Un nou tripartit?

"CiU ja comença a prendre contactes, cada vegada més seriosos, amb un PP orgullós de les noves aliances"

Artur Mas ha decidit donar la mà a Alícia Sánchez-Camacho en un gest que ha provocat reaccions molt oposades. Per una banda, proliferen aquells que afirmen que CiU (o CyU, com han decidit dir-lis) s’ha venut al PP i que el veritable poder es concentra ara en Sánchez-Camacho. Altres asseguren que la federació nacionalista ha fet el que tocava i que són mesures sense més implicacions que les evidents.

És obvi és que el pacte hi és. CiU ja comença a prendre contactes, cada vegada més seriosos, amb un PP orgullós de les noves aliances i de la seva proximitat (per no dir fusió) amb el poder del Govern. La líder del PPC ja es va encarregar d’afirmar que estava “molt satisfeta i que aquest era un acord de “present i futur”.

Esperem però que, al contrari del que va assegurar Sánchez-Camacho, CiU no es vagi fent cada vegada més petit i acabem acostumant-nos al paper decisiu del PPC, i d’aquesta manera arribem a un nou tripartit que, certament, no deixaria avançar en la direcció que la pròpia federació nacionalista va assenyalar quan va arribar a la Generalitat.

No hem sortit de la zona de risc, on les aliances poden acabar erosionant les conviccions. La política és més perillosa que la guerra, sentenciava Churchill. Més que res perquè a la guerra es mor una sola vegada.
Comentaris

envia el comentari