El martiri del taxi

"Potser la solució al sector del taxi estigui en les respostes que puguin donar els usuaris de les aplicacions d'Uber i Cabify"

Els taxistes de Barcelona, que des de divendres acampen lliurement pel centre de la capital afectant la ciutadania, els turistes i els comerços, han decidit en assemblea mantenir l’acció de protesta. Això suposa que la ciutat seguirà vivint hores de turment, d’afectació de la quotidianitat, a causa de la protesta d’un sector que té el mateix dret que qualsevol altra a fer vaga i a manifestar el seu descontentament i a exigir millors condicions quan es produeixen abusos. Està per veure encara si la seva acció no és també abusiva i per això el Síndic de Greuges ha obert una investigació per vigilar que protesta sigui compatible amb el dret a la lliure circulació.

 

Els taxistes es queixen de la irrupció en el sector dels conductors d’Uber i Cabify. Les seves aplicacions revolucionanen arreu del món la movilitat de les persones en oferir prestacions que un servei de taxi tradicional habitualment no ofereix, com per exemple que es pugui puntuar el conductor o que per avançat es conegui el preu del trajecte i que es pugui pagar a través de l’aplicació, sense ensurts d’última hora. Potser la solució al sector del taxi estigui en les respostes que puguin donar els usuaris d’aquesta mena d’aplicacions. Preguntin als usuaris per què es decanten per aquestes aplicacions i potser trobaran la solució al seu problema.

 

La crisi dels taxistes, que s’ha estès de Barcelona a Madrid en qüestió de dies, revel·la també una gestió de les llicències VTC totalment opaca per part del ministeri de Foment. La confusió en les informacions, que els mateixos taxistes no semblen tenir clares, fa pensar que la incompetència de Madrid en aquest asssumpte recomanaria la transferència de competències al Govern de la Generalitat, com ja ha demanat la portaveu Elsa Artadi.

 

Davant de la decisió dels taxistes de seguir ocupant l’espai públic fins que el govern espanyol se’ls faci cas, seria convenient que qui en tingui la responsabilitat procuri que la protesta transcorri sense ocasionar més problemes a la ciutat dels que fins ara ja ha provocat.

Nou comentari