El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El del tanc i el mecànic de Reus
  • CA

Dilluns vinent farà dos mesos que es van publicar les imatges de dues persones (civils) dalt d’un tanc en què amenaçaven Carles Puigdemont i Pablo Iglesias (a aquest últim el van insultar amb la paraula “cabró”).  Segurament ho recordareu: dos joves al cim d’un Leopard assegurant que estaven “buscant la solució als problemes d’Espanya” i que portaven “70 tones de pur amor i democràcia” per al president de la Generalitat i per al secretari general de Podem. El vídeo, de 30 segons, acabava amb el crit falangista d’ “Arriba España”.

 

El vídeo es va gravar el 8 de desembre a la base militar aragonesa de San Jorge aprofitant una jornada de festa que, sense ser de portes obertes, si era procliu a l’entrada de personal no militar. Quatre dies després es va fer públic.

 

Dimarts vinent farà dos mesos que el ministeri de Defensa va obrir un expedient a dos militars per aquests fets. Compte: no per les amenaces a Puigdemont i Iglesias (que té rang d’autoritat en tant que diputat al Congrés), sinó per haver pujat a un vehicle militar. El titular d’aquesta reacció del ministeri semblava fins i tot reparador perquè es deia que els dos militars que van permetre-ho podrien acabar sancionats. Efectivament l’obertura d’un expedient pot acabar amb un càstig però no necessàriament ha de ser així: la sanció és només una possibilitat. El cas és que, quasi dos mesos després, encara no s’ha resolt aquest expedient i l’Exèrcit no ha comunicat cap sanció al respecte.

 

Dijous vinent farà dos mesos que Carles Puigdemont va denunciar els dos civils pujats al tanc a qui acusa d’un delicte d’amenaces i un altre d’odi. Quasi dos mesos després, aquesta denúncia no ha avançat. Fins i tot la defensa del president ha aconseguit una cosa que no ha pogut fer cap cos policial: identificar un dels dos que ha resultat ser un farmacèutic de Saragossa. No obstant això, la fiscalia no ha pres cap mesura contra els dos joves que van proferir aquestes amenaces. Dilluns farà dos mesos.

 

El cas del mecànic de Reus que es nega a arreglar cotxes del Cuerpo Nacional de Polícia va anar així: els fets van passar el dimarts 30 de gener. El mecànic va comunicar a una agent que no li repararia el vehicle, el dijous 1 de febrer va presentar una denúncia davant dels Mossos sota l’acusació d’odi, el divendres 2 de febrer va rebre la citació judicial i el 7 va haver d’anar al jutjat on, a més, l’advocacia de l’estat havia tingut temps d’estudiar-se el cas i presentar-se com a acusació particular.

 

I ja està, ho he tornat a aconseguir: un altre article sense fer servir la paraula justícia perquè aquí tampoc no l’he trobat enlloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa