Lloret es posa la samarreta

"El municipi situat a la Costa Brava aposta per la "c" de civisme i de conveniència, i no la "c" de concessions que fins ara s'havia practicat"

“Platges les de Lloret”, resa la cançó, i no li manca raó. Platges de sorra gruixuda que ho aguanten tot, o quasi tot. Ara el consistori ha decidit que calia ordenar, perquè estan farts de la fàcil associació del nom de la vila amb energúmens despullats representants de la disbauxa més extrema que consideren que la Riera de la localitat és el seu orinal personal.

Lloret s'ha cansat de tant "balconing" i ha preparat sancions que poden arribar als 1.500 euros. El municipi situat a la Costa Brava aposta per la "c" de civisme i de conveniència, i no la "c" de concessions que fins ara s'havia practicat.

Però tampoc ens enganyem: a Lloret no tots els problemes vénen de fora. Sense determinar quin tipus de model d'oci nocturn es vol, molts de diferents proven a imposar-se, i solen guanyar els més destructius. En la nova construcció cívica, és Lloret qui ha de tenir la primera i la darrera paraula.

Ara s'ha aprovat l'ordenança de civisme i la de via pública. Ja no es podrà orinar al carrer, ni anar sense samarreta o dormir als cotxes. Tota una política nova que pot decebre a touroperadors estrangers que precisament el que venen és aquesta barra lliure en el paradís de la bogeria.

Girar la dinàmica pot ser feliçment oportú per a un indret de potencialitats brutals, de natura espectacular i d'ofertes plenament coherents amb una cultura pròpia. No n'hi ha prou en tenir-ho però, sinó que cal neutralitzar tot allò que embruti la nitidesa d'altres propostes.
Comentaris

envia el comentari