Lladres!

Per motius que no vénen al cas, he anat a passar la temporada a Cambridge. Només arribar ja vaig confirmar que aquí tot és més car. Un trajecte de mitja hora en tren em va costar 12 euros... També els sous són més alts, és clar. Això ja ho sabia. La sorpresa l'he tinguda quan he anat a comprar-me un mòbil.

El primer fet a destacar és que a les botigues de les diferents companyies hi ha moltes persones per atendre't. Mai no he anat a una botiga de Vodafone a Barcelona sense trobar com a mínim vint minuts de cua. Anar a Vodafone és un xou. Aquí, en canvi, a qualsevol companyia, és arribar i moldre.

La segona diferència -la més important- és l'abismal diferència de preus. És tirat. Tant, que les tarifes que ens cobren a nosaltres -ara a vosaltres- resulten indignants. En una companyia anglesa em van oferir, per 12 euros al mes, poder parlar dos-cents minuts amb telèfons d'un altre operador, més tres mil minuts amb mòbils del mateix operador, més 1GB d'Internet més Skype il•limitat. I no havia de fer cap contracte, podia anar recarregant mes a mes els 12 euros i anul•lar el servei quan jo volgués. Era molt temptador, però els 12 euros no incloïen comunicacions a l'estranger, i de moment és el que més m'interessa. L'oferta de Vodafone és la ideal per a mi: les trucades locals a qualsevol operador 0,23€/min i els sms 0,12€. Pel que fa a les trucades a Catalunya -agafeu-vos- pago 0,20€/min si truco a un mòbil, 0,7€/min si truco a un fix i 0,30€ si envio un sms. Insisteixo, tot això sense contracte. Si em feia un contracte, llavors ja quasi em regalaven una casa.

M'he hagut de comprar un mòbil nou perquè el que em va donar Vodafone a Barcelona fa menys d'un any a canvi d'una morterada de punts és una tifa punxada en un pal que es penja cada dos per tres. El mòbil nou m'ha costat gairebé la meitat del que costa a Vodafone Espanya, que ho he comprovat. Quina estafa! Com és possible que la mateixa companyia cobri preus tan diferents pels mòbils i per les tarifes? Com és possible que a Anglaterra, on els preus són molt més elevats, sigui tan barat trucar? Tot fa pensar que, a Anglaterra, els preus els marca la competitivitat, mentre que a Espanya, Movistar i Vodafone formen un oligopoli fraudulent. Tot fa pensar que es conxorxen perquè els seus respectius preus no baixin d'un límit preestablert i puguin seguir enriquint-se molt més que els tocaria si el mercat funcionés regularment. Tot fa pensar que són uns lladres i tot fa pensar que el govern espanyol no fa res per evitar aquestes pràctiques que, francament, “comunistegen”. Tot just abans de tornar a Barcelona carregaré el meu mòbil anglès amb cent euros i tindré crèdit per un any!
Comentaris

envia el comentari