoria"

Durant la campanya electoral del febrer passat, Junts per Catalunya es va fer un fart de pregonar la profecia d’un nou tripartit: “si sumen, pactaran”, repetien a cada debat i a cada míting. Mesos després que els resultats mostressin que els números d’aquesta opció, la de reeditar l’acord de govern de l’any 2003, superaven la majoria absoluta, s’ha pogut comprovar que no s’ha plantejat en cap moment de les negociacions la possibilitat de fer-la realitat. O bé des de Junts es mentia sense rubor, si pensem malament, o bé, essent benèvols, diríem que es van equivocar de totes totes. En una de les múltiples giragonses negociadores de Junts, una de les condicions exigides per cedir –només- quatre vots al candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat era que s’incorporessin els Comuns a l’acord per, tot seguit, vociferar que aquest pacte no seria independentista i que no comptessin amb els seus dos parells de vots. 

Aquest exemple il·lustra fins a quin punt de demència s’ha arribat a la política catalana: de prevenir-nos d’un pèrfid tripartit a intentar fomentar-lo per poder denunciar-ne l’espanyolisme i la traïdoria. Mentrestant, alguns seguidors de l’espai postconvergent es manifestaven davant la seu d’ERC desitjant, amb els seus sinistres càntics, la putrefacció de Junqueras a la presó. Amb aquestes maniobres estrafolàries podem intuir que hi ha sectors molt importants de Junts, segurament els més decisius a dia d’avui, que tenen ganes de fer saltar pels aires qualsevol possibilitat d’entesa independentista. El suposat “tripartit” o qualsevol altra aliança que reposés més en l’eix social que en el nacional els aniria de meravella i per això ho desitgen: ja no caldria donar cap explicació sobre la derrota electoral, ni hi hauria necessitat d’haver de fer autocrítica. Tot quedaria reduït a una traïció orquestrada contra els representants legítims de la nació, expulsant a l’independentisme d’esquerres, tant a la CUP com a ERC, del patriotisme genuí. 

És clar que a còpia d’anar tensant la corda és més factible que s’acabi aconseguint una repetició de les eleccions que no pas una reedició del tripartit. Els estrategs de Junts -si és que n’hi ha ara mateix- no sé quina idea tenen al cap exactament –si és que en tenen alguna- però des del meu punt de vista unes noves votacions només poden desembocar en tres escenaris. El primer és que ERC repeteixi victòria i que Junts torni a quedar per darrere i, per tant, les eleccions només serveixin per certificar definitivament el canvi de tornes i per esborrar definitivament les excuses referents a l’escissió del PDeCat i a la suposada competició desigual sense drets electorals. La segona possibilitat és que Junts quedi lleugerament per davant d’ERC i necessiti els seus vots per a la investidura del seu candidat o candidata. Amb quin pretext podrà demanar un suport que ha negat als altres tot just unes poques setmanes abans? Finalment hi ha l’opció més lamentable i patètica que seria la del malbaratament de la majoria independentista, després d’una victòria de l’unionisme. Si això passés, no seria tant per l’esvaïment de les conviccions dels independentistes, sinó per la desmobilització del seu electorat, fart del bloqueig i la imatge deplorable dels seus representants. No pot engrescar a ningú un moviment forçadament immers en baralles estèrils i lluites de poder.

En el millor dels casos aquests escenaris demostrarien que les noves eleccions no haurien servit absolutament per a res, només per tornar a caure en un altre bloqueig. En el pitjor, la nova convocatòria només hauria servit per acabar derrotats per obtusos, és a dir, per burros. 

