El club dels líders catòlics

"Potser 4 dels cinc principals partits estaran liderats d'aquí a poc per gent de missa"

Els temps canvien. I depressa. A Catalunya i, especialment, als rengles de l’avui molt atribulada esquerra catalana.

Així, d’aquí a poc temps pot ben ser que quatre de les cinc principals formacions polítiques catalanes estiguin liderades per gent de missa. Creients i catòlics. Si no m’equivoco, això suposarà una plusmarca quant a la presència de creients al capdavant dels partits polítics catalans. Van quedant enrere, sembla, els temps de l’esquerra menjacapellans. 

Repassem. El tot just elegit president d’ERC, Oriol Junqueras, eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, és un catòlic desacomplexat. Igualment, qui es perfila com a possible nou màxim dirigent del PSC en substitució de José Montilla, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Un i altre se sumarien al president Artur Mas (i Duran Lleida) i a Alicia Sánchez-Camacho, del PP. Només quedaria fora d’aquest club catòlic el màxim dirigent d’Iniciativa, Joan Herrera.

Val la pena consignar aquí que, mentre a Mas i Sánchez-Camacho ningú no els retreu res i la seva condició de catòlics és vista amb normalitat entre els seus correligionaris, entre els quals hi ha molts no creients, aquest no és el cas ni de Ros ni de Junqueras. No és extrany sentir crítiques o algun comentari irònic sobre aquests dos últims arran del seu catolicisme, crítiques i conyetes que molt sovint provenen de companys de partit.
Comentaris

envia el comentari