Embalum mamari

"A les feministes se'ls en fum, que la desigualtat no la causi la discriminació, l'únic que els importa és igualar-se amb l'home en tots els àmbits"

Disculpeu que insisteixi en un tema tan banal com el feminisme, però és que després del meu article de la setmana passada, l'associació Dones en Xarxa ha volgut defensar-se de les meves crítiques amb un altre article publicat en aquest mateix diari. Naturalment em sembla fantàstic, perquè jo crec en la llibertat, a diferència, diria, d'aquesta associació, que pel que m'han dit, a la seva pàgina web es censuren els comentaris que, sense ser ofensius, difereixen de la seva manera de veure les coses. Comunistes, feministes, en fi, la vella història de sempre. Ens volen a tots ben igualets i calladets, com borregos. La difèrencia i la llibertat, que són els elements que tensen l'arc de les societats, els fan por.

Per a qui no llegís el meu article de dilluns passat, venia a dir que el feminisme, en una societat desenvolupada com la catalana, és ridícul. Ho exemplificava amb el Femitic, un concurs de vídeos en el qual només poden participar dones i que està organitzat per l'associació Dones en Xarxa, que busca aconseguir "una xarxa més igualitària". Si estiguéssim en un d'aquests païsots musulmans que paradoxalment tota aquesta gent d'esquerres sempre s'afanya a defensar, una associació com aquesta tindria sentit. Però aquí, on la dona té les mateixes possibilitats que l'home d'accedir a Internet, organitzar concursos només per a dones és com posar-les a l'aula B, a l'aula dels limitadets. Al costat d'una mestressa de casa de classe baixa que no sap com navegar per Internet, hi ha el seu marit paleta que tampoc no en sap, i al costat d'una àvia que s'ha quedat enrere hi ha l'avi corresponent. Cap catalana té problemes per accedir a la xarxa pel fet de ser una dona, i menys encara les catalanes que saben fer vídeos i les catalanes que saben com mirar-los. Per tant, l'associació i, per extensió, aquest concurs, no serveixen per a res. Un absurd que ens ha costat a tots 7000 euros només en premis, i no vull ni pensar en les subvencions que deu rebre l'associació per totes les altres activitats.

Per defensar la seva feina, la presidenta de Dones en Xarxa escrivia en el seu article que "la fractura digital de gènere en l’ús freqüent d’Internet -accés almenys un cop a la setmana- és de 8,6 punts". Ja m'explicaràs tu, segurament aquesta petita diferència es deu al fet que els homes consumeixen més porno i més videojocs. Es deu a qualsevol cosa menys a la discriminació. Però a les feministes se'ls en fum, que la desigualtat no la causi la discriminació, l'únic que els importa és igualar-se amb l'home en tots els àmbits. Això és el que fa del feminisme una ideologia tan estúpida. Si a les carreres tècniques hi ha més homes que dones tampoc no és perquè la dona tingui més dificultats per accedir a aquestes carreres sinó perquè ells s'hi senten més atrets. I no passa res! Les feministes en canvi voldrien paritat arreu, no accepten les diferències entre l'home i la dona, no accepten la dona com és. Deixeu-nos fer tranquil·les el que ens doni la gana de fer! Dones de Catalunya, no ens cal cap caritat, deixem d'autocompadir-nos, tenim a l'abast les mateixes eines que els homes per menjar-nos el món.

Cal que tothom tingui les mateixes oportunitats per desenvolupar-se. No és bo pel bé comú que el potencial humà pateixi discriminacions de cap tipus. Però si això està garantit, a mi què m'importa qui faci què? Les feministes, com més dones hi hagi a la graella més contentes es posen, com més embalum mamari millor, i de la qualitat si de cas ja en parlarem després. Al concurs dels vídeos, per exemple, se seleccionaven les finalistes per votació popular, o sigui que qui tingués més temps per votar-se i més amics, passava a la final. La presidenta de l'associació s'ha defensat d'aquesta crítica dient que aquest sistema és "la clau" de tot el que organitza Dones en Xarxa. És com dir: "Nosaltres sempre ho hem fet així". L'argument és per emmarcar-lo. Allò que deia: quantitat, quantitat, quantitat. Que els vídeos finalistes no hagin estat els millors és secundari, tu mira quants vots hem tingut, que siguin vots repetits és secundari, tu mira quanta participació hem tingut! Si al món prevalguessin aquests valors, els que avantposen la quantitat a la qualitat, l'aigualidora igualtat a l'enriquidora diferència i la caritat a la competitivitat, si prevalguessin aquests valors, aquesta associació no existiria perquè mai de la vida no s'hagués inventat Internet, ni per a dones ni per a homes.
Comentaris

envia el comentari