Comentaris

    De Mossen a Monaguillo de España, RIP A LA INDEPENDENCIA 15/05/2021 12:15 pm
    Enterrar la Independencia la gran obra del MONAGUILLO JUNQUERAS DE ESPAÑA.UNA. Gracies ERC.SANCHEZ.155
    No cal ni argumentat-ho 15/05/2021 11:40 am
    ERC = Escòria Renegada de Catalunya
    Groc 15/05/2021 11:09 am
    De brètols n’hi han a tots els partits, qui va fer el crit devant la seu d’ERC contra Junqueras n’és un i elSergi d’ERC que va dir tranquilament fill de puta a Puigdemont n’és un altre. ... I d’exemples, a cabassis
    Secundí 15/05/2021 11:07 am
    L'opció de tripartit que vostè planteja, sr. Andreu Pujol, és errònia. La possibilitat de tripartit s'hagués produit si ERC, PSC i Comuns o CUP haguessin tingut majoria absoluta però amb la CONDICIÓ que ERC hagués estat el partit majoritari i hagués pogut reclamar la presidència de la Generalitat. A ERC ara se li plantegen dues opcions: El tripartit amb PSC sense la presidència (opció descartada) o qualsevol altra suma on tingui la presidència. I serà aquesta segona opció la que triarà per tindre la presidència de la Generalitat. Així de simple.
    Illa, no vols de vicepresident al poca cosa Aragones de Ferrovial? 15/05/2021 10:36 am
    Tripartit i ferrovials, l'españa querida del mossen
    Georgina Rodes 15/05/2021 6:40 am
    El junqueras ja hauria fet el tripartit per españa.una si el FIGA.FLOR Aaragones hagues guanyat, pero tothom sap que Illa ha guanyat i es molt mes bo que el figa.flor. Junqueras es esquerra comunista, un maduro catolic , que nomes sap odiar com bon capella que es. Mentre erc sigui junqueras, españa esta mes contenta quemai, des del Conde Godó al Sanchez.155, principals avaladors de l'independentisme cope del unqueras.es
      Maria 15/05/2021 9:29 am
      Ben trobat EL FIGA-FLOR ARAGONES, no hace falta decir nada más
      Dona!!! 15/05/2021 7:44 am
      Per figaflor costa superar al poc honorable que va suspendre la DUI en segons i va fugir. Ha tornat a prometre tornar?
        Dona pesada i que vota al panxut 15/05/2021 10:39 am
        El figa,flor Aragones es pansirà aviat, i mai serà figa.
        baldiret 15/05/2021 10:33 am
        ara no has estat g aire encertada
    Salvador Bonet 15/05/2021 12:22 am
    Quina pena en fan aquests arguments en contra Erc. Per sort, crec que la majoria de votants independentistes no pensa així, sinó que el que volen es respecte i consens. Vaig votar JxC, donant per fet que si quedava davant d'erc, Laura Borras, seria presidenta de la Generalitat, amb els vots d'Erc com han fet sempre des de l'inici del procés, però el que no em puc creure es que seguen l'Aragonés que ha quedat davant, ara JxC li negaria el vot.
    132
    131
    Respon
      Cavaller pallares 15/05/2021 12:04 pm
      Perdona, penso que vas confos, qui ninguneja es ERC al que han votat el 52% de catalans que volen independència ara, no d'aquí a 20 anys. Erc vol un xec en blanc, vol una Catalunya massella per aconseguir que en Junqueras sigui indultat (santa innocència), no ha tingut cap intenció de pactar amb Junts, no hi vol governar, i si no ho veus tens un greu problema de miopia política.
      Mentida! 15/05/2021 11:28 am
      El suport d'ERC sempre ha estat a canvi de conselleries importants (les que maneguen els calers), i de ningunejar al president, com han fet amb el M.H. Torra. Ara que les tornes han canviat no volen cedir aquestes mateixes conselleries, volen seguir manegant els diners del fons europeu, i exigeixen una presidència sense tuteles, que ells mai han respectat. Aquí rau el problema de les negociacions, a més de l'objectiu de la independència. No pas en què JxCat negui la presidència a Aragonès.
    No diguis més bajanades @Som el 90.18 %, y parió la abuela 14/05/2021 10:24 pm
    Els resultats de l'1-O de 2017 són inventats: no hi va haver ni cens ni garanties en el recompte de vots. En les eleccions d'aquest any 2021 es van comptabilitzar 2.869.070 vots (bastant més que al pseudo-referendum de l'1-O; aquests vots inclouen els nuls i els en blanc) i ERC + Junts + CUP van obtenir 1.358.909 (molts menys que els "SI" del pseudo-referendum de l'1-O); els vots extraparlamentaris són gairebé menyspreables. Els percentatges te'ls fas tu, oh gran tordo.
