Artur Mas és "caca, culo, pedo y pis"

"El debat és una proposta trampa, perquè la proposta preveu la seva pròpia eliminació, l'estesa de mà ve amb escopinada"

L'abril passat, Jaume Collboni, director de la campanya del PSC, va dir que enviaria una carta a David Madí per acordar "el joc net i l'esperit constructiu", tot afegint que el seu partit volia "tranquil·litat per poder explicar l'obra de govern del president Montilla". En la mateixa línia, aquest setembre Montilla va dir: "com a president de la Generalitat, crec que estic obligat a demanar a les forces polítiques que concorreran a les eleccions dos principis irrenunciables: joc net en l’acció electoral i claredat en les propostes polítiques. Els reptes que tenim plantejats no es resolen amb eslògans ni amb desqualificacions simplificadores. Calen idees i solucions. Cal dir la veritat i parlar clar. Cal un autèntic debat polític d’alt nivell".

Aquestes van ser les paraules del PSC, ara estem veient quins són els fets. El primer cop baix de Montilla va ser vantar-se de ser el primer president de la Generalitat que demana un cara a cara amb el cap de l'oposició i, alhora, posar una condició que dificulta molt la realització d'aquest debat. És una proposta trampa, perquè la proposta preveu la seva pròpia eliminació, l'estesa de mà ve amb escopinada. I això és fer joc brut. No sé quina opció és pitjor per a Mas, si acceptar un debat en castellà o si deixar que el PSC se surti amb la seva.

Després hi ha la pre-campanya que estan fent, que és pueril, cutre i ofensiva. I com és habitual en aquest partit -recordem el "si tu no hi vas, ells tornen"- no intenten vendre un projecte sinó destruir l'adversari, no apel·len a la il·lusió sinó a la por. El lema "Artur Mas de lo mismo" sembla un titular de la revista Super Pop. L'sketch "La Vida de Monti" és una referència agafada per les puntes dels cabells de "La Vida de Brian". És clar, com que és una pel·lícula dels Monty Python i el seu candidat es diu Montilla, doncs au, fot-li que quedarà molt enginyós. En comptes de fer una campanya política sembla que juguin a Verbàlia, el país imaginari creat per Màrius Serra. Ah, i de cirera hi surt un actor fent d'Artur Mas. No conformant-se amb la tonteria, a sobre diuen mentides, perquè en aquest sketch diuen que l'Estatut l'ha fet el PSC. Ah sí? I jo que pensava que l'havien fet entre uns quants partits! I a més, no va ser Artur Mas, qui el va acabar de pactar amb Zapatero? Ara s'atribueixen el mèrit d'allò que tants cops han criticat. Podrien haver dit que ells l'han desplegat, que també seria mentida però com a mínim no seria tan grossa. Per no parlar del vídeo que han fet les joventuts del partit, que juguen a nines amb Artur Mas posant-li tot de perruques ridícules.

Tot això és un "debat polític d'alt nivell"? Tot això pretén fer front als reptes actuals del país sense "eslògans ni desqualificacions simplificadores"? Jo encara no sé què faria el PSC, si guanyés, per combatre la crisi, més enllà d'acceptar la no-política econòmica del PSOE. Tampoc sé amb quines mesures combatria la sentència del Tribunal Constitucional. Jo només sé que Artur Mas és "caca, culo, pedo y pis". Si pel PSC això és profunditat, responsabilitat i joc net, no vull ni pensar com seria la seva campanya si fessin servir males arts.
Comentaris

envia el comentari