Cinc síndics

"El dret penal de l’adversari, la voluntat d’escarment i de tallar d’arrel qualsevol nou intent de referendar la voluntat de ser o no un estat propi, no tenen treva"

Avui ha començat el judici als cinc acadèmics nomenats pel Parlament de Catalunya com a síndics del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Se’ls demanen penes de presó per una funció que no van arribar a desenvolupar per les amenaces d’un TC que estrenava noves funcions adjudicades per una majoria absoluta del PP reformant en solitari la llei orgànica del TC, com la de multar per fer complir les seves resolucions. Malgrat això, com ha dit en les qüestions prèvies l’advocat de la defensa, se’ls ha perseguit dues vegades pels mateixos “fets” (o no fets), la fiscalia amb la querella judicial i el TC amb les multes. No se sap quina usurpació de funcions van fer els cinc acadèmics: quins dies, en quin paper hi consta qui va fer què. Ni quina desobediència al TC, perquè van renunciar a exercir el seu càrrec pocs dies després. Potser ho sabrem el segon dia del judici.

Una altra, doncs, de les actuacions judicials contra el referèndum del 2017 no homologables internacionalment. Si organitzar i votar en un referèndum no és delicte segons el codi penal, tenir la voluntat de col·laborar-hi per oferir les garanties necessàries al cos electoral, tampoc.

Havien decidit que escapçarien els instruments necessaris per a la celebració del referèndum, i les garanties n’eren una. Havien decidit que l’escarment posterior seria selectiu i divers: uns quants en tots i cadascun dels àmbits. Govern (consellers i alts càrrecs), Mesa del Parlament, lideratge social sobiranista, activistes, participants en protestes, acadèmics, electes locals. Agraïment, reivindicació i defensa, seva i dels drets i de les voluntats en què van basar la seva actuació. En vindran més.

El dret penal de l’adversari, la voluntat d’escarment i de tallar d’arrel qualsevol nou intent de referendar la voluntat de ser o no un estat propi, no tenen treva, ni en tindran. No en té ni debatre i opinar en seu parlamentària sobre la monarquia, tampoc. Debatre, opinar, complir compromisos, per a l’”statu quo” de l’Estat, només si és sobre el que indiquen els que manen des del 1978; si no, no. Ni drets fonamentals, ni punyetes. Massa punyetes.

Comentaris

  Cinco lobitos tiene la loba, cinco lobitos detrás de la escoba 05/03/2021 1:35 pm
  Además cinco lobitos buenos, de esos a los que maltratan todos los corderos. ¿De qué vas, Satanás(a) Simó?. ¿Es este artículo para escoles bressol?.
  Narcís 04/03/2021 11:38 pm
  La fiscalia no hi és per defendre drets fonamentals i llibertats públiques així com la legalitat d' enjuiciaments ( a banda d'altres tasques ) que no pas res de tot això que fa o faltar al deure i obligació d'allò que n'és responsable ? PD : aquest actuar té un nom .. nom que delata prou quina mena d ' estat és !
  No t'equivoquis Simó 04/03/2021 1:00 am
  El que no va ser homologable de la performance de l'1-O no han estat les actuacions judicials sinó que el teatret no ha funcionat com referendum. Ningú ho ha acceptat, i amb raó. És que ni els observadors internacionals pagats per la Generalitat.
   Tacito 05/03/2021 4:48 pm
   Estic fins als collons d,a quest franquistes,Marceau capa espanya des gravitas I Viva Franco y Arribas espanya
   Ricard 04/03/2021 1:20 pm
   Haurieu de ser menys cínics. El que va ser homologable per vosaltres va ser muntar una força expedicionària racista i agressora a catalans decents i indefensos, a part d'abans despreciar a posta els innombrables intents catalans de negociar; fins i tot el mateix dia del referèndum! Miserables ressentits racistes.
   14
   15
   Respon
    No t'equivoquis @Ricard 05/03/2021 3:23 pm
    Col·legis electorals habilitats 1-O: 2.259. Els Mossos van tancar més escoles que la Policia i la Guàrdia Civil. Els Mossos van clausurar més d'un centenar i altres 400 punts de votació no van arribar a obrir després de rebre la visita de la policia catalana. El Ministeri de l'Interior va assenyalar que havien estat 46 les escoles clausurats per la Policia Nacional (27 a Barcelona, 6 a Tarragona, 6 a Girona i 7 a Lleida) i altres 46 per la Guàrdia Civil (14 a Barcelona, 12 a Tarragona, 8 a Girona i 12 a Lleida). Molt pocs col·legis tancats magnificats per la propaganda de la Generalitat.

Nou comentari