    Vendetta 14/05/2021 10:19 pm
    Paraula de botifler, tenim una corda per tu busket un pont rata llefiscosa defensor de processista
    joandomenec 14/05/2021 5:53 pm
    No havia llegit mai els articles d'aquest periodista (?). Amb un n'he tingut prou.
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 14/05/2021 12:51 pm
    El senyor Pujol (l'Andreu eh ! Que és molt d'esquerres perquè és d'ER, no com en Jordi ).. Doncs el senyor Andreu Pujol s'ha fet un embolic, segurament perquè no ha llegit prou bé l'informe del "Centre de Manipulacions Sociològiques" del PPSOEMOX. El que diuen aquests senyors del "Centro" és que som els catalans els que volem el tripartit i que és el maleït Puigdemont el que insisteix en voler fer la independència
    394
    458
    Respon
      Un altre que no ha anat a estudi 14/05/2021 2:17 pm
      No has pas estudiat matemàtiques a l'escola pública catalana, oi?
      120
      109
      Respon
    TRANQUIL 14/05/2021 12:42 pm
    Avui el ramat tots contra Andreu Pujol Quan escriu Cotarelo , tot el remat a favor
    69
    135
    Respon
      Si noi, 14/05/2021 2:15 pm
      reflexa les prioritats i el coeficient intelectual del votant de Junts x Sou o només dels becaris (com Ramon el fatxa) que comenten per aquí?
      50
      105
      Respon
        Pep 14/05/2021 3:39 pm
        Los traidores no escriben la Historia.
    Comentaris 14/05/2021 12:41 pm
    Publicar opinions d'A.PujolMas dona peu a molts comentaris. Pel que es pot llegir Erc no hi guanya res, al contrari. Però si no tenen ningú més... Jo quan el veig de comentarista a Tv3 tanco la tele. Allà l'hauria d'aguantar i no podria respondre.
    GROC 14/05/2021 12:40 pm
    Els juntaires aqui opinadors , son mol abduits per els cans de sirena dels sempra inmillorables ex i nous dretes catalanes. Doneu les gracies han Ramon ,l'anima espiritual des da el Pujol fins ara
    44
    121
    Respon
      Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 14/05/2021 12:55 pm
      Groc (amb una banda roja a cada costat) canvia de traductor automàtic, collons ! que se't veu molt el llautó i l "imperio" se'n ressent
      130
      167
      Respon
        Vaja 15/05/2021 7:53 am
        Els que van pujar al carro indepe quan es va destapar la corrupció que arrosegan fa 40 anys, els que regalan la Diputació de BCN al PSC, els que van suspendre la DUI i van fugir, els que han putaramonejat 3 mesos per haver perdut el timó, es creuen ser el únics indepes? Demà m'afeitaras!
    Ramon 14/05/2021 12:07 pm
    Figurava que ERC era independentista. I figurava que Convergència no. Però prou que hem vist que totes dues coses eren mentida. To the parrot!
    100
    10
    Respon
    Ramon 14/05/2021 12:05 pm
    Aquest antipujolista ens parla d'"espai postconvergent". Per aquest antipujolista, com per tots els antipujolistes, per tots els anticatalans, "Convergència" és quelcom dolent, negatiu. Entenc, per tant, que si promoure aquella TV3 era dolent, els bons deurien ser els sociates que la volien impedir i tant i tant la combateren. Si promoure unes loteries catalanes era colent, els bons deurien ser els sociates que tant i tant van sabotejar-les. Entenc, per tant, que si intentar el redreçament nacional malgrat la llosa de la Constitució era quelcom dolent, per ell, per aquest antipujolista, els bons deurien ser els sociates que van aplicar la LOAPA. També entenc, que si els convergents que denunciaven l'espoli fiscal era quelcom dolent, els bons deurien ser els sociates que ens espoliaven. Tot això, i mil coses més, tot aquest bagatge, tota aquesta merda, és atribut de l'escòria anticonvergent. Escòria que inclou una ERC que en algun moment del tombant de segle fou abduïda i posseïda pel maligne.
    101
    18
    Respon
    Ramon 14/05/2021 11:48 am
    ERC va sabotejar sempre la unitat que tant necessitava Catalunya per la independència. I ara té la santa barra de pretendre la unitat que tant necessiten ells per la traïció. Volen trair sense quedar retratats. Volen trair sense pagar-ho. Volen trair però arrossegant Junts per Catalunya a la traïció. La unitat, miserables, era abans, que calia per la independència. I ara continua calent però per la resistència. No pel que vosaltres, traïdors, ho preteneu.
    146
    103
    Respon
    Narcís 14/05/2021 8:41 am
    A) L' autor pensa tractar amb ' espanyolets mil del carrer ' ? B) Verament aquest escrit és ' paradigma ' del que vol dir girar la truita/ paella/ mitjó ! C) ambdós digueren no tractar amb PSC que no vol dir JxC se' n refiés ! D) la pregunta és que hagués fet ERC si Junts tingués mínims escons ( així com ERC força més que PSC ! ) ! I E ) com pot parlar amb tanta tranquilitat ERC d' ECP, quan qualsevol se n' adona del peu que calça aquest darrer ! PD : mai per mai un independentista de debò s'hi agafarà a l' abstenciò .. no pas mentre el Govern legal desbancat prevaricadorament per l'estat, continuï lluitant defora amb l' arma de sa voluntad, amb l' arma dels tribunals de la UE !
    82
    16
    Respon
      Psiquiatra del Sr. Narcís 14/05/2021 9:22 am
      Recordi pendre la pastilleta de bon matí, abans d'escriure...
      46
      76
      Respon
    De debò que al·lucino mandonguilles 14/05/2021 8:35 am
    Últimament al·lucino al veure opinions abans respectades amb una incongruència total per arribar a unes conclusions buscades des d'un principi sense cap base que ho justifiqui. Segons vostè, Pujol, la culpa d'un tripartit d'esquerres seria de Junts (???) (li recordo que Carod-Rovira té com antecedent haver fet president Montilla). I segons vostè, Pujol, els manifestants davant de la seu d'ERC eren de Junts. Estava vostè allà i va demanar-los el carnet?.
    158
    57
    Respon
    Un lector 14/05/2021 7:34 am
    Bon article, explica molt bé on estem i les incongruències dels junters, han perdut el nord. Es el que passa quan perd un partit dirigit per un boig amb complexe de Napoleó des de la distancia.
    54
    175
    Respon
    Tela 14/05/2021 12:16 am
    Sr Pujol, ERC s'ha guanyat aquets adjectius i retrets ella soleta. Pocs dubtem ja de que son traidors.
    238
    49
    Respon
      Pocs? 14/05/2021 9:24 am
      ERC+CUP=42 escons, Jx€=32 escons
        odisea 14/05/2021 2:38 pm
        Te los regalo,para acabar junto a psc,comuns y vox,no estaremos los de Junts.
        Ramon 14/05/2021 11:57 am
        Segons ERC, el que ells anomenen "espai postconvergent", "neoconvergent" o directament "kumbaryènsia am un altra nom", en relació amb el 2017 ha augmentat llur avantatge en vots sobre ERC. I això que tots els poders del sistema, tota la guerra bruta, totes les marranades i vés que no hi hagués hagut tupinada directa, anaven en favor dels tres del tripartit i contra Junts per Catalunya. Ara imagina't d'haver votat en condicions democràtiques!
    ernst 13/05/2021 11:21 pm
    Salvador, perquè li publiques coses a aquest home?. Estan fent mèrits per a que et llogui Moll?
    115
    1
    Respon
    Ramon 13/05/2021 11:00 pm
    Oh i és clar, que les tres putes, ai, potes, potes, les tres potes del tripartit haurien sumat si haguessin pogut. Però això estava tan clar i els perjudicava tant que, per negar-ho, van signar en plena campanya un paper que ara els crema als dits. Sobretot quan hi sumem els resultats electorals. Els resultats electorals els són diabòlics. Ho diguí la nit electoral mateixa.
