Sofismes de Duran i PSC

"Quan ell diu que la independència divideix, doncs, el que està dient és que a ell ja li estan bé les coses com estan"

De les reaccions a l'enquesta del CEO -segons la qual el "sí" a la independència guanyaria un referèndum per un 60%- em costa decidir quina és la més tremenda, si la del PSC o si la de Duran i Lleida. El PSC directament ha criticat que el govern hagi decidit fer aquesta pregunta, o sigui que ara ja no només no es poden fer referèndums sinó que tampoc no es poden fer enquestes. Segons Laia Bonet, preguntar als ciutadans sobre la independència és "una perversió" ja que el CEO serveix per "copsar les tendències ciutadanes sobre aspectes socials i polítics d'interès", donant a entendre, com de costum, que el tema aquest de la independència -malgrat els resultats de l'enquesta en qüestió- no respon als problemes reals de la gent. Uns problemes que els socialistes sí que coneixen perfectament, com ha quedat demostrat a les últimes eleccions, que els hi han anat la mar de bé perquè saben endevinar els veritables interessos dels catalans.

Segons Duran i Lleida, "la independència divideix". Jo li diria que la independència divideix exactament en el mateix grau en què divideix la no independència. L'argument de Duran em recorda aquell que defensa que, si un dia se celebra un referèndum, el "sí", per ser vàlid, haurà de guanyar per una àmplia majoria. Per què un 49% de "nos" ha de valer més que un 51% de "sís"? I si la independència divideix, senyor Duran i Lleida, per què ha de pesar més la voluntat del sector que no la vol?

Quan Artur Mas diu que vol apostar pel concert econòmic perquè, a diferència de la independència, és una ambició que comparteix una gran majoria del país, com a mínim ho fa amb el compromís d'obrir el camí del dret a decidir si a Madrid no se'n surt. T'ho pots creure o no, però el compromís hi és i si no el compleix haurà de pagar-ne les conseqüències. Ara bé, Duran i Lleida reconeix obertament que el dret a decidir del catalans no li interessa. Ho va deixar claríssim quan va dir que no votaria a la consulta de Barcelona perquè estaria de viatge, obviant la possibilitat de votar anticipadament i prenent-nos a tots per idiotes. Quan ell diu que la independència divideix, doncs, el que està dient és que a ell ja li estan bé les coses com estan. És legítim que ell i el PSC vulguin seguir formant part d'Espanya, però no ho és que s'inventin arguments capciosos per justificar moralment la seva opció. Si no són capaços de defensar el seu federalisme amb arguments honestos, potser és hora que comencin a preguntar-se per què.
Comentaris

envia el comentari