Bé, doncs ja hi tornem a ser. Militars espanyols aplaudint, en privat, la necessitat d’assassinar vint milions de persones pel bé d’Espanya. Òbviament, no pel bé dels espanyols, la meitat dels quals serien anorreats, sinó pel bé de la seva idea romàntica i sàdica de nació. En ple segle XXI i a Espanya es parla, sense miraments, d’un genocidi. I no és només el cas d’aquest personatge sinó de tota la cort de militars, exmilitars, jutges i polítics que defensen el feixisme com a model de govern. L’Espanya fastigosa de la tirania. De la imposició. De la violència. Si fos un cas aïllat, un papanates que pixa fora de test o un marginat que diu tonteries en solitari, encara podrien dissimular i fer veure que no ha passat. Però això d’aquest militar és una posició ideològica amparada, de manera més o menys subtil, per un grup social amplíssim. Espanya mai no va fer net amb el feixisme. La dictadura mai no va ser jutjada ni condemnada. L’ultradreta, la visió violenta de la política, la imposició per la força d’una idea, és un terreny de joc acceptable per moltíssima gent en aquest país. No només ciutadans, sinó membres destacats dels aparells de l’Estat. I tot comença en el Rei.

Fa unes setmanes parlava amb el cantautor asturià Jerónimo Granda i em deia que la culpa dels mals d’Espanya és el Rei. El fet que la màxima autoritat de l’Estat sigui una figura imposada per collons, sense possibilitat de canviar-la, genera una mentalitat general antidemocràtica. De la mateixa manera que el Rei pot manar perquè sí, l’alcalde considera que pot atorgar una obra pública a un amic perquè sí, i el policia interpreta que pot colpejar un periodista en una manifestació perquè li dona la gana. La monarquia genera, segons Jerónimo Granda, una cadena de comportaments antidemocràtics justificats per l’existència d’un Rei d’arrel feixista. Malgrat ser una teoria exagerada, planteja un aspecte moral prou interessant i ajuda a interpretar la inèrcia profundament antidemocràtica d’aquest Estat. Molesti a qui molesti, dolgui a qui dolgui, les elits espanyoles tenen una tendència feixista interioritzada. Perdoneu-me que insisteixi en els fets de l’1 d’octubre, però són l’evidència innegable de l’esperit espanyol. Aquesta amoralitat egoista és un llast per la pròpia població, que genera anticossos contra la democràcia. Què han de pensar els ciutadans si veuen que l’Estat actua amb violència salvatge contra un referèndum? Evidentment pensaran que les urnes són perilloses i que la llibertat és un perill si contradiu el poder.

VOX, els militars que demanen un cop d’Estat, les meses de diàleg que es burlen dels independentistes, les condemnes injustes contra músics o líders socials o les detencions injustificades de ciutadans catalans anònims són símptomes d’un país perdut. Una nació amb l’ànima corrompuda pel feixisme. Per la idea que les coses es poden imposar per la força. És tan fàcil com això. En certa manera hi ha la idea, en bona part de les elits espanyoles, que el país es pot modelar sense necessitat de posar urnes. Que així com el Rei mana per collons, també es pot canviar el govern, retenir els catalans, tancar un músic o deixar fugir a Joan Carles I per collons. Aquesta mentalitat que la ciutadania no és realment sobirana sinó un soroll de fons que espatlla la idea nostàlgica (i falsa) de la gran nació espanyola. Els molesta l’esquerra, els molesten els bascos, els independentistes, els obrers, els ateus, els pacifistes, els republicans… uns vint milions d’espanyols que, segons sembla, els sobren.

Comentaris

  Pepe Desembre 07, 2020 | 20:23
  Me sobrecoge la posibilidad de que cualquiera de estas bestias derive un cazabombardero para reducir a escombros la Sagrada Familia. Yo no lo descartaría y pediría ayuda a la comunidad internacional para que garantice su protección.
  Luisnomeacuerdo Desembre 07, 2020 | 20:54
  Es la misma visión que teneis los fascistas independentistas queriendo imponer vuestra ideas a 46 millones de compatriotas así que no te tires el moco de demócrata, que ya os conocemos bien a los lazinazis. Y además tu no tienes que preocuparte porque los que vais en chandal hasta el 11 de septiembre no os tienen en consideración.
  EL AVI DE CARDEDEU.... ELS MILITAR JA TROBEN A FALTAR UNALTRA FRANCO UNALTRA DICTADOR UNALTRA COP DE ESTAT . Desembre 07, 2020 | 21:11
  ELS MILITARS I GUARDIAS CIVILS , Ara no tenen a ETA , Per poguer ATACAR I CRITICAR ANAR A POR ELLOS .. Necesitan a altres per atacar i que millor QUELS INDEPENDENTISTES CATALANS I VASCOS BILDU ....DE Totes maneres EL CORONAVIRUS ES = A UNA TERCERA GUERRA MUNDIAL .. Ja porta MORTA TANTES PERSONES Con mataria una TERCERA GUERRA MUNDIAL i lo pitjor encara no acabado de matar persones .. DEIEN QUE EN EL MÓN EN EL PLANETA AVIA MASES PERSONES .. Ara crec no d
  Fred Desembre 07, 2020 | 21:31
  Hi ha molta gent que pensa que a Catalunya no hi ha feixistes. Que és un problema d’Espanya. Catalunya te la seva proporció de feixistes com qualsevol lloc del món el que passa és que voten a Junts i no els veiem com abans votaven els de Espanya al PP i es camuflaven. Ja sortirà un partit indepe feixista com Vox però a la catalana i flipareu amb el que tenim a casa nostre. No a les grans ciutats, als pobles... a mi en fa por.
  LSO Desembre 08, 2020 | 10:08
  Por mucho facha que haya en cat. no tiene la visibilidad ni el poder que tiene el fascismo español, al margen de esto, el rey facha español, si se atreve a dar un golpe de estado, que prepare las maletas, porque le esperará el mismo destino que a su abuelo materno en Grecia, por apoyar a los coroneles, él mismo. Los golpes de estado no son vitalicios, duran lo que duran.
  Guaita Desembre 08, 2020 | 11:36
  El llenguatge militorro permet moltes xarlotades, però no estaria de mes ficar tots aquests retirats en una residència geriàtrica vigilada, per si un cas algun d'ells té una pujada sobtada de bilis.
  GAVANENC Desembre 08, 2020 | 13:06
  No ho volia dir, pero si uns sacs de merda feixista poden dir de matar a 26 milions de fills de puta i no passa res, jo tambe puc dir que ETA es va deivas de matar uns quants fills de puta militars franquustes... A la merda
  Gonzalo Desembre 08, 2020 | 13:13
  Por mi chandal de mercadillo!!!!! Jajajajajjajajajajajaa!!!!!!

Nou comentari