    94
    56
    Respon
    Cegessa 13/05/2021 10:54 pm
    Un títol alternatiu podria ser "L'indult que ERC súplica"
    105
    69
    Respon
      un altre mentider, deu ser corruptgent que diuen blanc i fan negre 14/05/2021 9:30 am
      ERC demana i ha dit sempre que vol l'amnistia. Es veu que les consignes corruptgents segueixen sent mentides, com quan el boig de Waterloo va prometre tornar i encara l'esperem.
      48
      100
      Respon
    No t'esforcis, Andreu, no enganyes ningú! 13/05/2021 10:40 pm
    Deu ser per això que dius que Pere Aragonés ha anunciat un gorvern "en solitari" amb el suport dels Comuns (és a dir, del gobierno de Madriz, és a dir del PSOE/PSC) al mateix temps que Oriol Junqueras ha anunciat en un article a "El Periódico" que ajorneu la independència a la pròxima generació (20 anys) en busca d'un acord amb el Gobierno de España-IBEX, amb l'esperança de rascar alguna engruna dels fons europeus, i a la vegada que la ministra espanyola Yolanda Díaz i el portaveu d'ER Gabriel Rufián han proclamat cofois en un solemne acte conjunt a Madrid un acord d'estabilitat del Gobierno de España i, per tant, del règim que ens ens anorrea... Massa preparat, us heu descobert, se us ha vist el llautò i el que s'amaga darrera de la "Taula de Diàleg, Rendició i Desmobilització" conjuminada entre ER, PSOE i Comuns/UP per "desinflamar" el personal i assegurar la permanència dins Espanya.
    220
    1
    Respon
      Desmobilitzar, es el que fan comentaris com el teu 14/05/2021 9:34 am
      No has paït la derrota, ves a plorar a Waterloo i que't moqui el batxiller boig.
      75
      64
      Respon
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 13/05/2021 10:17 pm
    Aquesta si que és bona. Ara el tripartit no només serà culpa de JUNTS sinó que, a més, JUNTS el desitja. Llegeix una mica i no escriuràs tantes rucades, noi: https://consellrepublica.cat/comunicat-del-consell-per-la-republica-3/
    180
    55
    Respon
      Matemàtiques 14/05/2021 9:35 am
      Tu de números ens saps poc. Vas fer lletres? No tens l'ESO? Deu ser que no vas estudiar a la escola pública catalana...
    Georgiana 13/05/2021 10:08 pm
    No s'amoïni Sr. Pujol, qui vol el triparti és ERC, però no serà. Simplement perquè el Sr. Illa té l'encàrrec d'en Sanchez de ser President i això el tàndem Junqueras/Aragones no ho permeterà (ho potser hauria d'haver escrit l'ego d'en Junqueras no ho permeterà). La traïdoria és d'ERC, durant la campanya electoral ERC es presentà com a independentista. Perquè vàreu dir lo d'esperar de 10 a 20 anys per a fer una Catalunya "millor" desprès de les eleccions??? On ha quedat lo d'ampliar la base? Que Junts no són prou base? Que hem d'arribar al 50%. En som 52%. En Junqueras (el 2013) "Doneu-me 68 diputats i proclamo la independència". En tenim 74. Mireu, la taula de diàleg us la recomano a vosaltres (CUP, Junts i ERC). I de veritat això ja no va de desitjos, això va de necessitat, de vida o mort.
    251
    28
    Respon
      Taula de diàleg els corruptes processistes? 14/05/2021 7:42 am
      No en saben de dialogar, només saben imposar tot i ser els perdedors. L'últim pallasso de President, Torra, tampoc el vam votar, va ser triat a dit per l'anterior com si fos un Borbó. Cada dia s'assemblem més a una monarquia bananera com la que hi ha a espanya que a un partit democràtic europeu.
    baldiret 13/05/2021 9:59 pm
    Andreu Pujol Mas fas trampa, mai m'he sentit més menyspreat, tant o més com quan en Pujol deia i redeia "amb els comunistes nooo! Són les gents d'Esquerra els que amenaçaven i menyspreaven tots els votants de Junts, qualificant-los de dretes, no fotem, no fotem, I deixant-se estimar pels sociates i els comuns. Quan de mal i com s'encomana aquesta mena de malura...
    187
    17
    Respon
    Ei nano, para el carro! 13/05/2021 9:55 pm
    1) ERC va dir per activa i per passiva que volia els Comuns al Govern ja abans de les eleccions 2) Si el PSC hagues tret menys diputats potser ERC ja hi estaria pactant, però no ha sigut així i ara Illa tindria dret a ser ell el president en el cas de un tripartit, cosa que ERC no vol ni pensar. ERC vol la presidència com sigui 3) El que a ERC pensaven era que Junts no obtindria els diputats que ha obtingut (sobretot per allò del PdCat i etc) cosa que els hi ha trencat els ous a la panera, i ara han de fer veure que hi pacten, quan en realitat imposen 4) Dir que Junts vol el tripartit per poder-ne dir desprès infàmies és delirant, diria paranoic.
    224
    24
    Respon
      Ultim partit català que ha pactat amb el PSOE: 14/05/2021 7:45 am
      Junts x Sou va regalar la Diputació de BCN a la també investigada per corrupció Nuria Marín, havent guanyat ERC.
        Ramon 14/05/2021 11:59 am
        Era la menys dolenta de les opcions. I ERC s'ho tenia més que merescut.
    Daniel 13/05/2021 8:36 pm
    Aquests d'ERC es van omplir la boca d'independentisme quan Convergència era a el comandament de la Generalitat i ara de pau i amor per als que van venir a apallissar als nostres avis. Ho sento però jo aniria a unes eleccions abans que sotmetre a un nou govern autonomista-monàrquic, perquè l'autonomia és ser monàrquic per molt que es negui.
    197
    30
    Respon
      Ramon 13/05/2021 11:05 pm
      Només cap el final, Daniel. ERC va trigar 60 anys!, a dir-se independentista. Exactament el doble de temps que Convergència. Però, sí, ben cert, quan deixada enrere la bifurcació i un cop ja posseïts pel diable que va cobrir-los els números vermells, un cop ja abduïts per l'enemic, pel PSC, llavors ja sí. Llavors ja tot era tenir la paraula independència a la boca per dissimular que tenien la xorra sociata al cul. Li retreien a Convergència just el contrari que li retruen ara a Junts per Catalunya. Llavors insultaven per no proclamar la independència d'avui per demà. I ara insulten per negar-se a abandonar-la com a objectiu. O ERC, o Catalunya. Jo, Catalunya.
    Pep 13/05/2021 8:08 pm
    Recuerda... Roma no paga a, traidores.
    Ferran 13/05/2021 8:04 pm
    T'estàs deixant que ERC va dir en campanya que volia si o si als comuns a l'entesa. No es d'extranyar doncs que algú pugui pensar que volien el tripartit. I la segona cosa que t'has deixat és que el PSC va quedar per davant d'ERC cosa que l'impedeix un tripartit on ERC tingues la presidència i tingués la governabilitat. No sabràs, ara mateix, si Junts tenia o no raó. També t'has deixat de dir que hagués passat si la CUP, ERC i comuns no necessitessin quatre vots de Junts. Ho sento no compro un govern independentista amb els comuns. Que no som idiotes!!!
    186
    1
    Respon
    Ricard 13/05/2021 7:34 pm
    En català no solem "desitjar" sinò "voler".
    Realitat 14/05/2021 2:43 pm
    Queda demostrat que Junts no vol un tripartit en l'eix social i en canvi vol un tripartit per la bandera, es molt trist i diu molt tant del partit com de la gent que els vota.
    Comentaris 14/05/2021 9:51 am
    Publicar opinions d'A.PujolMas dona peu a molts comentaris. Pel que es pot llegir Erc no hi guanya res, al contrari. Però si no tenen ningú més... Jo quan el veig de comentarista a Tv3 tanco la tele. Allà l'hauria d'aguantar i no podria respondre.
    Vacuna APM 14/05/2021 9:41 am
    Crec que ja va bé llegir opinions recargolades com les d'Andreu Pujol Mas. És una punxada de vacuna contra Erc. Dosi única, és suficient. Si hi tornen haver eleccions jo votaré en contra d'ells i dels unionistes. I tant!
    143
    2
    Respon

Nou comentari